Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Generaatorite parandamisest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Generaatorite parandamisest

Tere
    Ma olen mitmeid genekaid parandanud tuttavatele. Küsimus mis tekkinud on et mis dioode alaldis kasutate. Kui midagi asemele aretada on vaja. (Et mis on maks auto generaatori dioodi vool)
    Teine küsimus on et kas see õhutoru (nagu Bmwdel) teeb 90A genekast ntks 120 A geneka? Et jahutus parem saab rohkem koormust peale panna.
    Kolmas küsimus kui rootori kontakt rõngad kontakti ei anna on siis üldse midagi teha? (Valeo genekaga)
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

Vs: Generaatorite parandamisest

Esmalt postitatud Matis poolt
    Kolmas küsimus kui rootori kontakt rõngad kontakti ei anna on siis üldse midagi teha? (Valeo genekaga)
    Mis mõttes ei anna kontakti? Tüüpilisem selline häda tuleb sellest, et kontaktrõngas on lahti tulnud ja mähisejuhtme lahti rebinud või on juhe läbiussitanud(eriti uppunud autode puhul). Need kontaktrõngad olen uuesti kinni pannud ja otsad uuesti külge jootnud. Tuksis mähisega aga pole tänapäeval mõtet jamada.
    Viimane selline häda piinas pesukaru 206-te kes oli Pärnus uppunud. Kontaktrõngaste juurest mähiseotsad läbi ussitanud. Sinna sama läbimõõduga ja sama pikkusega jupid otsa joodetud ja üle lakitud. Toimib juba pikemat aega sedasi.

Comment

See oli selline Valeo genekas millel on pingeregulaator kohe geneka otsas, rootori kontakt rõngad on peale laagrit mitte enne. U 1 cm diameetriga. Mina küll juhtmeid rootorist nende rõngasteni minemas ei näinud.
      Igatahes omanik ostis uue geneka, ma ei tea kas pidi vana vastu ka andma.
      Maailm oleks puhas ja süüta
      kui poleks õllejogurtit
      - Õ.Õ.

Comment

Esmalt postitatud Matis poolt
        ...Teine küsimus on et kas see õhutoru (nagu Bmwdel) teeb 90A genekast ntks 120 A geneka? Et jahutus parem saab rohkem koormust peale panna. ...
        Ei usu, et see toru nüüd võimsust juurde annaks.
        Genekaid remontinud küll, aga viimati vähemalt 10 aastat tagasi. Alustatud sai kunagi Ziguli genekatega Kadaka tee teeninduses.
        Praegu aga eelistan remonditu võtta ja vana asemele anda.

2 aastat tagasi Laki autost 800 eest ostetud T4 starter toimetab täpselt sama hästi, kui Bochi esindusest soetatud hirmkallis vahetusisend. (esimesel oli muidugi kõva ale tänu tuttavale, teisel mitte)

Comment

Working...
        X