Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Becker MB special

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Becker MB special

24h on piisav küll aga kui suur see konde olema peaks ja mismoodu see sinna istutada kui mälu toide on 1 klemm aga kondekal ikka 2 juhet, kuhu teine läheb ?

Comment

Protsessorile tuleb toide organiseerida. Mäluga (24LC02B) ei juhtu midagi, kui see kasvõi mitu aastat ilma vooluta vedeleb. Aga protsessori (SAB80C535-N) RAM kustub küll ära. Kõige lihtsam on seda vast siiski teha juba mainitud aku riputamisega pistiku kollasele juhtmele.

Tegelen küll ka koodide muukimisega aga ilma koodita Becker'it pole kohanud. Ühelgi raadiol pole koodi "maha võtnud" (annan omanikule prinditud koodikaardi), sest:
      1. Samamoodi võiks ust mitte lukustada, kuigi lukk on korras ja võti olemas.
      2. See võrdub iseenda leivakannika peale sülitamisega.
      3. Mõni raadio hakkab peale seda kummaliselt käituma.
      Seetõttu pole ka erilist huvi tundnud, kas üldse saabki sellel raadiol koodi maha. Lähima raadiote koodidega tegeleja käest võiks uurida, kas on üldse võimalik.
      Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

kondensaatori ühendad siis gnd ja bat(memory) vahele(+bat külge) sellele kondensaatorile siis acc otsast dioodiga toide peale, et toite kadumisel raadio konde pealt mängida ei saaks. mida suurem konde, seda pikem backup time. alla 1000µF ei ole mõtet isegi katsetama hakata. arvuti emaplaadilt leitavad 16V 3300µF 3 tk paralleeli peaks päris ilusti asja elus hoidma. pm võiks need konded isegi makki sisse paigutada, kui vähegi ruumi on. siis ei ole väljas mingi lolli pundart ja väiksem võimalus edaspidi midagi valesti ühendada
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Teadmiseks, et mersu makkidel on siis võimalus ka väljalülitatud süüte korral sisse lülitatud saada ( ühe lülimisega mängis vist pool tundi - või oli see tund aega ). See tähendab, et kui kui vajutad Vol nupu peale, kui toide tagant ära, siis on su kondekas laksust tühi ja küsib koodi. Teine anomaalia, mis sarnase mudeli puhul täheldasin, et kui ühendad süüte ja pideva toite kokku ning lülitad raadio nupust välja, siis tarbib pimedast peast ca. 150 mA. Võtad aga süüte tagant ära, siis oli voolutarve mõni milliamper. See oli siis http://www.erta.ru/base/mb/classic_be1150.shtml, millel vastava tähelepaneku tegin. Sai süüte otsale lüliti vahele, et akut tühjaks ei sikutaks. Pealekauba on Beckeritel vahest komme softi kokku jooksutada, siis tahavad reset'i. Aitab, kui toide tagant ära võtta, aga enamasti on olemas ka spets nupukombinatsioonid nagu windoosel umbes - mudeliti erinevad.

Comment

Niisiis. Pikk vahe sees ja katsuks nüüd asjaga edasi tegelda.
            Kes seletaks ära otsad: Gala,Illumination, Audio(2tk), AGnd, Bus ja BusGnd.
            Mõte on selline et kui see raadio koos 2 kõlariga saaks ühte kasti kokku ehitatud siis tooks taha välja ka teised 2 kõlariotsa ja võimalikud sisendid.

Comment

Asi lihtne:
              Gala - kiirussignaali ots. Raadio keerab ise kiiruse suurenedes heli kõvemaks, et see taustamürast üle käiks.

Illumination on taustavalgustuse ots. See tähendab, et kui päeval tuled väljas, on lcd taustavalgus puudu, kui gabariidid põlema pannakse, siis on ka raadio valge. Kui paned toite eraldi lüliti alla, mis imiteerib süütelukku, siis võid selle Acc-ga ühte ühendada.

Bus ja Audio selles C pistikus on CD vahetaja jaoks. Ei kujuta ette, kas seda sisendit eraldi ilma vahetajata aktiveerida õnnestub. Ühesõnaga terve C pistik on vahetaja jaoks. esialgu ära näpi, aga võid ju sisendeid proovida, kui CD nuppu vajutad - klemmid 1 ja 2 ning 3 ( audio maa ) abiks.

Comment

Tere jälle, kes vastata on viitsinud. Vahepeal on siis toimunud see et kaadervärgile on kast loodud ja mitmesuguseid vidinaid ühendamiseks kogutud.
                Täna üritasin siis aparaadile voolu anda ja tulemuseks sain ainult kassetimootori liikumise. Mingit pilti display ei näita, ON nuppu vajutades jääb kassetivedu seisma ja punane tuli hakkab vilkuma. Mida ma siis nüüd jälle valesti tegin oskab keegi öelda ?

Comment

Kui sul on mass, pluss ja süüteots õieti küljes ning õige pinge ning piisavalt voolu, siis ei tohiks midagi valesti minna. Kassett sees? Või on keegi mehanismi kasett sees asendisse lükanud? Või on eelnevalt toited tagurpidi peaale lastud? Oled sa ise seda asja enne mängimas näinud?

