Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Signa jupsib

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Signa jupsib

Selline jama siis juhtus, et üleeile hommikul, kui oli see väga niiske ja vesine ilm, astun mina auto juurde ja vajutan alarmi puldi nuppu, et see maha võtta, aga auto tegi ainult mingi hädise piuksu. Kõigepealt arvasin et keegi kallal käinud vms, aga kõik oli OK. See väike piuks võttis alarmi maha, aga uksed jättis lukku. Vajutasin uuesti, tegi 2 piuksu, ühe lühikese, teise pikema. Alarm uuesti peal, kusjuures, ilma tavalise 30 sekundilise ooteajata vaid kohe, paari sekundiga hakkas vilkuma tuluke. Nii 6-7 korda ja siis tegi ilusti uksed ka lahti ja vlilgutas ka suunatulesid, nagu vaja ja tegi ka normaalset piiksu. Enne suundi ei vilgutanud. Kusjuures varem oli mul piiksumine avamisel/sulgemisel seadetest maha võetud. Päeva jooksul tegi masin koguaeg nii, et 5-6-7 korda pidi vajutama siis pani ilusti lukku või võttis lukust lahti, aga õhtuks oli olukord selline, et ei pannud enam lukku ega teinud lahti, tuli võtmest kinni keerata ja siis piuksti alarm peale. Eile ja täna siis sama teema, et ei taha üldse kesklukku liigutada ega suundi vilgutada ega normaalselt piiksuda.
    Alarmiks on Gemini 7350RC.

Kas siis niiske ilmaga on kuhugi niiskus sisse pugenud või mis? oskab keegi soovitada kuhu pöörduda või mida teha selle alarmiga?

Praeguse ilmaga jupsivad vist küll vääga paljud signad, endalgi naabrimehe auto ainult undas ja vilgutas tulesid, kui peremees püüdis siseneda, käima muidugi ei saanud

Aga nõu anda raske, vaja ikka remonti viia või ise lahti võtta.

Comment

külmaga jupsivad alarmi lüüdid,transistorid ja muud pooljuhid,kuna nende omadused muutuvad, sammuti mõjub madal temperatuur akule. kui need pooljuhid külmaga läbi põlevad, siis on jamad lahti. ma ei soovitaks alla -25`C külmaga tehnikale lootma jääda, käivitamisest rääkimatta. olen näinud mitmes kohas, kus töötava auto generaatori jõul vist sulatati üles teise auto akut vist. ja neid lolliks läinud alarmidega autosi on pool tallinnat täis.
      -Artificial_Intelligent-

Comment

Lugege ka ikka mis ma kirjutasin Juttu oli ju, et niiske ja vesise ilmaga ehk juba enne külma hakkas jama pihta. Nüüd signa korras jälle ja ei jupsi ta külma tõttu midagi.
        Mis siis viga oli... Tuli välja, et süüdistada võib paigaldajat. Öeldi, et väga lohakalt paigaldatud signa. Alarmi kaitsmepesa oli pandud väga niiskesse kohta, kohe sireeni ja juhtbloki kõrvale. Igasugune loogika ütleb, et kaitsmed tuleks panna ikka sinna, kus on vooluallikas. Mis kasu on muidu kaitsmetest? Pealegi oli tegemist tavalise kaitsmepesaga, mitte niiskuskindlaga. Selles oligi viga, et kaitsmed olid nii ära oksüdeerunud, et ei lasknud enam voolu korralikult läbi. Välja tõmmates jäid kaitsme jalad pessa sisse. Pandi siis uus, niiskuskindel kaitsmepesa ja asi töötab jälle.
        Ei oleks uskunud, et Gemini esindaja juures paigaldatud alarm nii halvasti on paigaldatud. Firmaks oli SV Akustika OÜ.

Comment

Working...
        X