Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Auto aknapesu düüside küte?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Auto aknapesu düüside küte?

Osadel autodel aknapesu düüside küte tehasest olemas, osadel aga mitte. On küll võimalik tellida varuosana köetavad düüsid aga need maksavad 5-6 korda rohkem kui tavalised.
    Seega oleks küsimus: kas keegi oskaks mõnda head lahendust pakkuda kuidas need düüsid soojendusega saaks teha? Üks võimalus oleks düüsi sisse (seal natuke ruumi on) mingi väike ja sobiva takistusega takisti organiseerida ja siis sinna takisti ümber näiteks termopasta panna (paremaks soojajuhtivuseks). Kuid kardan,et selle takisti võimsusest, mis düüsi sisse mahuks jääb piisavaks kütteks väheseks.
    Üks mõte oli otsida suure võimsusega torutakisti kuskilt ja panna see vahetult enne düüsi aknapesuvedeliku toru peale (toru jookseb keskelt läbi). Ehk see soojendaks natuke aknapesuvedelikku enne düüsi ja ehk sulataks talvel külmaga düüsi lahti?
    On ehk kellegil veel häid ideid?
    20+ aastat elfafoorumis

Olen näinud varianti, kus aknapesuvedelik läheb läbi vasest spiraaltoru, mis keritud jahutusvedeliku kummilõdviku ümber.
    Ise aretamiseks pakuks, et peenike vasktoru vooliku vahele võimalikult düüside lähedale, sellele õhuke kiht mingit isolaatorit ja siis takistustraadist kerida peale...just niipalju, et see 12V-ga liiga kuumaks ei lähe.
    Teine variant (natuke kahtlane B-) ), et takistustraat toru sisse jooksma panna ja kummivoolikul mingi vahemaa tagant (näit. 50cm, olenevalt traadi jämedusest-takistusest) kaks lühikest vasktorukest, mis toimiksid kontaktidena.
    Kuidas takistustraat vedelikku suhtub...ei oska küll arvata.

Comment

Audiklubi foorumis on DiY osakond kus lahendati sama asi u 100 oomise takisti paigaldamisega düüsi alla. Takistile vool tagu akna soojenduse lülitist. Samas oli ka õpetus kuidas ise el peeglid teha.
      Maailm oleks puhas ja süüta
      kui poleks õllejogurtit
      - Õ.Õ.

Comment

to Matis:
        olen seda õpetust lugenud. Kuid mulle jäi sealt mulje,et külma ilmaga jääb selle takisti võimusest siiski väheks!
        20+ aastat elfafoorumis

Comment

...aga ma pole veel siiani aru saanud miks see soendus üldse vajalik on? kui on korralik aknapesu vedelik...siis ei külmu küll midagi kinni...või vähemalt pole mul sellist asja olnud....

aga jah...arvestada tuleb ka seda...et töötava mootoriga pole enam 12V

Comment

Seda et ei külmu seni, kuni vedelik sisaldab alkoholi piisavalt; kui teatud tingimustel (pikk sõit, soe kapott ja vajalikud ilmastikutingimused)alkohol ära aurab jääb järgi vesi, mis külmub düüsi otsas kinni, endal ka paar juhust olnud :angry:
            Head susserdamist !

Comment

Working...
            X