Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Astrale plokisoojendus tööle lisaakuga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Astrale plokisoojendus tööle lisaakuga

Lugu selline et talv tulemas ja ei tahaks talvel akna taga kükitada kuni auto soojeneb. Sellest mõte 97a 1.7TDS mootoriga astrale plokisoojendus peale panna. Defa omadest leidsin nii õli sisse pandavad kui jahutusvedelikuga töötavad. Seade ise võtab tavaliselt 400-550W.
    Kuna juhet pole võimalik tööl järgi ühendada siis tekkis mõte plokisoojendus mingi lisaaku, upsi vms asja pealt tööle panna. Piisab kui ta suudaks 2-4h 550W välja anda.

Kas UPSi on mõtet üldse proovida või oleks asjalikum kasvõi lisaaku salongi tahaotsa panna. Või hoopis kaasaskantav käivitusaku mida tühjade akude puhul vahel kasutatakse.
    Või on veel midagi etemat?

Vs: Astrale plokisoojendus tööle lisaakuga

Osta märg kero ja kell...

Comment

Pole kunagi kokku puutunud mida see märg kero endast kujutab ja palju maksab. Autonoomset vebasto plokisoojendust ei hakak ka panema kuna maksab 1/3 auto hinnast.

Arvutasin siin natuke ja 550W/220V puhul on vaja vähemalt 46Ah akut. Sinna juurde veel vähemalt 20% energiakadu 12V->220V konverteerimisel ja saame 55Ah. Kuna -20C puhul on vaja vähemalt 2h soojeneda lasta siis 110Ah aku on miinimum. Paras kolakas külma ilmaga tassimiseks kodu ja auto vahet kui laadida vaja.

Comment

Vaata http://www.soeauto.ee/?lang=est&main_id=39 ,hinnad suht kõrged.

Comment

kas sa tahad ainult salongi soojaks saada? salongi soojendamiseks on ka 12V puhureid olemas...
          lisaakut pole vaja alati tuppa tassida, seda saab ka vajadusel laadida auto elektrisüsteemist pisikese lisatakistuse kaudu.
          Webasto on kaubamärk. selle märgi all toodetakse erinevaid auto lisasoojendeid. märg kero on diisli või bensiini pealt käitatav lisasoojendi mootori ja salongi kütmiseks. kuiv kero on pm kütusepõleti, mis lihtsalt õhku kütab
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Salongi soojendus pole primaarne. Tähtis ikka et mootor ise leige oleks või vähemalt õli / jahutusvedelik.

Lisaaku laadimine läbi auto elektrisüsteemi jääb ka vist ära kuna genekas on ainult 70Amp ja peale mõningat arvutamist suudab talvel kõik vajalikud elektrisüsteemid ära toita aga mitte suurematsorti lisakoormust nagu 110A aku. Tühi aku aga teatavasti külmub suure külmaga ära.

110Ah aku u. 2500EEK + inverter 2000EEK ligi teeb teostuse vist liiga kalliks ja pika tasuvusaja tõttu ei tasuks ära.

Comment

Ikkagi - hangi märg ahi ja kell. Kasvõi pidune. Käi üle ja paigalda vähe kabedam aku. Teine võimalus on ikkagi 220V auto juurde tekitada tööl ja kodus. Tuleb kordades odavam.

