Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Autosse 5 volti..

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Autosse 5 volti..

Leidsin sellise skeemi. Kas stabilitroni muutmisega asi piirduks? Skeemi on pandud 9.1-voldine, aga kui panna 5-voldine? Siis oleks vist vaja ka R1 välja vahetada?

Ja kas see sobiks siis emaplaadi jaoks, või jääb võimsust väheseks?

Vs: Autosse 5 volti..

[quote=Lex2040]Leidsin sellise skeemi. Kas stabilitroni muutmisega asi piirduks? Skeemi on pandud 9.1-voldine, aga kui panna 5-voldine? Siis oleks vist vaja ka R1 välja vahetada?

võid panna niisama, kuid stabiilsust ja võimsust vast jääb vajaka
    ehh... andrjusa

Comment

Mis mõttes emaplaadi jaoks ?Emaplaadil ikka rohkem pingeid kui +5V.

Comment

Asi lõhnab siin impulsstoiteka järele..Ma vahepeal mõtlesin,et teeks elliselt arvuti toitekaga,et tiriks primaarmähise maha ja keriks 12V peale uue+ lülitid vahele ja siis saaks kõige mugavamalt vajalikud pinged.Aga kui arvutit autosse toppida tahad,siis tee/osta parem 12V DC-220V ac muundi ja valma tuleb lihtsam
        otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
          Aga kui arvutit autosse toppida tahad,siis tee/osta parem 12V DC-220V ac muundi ja valma tuleb lihtsam
          Selline variant mulle absoluutselt ei kõlba. Sellepärast hakkasingi muut lahendust otsima. Arvuti toiteblokilt tuleb 12V-ja 5VDC. Kuna autos 12VDC olemas mõtlesingi, et teen sinna 5V. Seejärel topin otsad AT emme külge ja ongi car pc valmis..

Comment

Autos ei ole 12VDC, proovida võid aga kõvakettale ma küll auto 12 külge ei paneks.
            Miks 220 muundur ei kõlba?
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kle autos on mootori seiskumise korral võimalik pinge ka alla 11 V ja sõidu aeg on see üle 13V.Arvuti ja tema detailid ei talunud vist üle +-0.45 voldi kõikumist.Seega võib see "12V" su arvutile liiga teha.No siis võid ju suvalise toiteka primaarmähise maha kerida ja 12V peale teha.Ot ja kas sul on at või atx toitekat vaja ümber modida..Teise varjandi puhul oleks asi keerukam..
              otsija

Comment

AT ikka... Oot, mis mõttes suvalise toiteka primaarmähise maha kerida ja 12V peale teha.

Kas ma 12V stabika vahele ei saa panna, siis ta nagu ei lase ju üle 12V läbi, või olen millestki valesti aru saanud? Aga see, et pinge langeb, lahendaksin ma kondekatega ära?

Muundur ei kõlba selle pärast, et see maksab..

Comment

jah, sa oled asjadest täiesti valesti aru saanud ja nii lihtsalt sa arvutile toiteplokki valmis ei meisterda.

Comment

Nii toiteplokil kirjas :+3,3V ; +5V ; +12V ; -5V ; -12V
                    Ei ole nii lihtne midagi.

Comment

Kuna mul vedeleb kodus üks vana arvuti, mida pole kahju lõhkuda, siis minulgi juba ammu sama mõte peas liikund. See 220 muundi variant on halb kuna esiteks tarbib see suht palju voolu, et kui auto seisma jätad, siis tõmbab varsti aku tühjaks ning on see maksab ka päris piisavalt. Kas ei oleks lihtsam teha "12 " voldist 5v ja 3,3v kui "12" - 220 ja sellest omakorda 12v, 5v, 3,3v....?
                      Kas ei piisaks arvuti toiteka modimisest? Pole küll kõigesuurem asjatundja aga see oleks vist kõigelihtsam

Comment

Esmalt postitatud sassm poolt
                        See 220 muundi variant on halb kuna esiteks tarbib see suht palju voolu, et kui auto seisma jätad, siis tõmbab varsti aku tühjaks ning on see maksab ka päris piisavalt. Kas ei oleks lihtsam teha "12 " voldist 5v ja 3,3v kui "12" - 220 ja sellest omakorda 12v, 5v, 3,3v....?
                        Kas ei piisaks arvuti toiteka modimisest? Pole küll kõigesuurem asjatundja aga see oleks vist kõigelihtsam
                        Kuidas oleks arvuti toiteploki 220V poole ümbertegemine "12V" toitele?
                        Sest kui 5V ja 3,3V otse "12V"-st stabiliseerida, muutuks ka liiga palju
                        nendel soojuseks. Ainult +12V saamise ehk lahendaks sedasi et akupingele
                        "12V" liidaks jadamisi mõned voldid muundurist saadud pinget ja siis
                        stabiliseeriks sellest +12V.
                        Elektroonika töötab suitsu baasil.
                        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Ei siiski võiksid proovida at toitekat ümber teha.Isegi generaator olemas sul seal ju...Võtad selle eraldustrafo vahelt ära ja lased siis sealt lülititesse.
                          otsija

Comment

AT toitel ei ole 3.3 volti..

Ja kuidas ma toiteploki 220V poole ümber teen "12V" toitele?

Comment

Kui asja eriti ei jaga,siis ma arvan et ei tule midagi välja..Trafo kerid ümber ja kõik selle 220V võrgupinge osa võid tühjaks kookida,sest neid nagunii vaja ei lähe.Hiljem topid sinna vajalikud 12 voldile vajalikud silumiskonded jms.Osta parem ikkagi 12-220 muundi.Ei maks ta midagi niiväga palju.Ega selle toiteploki jaoks läheks sul ka üle 100 eeq vast ja kui veel midagi läbi lased,siis läeb veelgi kallimaks..
                              otsija

Comment

Working...
                              X