Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

OBD-II pistiku jagamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

OBD-II pistiku jagamine

Kas keegi oskab öelda, kas OBD-II diagnostika pistikupesa saaks kuidagi jagada. Mõte on selles, et tahaks ühe vidina panna sinna pistikusse statsionaarselt kuid ei taha jätta juhtmeid nähtavale ja samas tahaks, et vajadusel saaks diagnostik oma seadme sinna ühendada, vaatamata sellele, et üks seade juba on.
    viimati muutis kasutaja Simon; 07 m 2007, 19:01.

Vs: OBD-II pistiku jagamine

OBD-2 alla kuulub mitmeid standardeid. Millisest on jutt?
    Ma ise olen mõelnud sarnasele asjale
    ISO9141-2/14230-4 ehk K-line kasutava masina (vana VW Golf) kontekstis.
    Seljuhul tekib küsimus kas seade saab olema master? Kui mitte siis pole üldse probleemi - siini peal on lisaks üks seade.
    Mitme masteri puhul on vaja korraldada, et nood korraga majandama ei juhtuks. Teine teema on masterseadme juurde kuuluv pull-up takisti. Me ei tea täpselt millise väärtusega võib olla see ühendatavas diagnostikakaablis. Vältimaks probleeme valiksin lisaseadmes selle takisti võimalikult suure ja miks mitte korraldada selle lahtiühendamine ajak mil seadet ei kasutata.
    viimati muutis kasutaja madis_l; 07 m 2007, 10:59.
    http://groups.google.com/group/ee.ho...roonika/topics

Comment

Peaks olema CAN OBD2 ISO 9141-2

Olin oma teema nimetusega ebatäpne. Tegelikult ei tahtnud mitte pistikut jagada vaid pistikupesa. Et üks seade on pidevalt OBD2-ga ühendatud, hea kui seda pole näha. Diagnostika pistik on muidu ise salongis ja tahaks, et see paistakski nii nagu poleks millegagi ühendatud ehk siis sinna võib diagnostik oma kaabli panna.
      viimati muutis kasutaja Simon; 07 m 2007, 19:04.

Comment

Esmalt postitatud Simon poolt
        Peaks olema CAN OBD2 ISO 9141-2

Olin oma teema nimetusega ebatäpne. Tegelikult ei tahtnud mitte pistikut jagada vaid pistikupesa. Et üks seade on pidevalt OBD2-ga ühendatud, hea kui seda pole näha. Diagnostika pistik on muidu ise salongis ja tahaks, et see paistakski nii nagu poleks millegagi ühendatud ehk siis sinna võib diagnostik oma kaabli panna.

Kas CanBus võimaldab mitut master-seadet? Kui jah siis pole ju üldse probleemi.

Oma K-line aktiivseadme projektis ma mõtlesin välist kontrollerit s.t. diagnostikakaablit tuvastada obd pistikus kulgeva voolu järgi. Normaaljuhul lülitaks lisaseade end välja kui avastab, et midagi on pistikusse torgatud. sama saab ka CAN-bus'i puhul ilmselt teha.
        http://groups.google.com/group/ee.ho...roonika/topics

Comment

Working...
        X