Comment

Töötamas nägin suvel autos kust ta pärit on. Mingeid häireid nagu ei olnud ja minu teada pole seda ka enne mind torgitud. Kui lihtsalt kassetiosa oleks tööasendis siis display peaks ometigi midagi näitama. Aga sinna ei ilmu mitte halligi.

Comment

Kas selles võib asi olla et raadiole minu antavast voolust ei piisa lihtsalt
                      12v 2,5A Üritasin raadiot toita mingi väljasurnud HP pihuarvuti laadijaga.

Comment

kaotada pole sul enam midagi, proovi siis auto aku pealt ja ära aja asja teaduslikuks. Kui sul multimeeter või voltmeeter majapidamises on, siis võid ju paralleeli ühendada ja kontrollida, kas pinge kukub, kui raadio järgi paned oma toitekale. Miski sada-kaksada krooni odavama otsa testri eest välja köhida, ei tohiks veel tappa - hulga teooriaid saab selle abil elimineerida. Seda ka tulevikus. Palju see toitekas sul välja käima peaks? IBM on osa 16V miskid jupstükid 18-20V. Autoraadiole ette nähtud 13,8V - Hinges võiksid na püsidav vahemikus 8-18V - vähemalt minu mälu järgi on autoraadiotesse mõeldud kivid enamasti selles pingevahemikus opereerima mõeldud. Kui sa talle üle kahekümne voldi peale andsid, siis ma head nahka ei tahaks loota - 24V viskab igatahes odavama otsa raadiotes lüüdidel kaaned maha ja lindid välja - oma silmaga nähtud - 16V oli neil vist lubatud. Becker küll odav asi pole tehasest tulles.
                        Igatahes su toiteteooria võib ka õige olla.

Comment

Üldiselt olles jälginud seda teemat, julgen ma väita et äkki oled oma projektiks natuke vale raadio valinud . Ise ma ei julge mb koha pealt sõna võtta olles rohkem bmw fänn aga alati on inimesi kes hindavad originaal raadioid ja soovivad eelmiste omanike igasuguseid aretusi asendada. Näiteks Eesti Bmw Klubis tuli täna selline üle 15 aasta vanune beckeri bmw originaal kassetikas nagu Bawaria proffessional C müüki ja oli samal päeval kahe inimese poolt bronnitud ja müüdud 1500 krooni eest. Kui su makk veel toimib proovi teda näiteks mb klubisse müüa ja saadud raha eest usun saad niisamakuulamiseks mingi plaadimängijaga sanga vähemalt. Eelnev tekst ei olnud kuidagi halvasti mõeldud lihtsalt natuke mõtlemiseks.

Comment

Esmalt postitatud maxtorn poolt
                            Kas selles võib asi olla et raadiole minu antavast voolust ei piisa lihtsalt
                            12v 2,5A Üritasin raadiot toita mingi väljasurnud HP pihuarvuti laadijaga.
                            mul tööl toimib mingi suvaline philips täiesti edukalt 1A toite otsas. isegi 700mA kuubiku otsas toimis ilusti, seega 2,5A peaks enam, kui küll olema maki käima saamiseks. impulssplokk ei seedi muidugi suurte kondede väikest takistust ühendamisel, aga maki konded ei tohiks nii suured ka olla. Kontrolli selle pihuarvuti laadija pinget testriga, ma ei tahaks uskuda, et tegu on 12V ja 2,5A plokiga. minu oma oli nt 5V ja 2,5A. miks peaks pihukale 30W vaja minema
                            kui sa kogematta alguses toite tagurpidi ühendasid, siis õigetpidi ühendades enam ilmselt tõesti tööle ei lähe. arvestades, et Becker on ikka suht korralik kaubamärk, tasuks pärast sellist apsakat kaitsmeid otsida.
                            9 korda mõõda 1 kord lõika. sama loogika ka elektroonika ühendamisel. tihtipeale saab (terveid) seadmeid ühendada valesti ainult üks kord
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ega mul muidugi aimu pole mis selle makiga peale mahamonteerimist ja enne minu kätte jõudmist tehti. Selles olen küll kindel et - ja + mina segi ajanud pole ja miskipärast pole mul sugugi usku et keegi tahaks MB-sse kassetikat istutada lihtsalt seepärast et originaal on Nii uunikumid nad veel ei ole. Kui siin keegi MB foorumi kasutaja juhuslikult leidub siis võib muidugi küsida, ise ei hakka selle pärast küll ennast igas võimalikus foorumis regama.
                              Igatahes on asi niikaugel et oma vahenditega ma talle ilmselt pilti ette ei saa ja kuna ma mingi elektroonik ei ole siis lasen seda asjakest kellelgi teisel kontrollida, eks siis näe kas tast saab see asi mida ma mõtlesin või midagi muud.

Comment

Nii ongi kurat et toide nõrk, asi ise töökorras. Kust saaks normaalse toite mida ei peaks ise ehitama hakkama. Seda küll teha ei viitsi.

Comment

Working...
                                X