Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

auto nupust käima

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: auto nupust käima

Jutt jummala õige. Ära aja raketiteaduseks - grupeeri tarbijad vastavalt vajadusele. Kui kasutad mitut releed - soovitan panna süüte-mootorijuhtimise eraldi ja soendusvent+muu kama (tuled, tagaklaasisoendus jne.) eraldi. Kui on isu ehitada ja on olemas laadimise kontrolllamp armatuuris, siis on võimalik eelpool nimetatud lisatarbijad ühendada ka D+ relee taha. Ja välistada võimalus, et kui gene ei lae, siis akut ülearuste tarbijatega koormata saab. Tänapäeval on paljudel masinatel tehasest selline lahendus olemas.

Comment

Tänud asjaliku skeemi eest. Millist releed võiks kasutada? Ning ei saa sellest relee kontakt mõistest aru, et mis mõttes nagu?

Comment

releel on tõmbemähis, mis kontaktide hooba liigutab. kui mähisele rakendub pinge, siis lülitatakse kontaktid kokku/lahku, olenevalt relee ehitusest.
        NO kontaktid on normaalselt avatud ja sulguvad, kui releel mähisele pinge peale anda. NC kontaktid on normaalselt suletud ja avanevad, kui relee mähis pinge saab.
        Releeks sobib pm suvaline autorelee, mis lubab seda süütevoolu lülitada ehk siis 30A ja ülespoole
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kas seljuhul ei pea ma ostma spetsiaalset starter lülitit, kui panen relee vahele? Ehk siis kas võin piirduda sellise nupplülitiga

http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VELL_R1600B

või

http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=PBS-33B%2FB

On ka teisi, kuid see meeldib kuju poolest.

Ning selle relee kontakti all mõtlesin seda, et kus kohta ma ühendan? Et kas toite ja süüte vaheline juhe läheb relee kontakti?

Comment

sellele lülitile pead kindlasti lisarelee panema, sest starteri tõmberelee peaks tahtma suurusjärk 5A ja ülespoole
            näiteks nii: Click image for larger version

Name:	auto süütesüsteem + starteri relee.jpg
Views:	1
Size:	29,0 KB
ID:	864788

jah, toite ja süüte vahele jääb relee kontakt

Comment

Mina olen ikka see vend, kellele on vaja kõik puust ja punaseks teha, kuna ma elektroonikast ei jaga midagi (kuigi üritan jagada ).

Proovisin siis juhtmeühendamise skeemi teha, kuid ei tea, kas tuli õigesti (ärge naerma hakake, see oli mul poole tunni töö ).

Lisaks kui tahan ühe lüliti igaks juhuks veel klahvlüliti ja lukklüliti vahele panna, siis kas on vaja veel midagi muuta?

Vabandan kõigi närvide rikkumise pärast, kes seda teemat peaks lugema.

Comment

ma ei mäleta peast releede klemmiasetusi, seega ei oska öelda. kõigis releepesades on vähemalt olemas otsad, mis seal olema peavad. kui mähise otstele lähevad "-" ja lülititest tulevad juhtmed, siis on ühendus õige
                pane neid lüliteid palju tahad, mingit muutust pole, lihtsalt iga lüliti ja lisaühendusega tuleb juurde potensiaalne veakoht

Comment

http://www.rallylights.com/hella/Relays.asp
                  http://www.ringautomotive.co.uk/imag...0Catalogue.pdf

siit saab pilti kah. Klahvi ning lukku järjestiku panna tõesti sügavat mõtet pole.

Comment

Esmalt postitatud kellakägu poolt
                    http://www.rallylights.com/hella/Relays.asp
                    http://www.ringautomotive.co.uk/imag...0Catalogue.pdf

siit saab pilti kah. Klahvi ning lukku järjestiku panna tõesti sügavat mõtet pole.
                    Miks ei ole mõtet?

Plaanis nii, et tuleb üks klahvlüliti peidetult, siis esipaneelile tuleb lukklüliti, veel üks klahvlüliti (petteks) ja siis starternupp. Kuna aga need on peale mõningast jamamist eemaldatavad (algul petab petulüliti kindlasti ära), siis on lülititel kasu küll.

Arvestades veel seda, et tehase poolt süütelukk, oli lõhutav väga kergest. Lukk oli plastiku küljes ja kõik.

Comment

vanemate masinate ärandamiseks ei näe ma suurt põhjust süütelukku lõhkuda. see suur pesa tagant ära ja siiskahvel sisse ning minek või kapoti all juhe akult poolile ja kruikaga käima. selle klahviga saad iseennast petta: kui võtnud oled, siis äkki ei saa pihta ja jääb sõitmatta

Comment

Noh asi seegi. Ameeriklane ka veel, nii et asjad seal suht koht hästi ära peidetud (üritanud neid juhtmeid seal uurida ja puurida ja lahti saada) .

Igatahes saab mis saab. Vähemalt on mingi kaitse, kuna süütelukku enam pole. Eks annan teada siis, kuidas kulgeb.

Comment

Täna hommikul käivitasin mina siis auto nupust. Vaja läks kahte releed, lukklülitit, klahvlülitit ja surunuppu.

Comment

Kuna endal lõpetas samuti süütelukk oma tegevuse, siis mõtlen vaikselt nupust käivitamise peale.

Idee oleks kogu süüteluku funktsionaalsus asendada ühe push-nupuga.
                            üks vajutus - raadio tööle
                            teine vajutus - süüde sisse
                            pikem vajutus - starterit.

Kuna ma rohkem progeja kui elektroonik, siis kirjutaks selle loogika PIC-i sisse.

Küsimus oleks, kas on väga loll mõte sinna PIC vahele panna või oleks mõistlikum asja teha taimerite ja trigeritega?

Comment

Asjadele raketiteaduse külgepookimine teeb nad alati hulga keerulisemaks.See on tegelikult sinu valida,kas tahad kõrgtehnoloogilist süütelukku(nuppu) või teed prosta asja,mis on töökindel ja kasutajasõbralik.

Comment

Tegin skeemi valims, paluks targematel üle vaadata, kas kõik on korrektne

Oskab keegi ütelda palju selle süsteemi stand-by voolutarve oleks?

PIC-i valiku üle paluks väga suurt kisa mitte teha.

Comment

Working...
                                X