Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED päevatuled

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LED päevatuled

Tere!
    Tekkis mõte panna autole päevasõidutuled ja et natuke elu huvitam oleks, tahtsin need ise LED-idest kokku panna. Osalt ka sellepärast isetegemise soov, et all pamperil, kuhu neid sooviks installida, on suht kitsaste vahedega plastribid, mida ei tahaks katki lõikuda. Istutaks need tuled siis sinna ribide vahele.
    Siinkohapeal saigi aga mõistus otsa. Sooviks siis Teie abi!
    Ilmselt on olemas piisavalt eredaid valget värvi LED-e? Palun vihjeid.
    Olenevalt LED tugevusest, mõtlesin need panna 3x10 vms. "gruppi".Auto kummalegi küljele 1 "grupp". Kuidas oleks kõige mõtekam need kokku "siduda"? Ja muidugi oleks tore, kui keegi väikese joonise teeks, kus vajalikud elektrijubinad juba peale märgitud oleks, et näiteks selle põhjal poest asjad ära osta.
    Tänan!
    Võimalik, et läks äkki valesse teemasse, aga autodega seondub minu meelest küll päris hästi

Vs: LED päevatuled

Kõige pealt refereeri seda dokustaati: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12756413

Päevatuled on kood 207

Comment

Ehk siis lühidalt öeldes,sa ise päevatulesid ehitada EI TOHI.Väikese mööndusega võib ka nii öelda,et ehitada sa tohid,aga auto külge kruvida ja KASUTADA EI TOHI.
      Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Esmalt postitatud Ints poolt
        Ehk siis lühidalt öeldes,sa ise päevatulesid ehitada EI TOHI.Väikese mööndusega võib ka nii öelda,et ehitada sa tohid,aga auto külge kruvida ja KASUTADA EI TOHI.
        Ma siiski ka natuke parandaks- LIIKLUSES ei tohi kasutada- keegi ei saa keelata enda hoovis või garaažis seda kasutada, sama teema, mis põhjavalgustuse jms vilkuvate- piiksuvate vidinatega.

Comment

Esmalt postitatud Ints poolt
          No auto külge kruvida ja kasutada tohib ka, aga mitte liikluses.
          Noh, Silver jõudis ette.

Comment

Aga kas need pisikesed 4W esigabariittulesi võib valgete LED-didega asendada? Ja külgmised suunatuledes olevad 5W hõõglambid kollaste LED-didega?
            -Artificial_Intelligent-

Comment

Esmalt postitatud resr poolt
              Aga kas need pisikesed 4W esigabariittulesi võib valgete LED-didega asendada? Ja külgmised suunatuledes olevad 5W hõõglambid kollaste LED-didega?
              Kui sul selle asja valgustugevus ei muutu, (samas valgusspektrialas), siis pole probleemi.
              Samas majanduslikus mõttes ma natuke kahtlen. Tänasel päeval on LED-i hind selline,et tavasõidukil asendamine end ära ei tasu.
              Kui pulgad muidu käes ja endast tegijat, siis on muidugi teine jutt.
              Mul on majapidamises haage, mida ma kasutan 1(loe:üks) kord aastas ca 2 tundi, selle peal tunduvad hõõglambid ka raiskamisena.

Comment

Minu meelest müüakse poes Led päevatulesid, mingi alla 200 krooni maksid vist. Ma mõtlesin et ostaks ja teeks tasku lambi sellest.
                Maailm oleks puhas ja süüta
                kui poleks õllejogurtit
                - Õ.Õ.

Comment

Minu meelest müüakse poes Led päevatulesid, mingi alla 200 krooni maksid vist. Ma mõtlesin et ostaks ja teeks tasku lambi sellest.
                  Hmm...Kui asja mõte on sul lihtsalt isetegemise rõõm,siis küll.Aga kui loodad sellest mingit majanduslikku kasu saada,siis pole mõtet.Müügil on ka üsna suur valik tööstuslikke LED taskulampe.
                  Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Working...
                  X