Nimelt autoks E36. Bmw-del selline asi, et niikui süüte sisse paned hakkavad peeglisoojendused tööle. Njahh üks hakkab teine mitte. Peeglini igatahes vool jõuaba, aga soojaks ei lähe. Peegliklaas iseenesest terve. Kas võib soojarada puru olla? Kas neid remonditakse kahh? Või mõni muu lahendus. Ideid?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Bmw soojendusega peegel
Collapse
X
-
Vs: Bmw soojendusega peegel
Siin midagi isemõtlejale:
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=7529
Seal soovitatakse peeglisoojendus panna aknasoojenduslüliti alla. Vist küll siis kui selle takistidega teema külge aretad.Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ.
-
VW kohta on õpetus http://www.passat-b5.ru/index.php?op...=132&Itemid=57, Audil sama süsteem. BMW kohta kindlalt ei tea.
Comment
-
Aru ma ei saa, korras peegliklaasi saad ju Sauelt Igori või Siimu käest. See mõnisada krooni pole ju kuigi suur väljaminek sellise mugavuse eest.
Või siit:http://foorum.bmw-club.ee/viewforum....f19fc5151c3be3
Comment
-
Äkki keegi seletaks selle skeemi toimimist (kuidas 4 juhtmega ja 1 mootoriga liigutada peeglit 2-s suunas ja kütta ka peeglisoojendust). Kas see lüliti peeglis on termolüliti?
http://autolib.diakom.ru/CAR/BMW/199...GRAMS/1709.pdf
Comment
-
Esmalt postitatud tiitk pooltNikroomtraat termorüüzis peaks küll lihtsaim ja odavaim variant olema . On olemas ka küttematid, kuid ilmselt hinnalt uue peegliga ei konkureeri.Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
www.sansui.us/AU-9500.htm
Comment
-
Esmalt postitatud Nimeta pooltEhk oskab keegi selle nikroomtraadi kohta lähemalt rääkida?
Comment
-
Et paneks seda traati termorüüsse, kleebiks peegli taha. Mulle jääb natuke arusaamatuks, et kuidas seda ühendada siis? Vool mõlemast otsast peale? Mingeid lisatakisteid ei pea panema? Mis paksust võiks kasutada?
Seal on 0,3mm traadi 1m takistuseks 19oomi. Mul oleks mingi 30cm vaja, siis tuleb mingi 7oomine takistus mul. See läheb põlema ju?Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
www.sansui.us/AU-9500.htm
Comment
-
Esmalt postitatud Nimeta pooltEt paneks seda traati termorüüsse, kleebiks peegli taha. Mulle jääb natuke arusaamatuks, et kuidas seda ühendada siis? Vool mõlemast otsast peale? Mingeid lisatakisteid ei pea panema? Mis paksust võiks kasutada?
Seal on 0,3mm traadi 1m takistuseks 19oomi. Mul oleks mingi 30cm vaja, siis tuleb mingi 7oomine takistus mul. See läheb põlema ju?
Paksuse määrab takistus- nt. Audil peeglisoojendusel takistus 19 oomi. Põlemaminekut eriti ei usu.
Koolifüüsikat abiks võttes (Ohmi seadus ) saame-
Voolutugevus on 12/7=1,7A. Võimsus 1,7*12=20,4 W. Eralduv soojus jaguneb sul 30 cm peale, 0,66 W 1 cm kohta. Kui kasutada ainult takisteid, siis ilmselt iga takisti läheks kuumemaks kui takistustraat. Oleneb ka soojuse ülekandest (kontakt peegliklaasiga, välistemperatuur). Alumiiniumteip peaks seda ühtlustama/hajutama.
Nt istmesoojenduse kahe elemendi (sisult sama takistustraat) kogutakistus on umbes 4 oomi- ei põle, aga soojendab.
Comment
-
Kuidas selle traadi külge tina võtab? Proovin siin, aga kuidagi ei õnnestu. Kraapisin võimalikku isolatsiooni maha, aga ei miskit...
Esmalt postitatud Nimeta pooltEt paneks seda traati termorüüsse, kleebiks peegli taha. Mulle jääb natuke arusaamatuks, et kuidas seda ühendada siis? Vool mõlemast otsast peale? Mingeid lisatakisteid ei pea panema? Mis paksust võiks kasutada?
Seal on 0,3mm traadi 1m takistuseks 19oomi. Mul oleks mingi 30cm vaja, siis tuleb mingi 7oomine takistus mul. See läheb põlema ju?
Comment
-
Ühendamisel on küll see probleem, et nikroomtraadile tavalise jootmisega klemme külge ei saa.Fibaro juhtmevaba koduautomaatika - www.indome.ee
Tark kodu vähem kui 500€ eest
Comment
Comment