Miks on praktiliselt võimatu leida mingi auto elektriskeemi? Mul oleks vaja Mazda 626 2,0 94.a. skeemi, aga mitte kusagilt leia.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Q: Elektriskeemid
Collapse
X
-
Vs: Q: Elektriskeemid
Raske on küll jah, aga mitte päris võimatu.
Kui väga vaja, siis saad osta.
http://www.kriso.ee/cgi-bin/pood/ots...tabase=russian
Venekeelne!.
Olemas 97'a oma, aga see vist ei kõlba.viimati muutis kasutaja Elektrik; 29 m 2006, 14:08.
-
See on selline mitme otsaga asi. Kui teaks, et mind huvitav asi seal olemas on ja oleks enda autole vaja, siis isegi ostaks. Sõbra autole ja pimesi. Mul poleks tegelikult skeemist rohkem vaja, kui spidoka ja tahoka osa. Need kellad on sõbra autol tummad. Mõlemad kellad on kolme otsaga. +12v tuleb mõlemile peale, üks läheb arvatavasti andurisse, aga sellest kolmandast ei saa aru.
Comment
-
masnn massiks, seda on ikka andurile vaja juhtmega vedada. ma miskipärast kahtlen, et see läbi anduri korpuse tuleb.
GND on GND e aku/patarei - klemm. maandus on eraldi asi ja see on see kett, mis autost vastu asfalti tolkneb (või vähemalt trollides) ja see maandab ülepingeid.
Elektroonikas tahavad kõik asjad ikka saada +V ja GND (e 0V) ja mõni hull isegi -V (negatiivset pinget).
Comment
-
"mass" = "-" (kasutati aastakümneid) antud kontekstis.
See kett, mis tolkneb bussidel, trollidel, kütuseveokitel taga on staatilise elektri vältimiseks. (kütuseveokite puhul oleks väga nukker, kui tankima hakates tekiks mingi väike säde, mis terve tankla taevasse saadab.
Staatilist elektrit oled ise kah kogenud kindlasti - autost väljudes saad sirakat jne...viimati muutis kasutaja erxxx; 03 m 2006, 23:31.
Comment
Comment