Comment

Kui 2000.....4000.- kroonist investeeringut peetakse kalliks,siis ainuke reaalne odav alternatiiv on ikkagi soojendus 220V vooluvõrgust.Muud lahendust (hinna poolest) ma ei näe.
                Mootoribloki soojendus on iseenesest väga mugav ja kasulik asi.Seda nii enda mugavuse,mootori eluea ja liiklusohutuse seisukohalt.Kuskilt olen lugenud,et ainuüksi ÜKS külmkäivitus kulutab diiselmootorit sama palju,kui ca 500km läbisõitu.
                Lisaks mootori soojendusele soovitaksin ma kindlasti ka salongi soojendust.Põhjus on väga lihtne:kui sul on mootori soojendus ja puudub salongi soojendus,siis esimese asjana paned sa oma auto soojenduse täie võimsusega uhama,et jäätunud klaase puhtaks saada.Samas on temperatuuride erinevused nii suured,et 90% tõenäosusega tekivad sul auto esiklaasi praod.Olen seda väga tihti kohanud.
                viimati muutis kasutaja Ints; 01 m 2007, 10:16.
                Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Üldiselt olen teadlik sellest klaasi pragude asjast. Rohkem olen kuulnud kiiremalt sõites suure külmaga kui pannakse esiklaasi peale täiega puhuma. Siiani olen püüdnud vältida sellist asja.
                  2-4k investeering pole iseenesest kallis aga suht suur tõenäosus on aku ära lõhkuda kui ükspäev unustad tühja aku ööseks autosse 20-30C külmaga ja hommikuks oled ilma akuta (2500.- kahju omast lollusest).
                  Olen ka lugenud sellest 500km läbisõidust ja külmkäivitusest. Aga see on suhteline kuna mida soojem ilm, mida paremad õlid, tihedam mootor jms seda väiksem kulumine on.
                  Salongisoojendus võib iseenesest olla aga see on nn addon, kui saab norm hinnaga siis võtab ja kui mitte siis jääb ära.

Uurin vähe lammutusest kas sealt ka annab midagi saada.

Comment

mootorit saab ka ekstreemselt soojendada. mul papsil oli kunagi mosse karterisse teekannu spiraal paigutatud. auto seisi külmas garaažis, kus oli olemas elekter. hommikul siis spiraalile mingiks 10 min toide peale ja käivitama... hiljem sai volga starter ja -25 kraadi oli matsupill.
                    välise toite organiseerimine auto juurde on ilmselt tõesti kõige odavam ja parem lahendus. seda eriti linnas, kus sõidetavad teepikkused on lühikesed. tihtipeale ei saa sedasi aku täis laetud ja siis on käivitamine seda raskem, aku sureb kiiremini ja tekib surnud ring. välise toitega soojendusele saab lisada ka pisukese akulaadija, mis siis aku käivitamise momendiks natuke soojemaks ja võimsamaks teeb
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Nii, sai defa 600W soojendus ära ostetud.
                      Koos kaablitega 1600EEK. Nädalavahetusel proovib külge pookida.

Tundub et õigel ajal, järgmisel nädalal lubati kena külma juba.

Comment

Väikene update asjade käigust.
                        Ostetud 600W ei sobinud mu autole kuigi autoeksperdi müüa vastupidist väitis. Lõpuks sain 300W mootori külge ühendatava jublaka mis tänasest ka küljes. Esimesel katsel suutis üsna hästi soojust edasi anda (soojendab õli).

Kuna 300W seadme kasutamisel oleks vaja 25A 12V puhul siis sobib kenasti juba olemasolev 74Ah exide aku mis rakendust ootab. Kui tunnike päevas soojendada siis saab sellega oma 2 päeva isegi läbi ilma et aku täiesti tühjaks läheks
                        Jääb veel üle pingemuundur osta ja ära proovida.

Comment

Kui keegi peaks huvituma plokisoenduse eri liikide mõjust kütusekulule ning salongi soojenemise kiirusele, siis põhjanaabrid on selle asjaga päri põhjalikult tegelenud. Lugeda saab siit http://www.ultimatevw.com/keskustelu...id=3192&sivu=1

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                            mootorit saab ka ekstreemselt soojendada. mul papsil oli kunagi mosse karterisse teekannu spiraal paigutatud. auto seisi külmas garaažis, kus oli olemas elekter. hommikul siis spiraalile mingiks 10 min toide peale ja käivitama... hiljem sai volga starter ja -25 kraadi oli matsupill.
                            Mul aasta tagasi läks 2141 mosse 30-kraadise külmaga paari sekundiga käima.
                            Nimelt on sel väga hea ja kasulik seadeldis - manuaalne tooreklapp.
                            Ainult et veepump undas jubedalt, kui tosoolipudru läbi pumba käis
                            Niisiis - bensiiniautole pole teab mis plokisoojendusi jms. vaja. Kasutage korras akut.
                            Allkiri.

Comment

Plokisoojendus on igale mootorile kasulik.
                              Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Working...
                              X