Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lada spidoka modimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lada spidoka modimine

Tekkis selline idee, või tegelikult ammu selline asi mõttes olnud, et teha spidomeetri plokk ümber. Mootori pöördeid näitaks nagu triibu peal, et nii palju kui on pöördeid, nii palju vastavalt sellele põleb led'e, siis kiirust näitab LCD'l, kütuse ja vee temp näidik ka led'idega. Põhimõtteliselt mõtlen midagi sellist: http://motoclub.pri.ee/pildid/spido_idee.gif
    Kui raske oleks midagi sellist teha ja kui mõtekas(ehk siis hind, hind ja veelkord hind)
    Tänan juba ette neid kes vaevuvad vastama :P

Vs: Lada spidoka modimine

Raha läheb 200-250.-

Comment

Suured suured tänud selle lehe eest, hakkan juppe kokku ajama siis, aga see spido asi, et olen kuulnud et pannakse jalgratta spidosid, aga sellel on kaks aga, nimelt, kui palju maksab selline spido mis näitab ka üle 99km/h ja teiseks, on vaja numbreid suurelt, jalgratta spidol pole need numbrid mitte suured

Comment

Kõike on võimalik teha, ka suure LCD-ga numbrid. Aga mina mõtleks enne juppide kokku ajamist, mida ARK selle ümberehituse kohta arvab. Samuti ka TÜV punktid.

Comment

Jalgrattaspido kohta oskan öelda et endal on kaks tükki ja mõlemal on suuremate numbrite ees üks pisike number 1. Niisiis, peaks 100+ näitama küll. Aga velossiga seda kätte ei saa

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
            Kõike on võimalik teha, ka suure LCD-ga numbrid. Aga mina mõtleks enne juppide kokku ajamist, mida ARK selle ümberehituse kohta arvab. Samuti ka TÜV punktid.
            aga mida nad arvama peaksid sellest? kui spido ei valeta ja kõik on korras siis ei tohiks probleemi olla ju

Comment

Esmalt postitatud CORRADO poolt
              aga mida nad arvama peaksid sellest? kui spido ei valeta ja kõik on korras siis ei tohiks probleemi olla ju
              Pead neile vastavad paberid muretsema, mis näitavad, et "spido ei valeta ja kõik on korras".
              Tasuta präänikut ei anta, ei elus, ei elektroonikas.
              Ettevaatust! Postitan ainult ebakaines olekus!

Comment

Arkil ja TÜV juma suva sellest, olen uurinud ja rääkinud nendega sellel teemal.

Comment

Esmalt postitatud bisti poolt
                  Arkil ja TÜV juma suva sellest, olen uurinud ja rääkinud nendega sellel teemal.
                  Suht hää siis, eks ma ise ka saada e-maili ka neile ja küsin kuidas asi on.

Comment

Esmalt postitatud denry12 poolt
                    Jalgrattaspido kohta oskan öelda et endal on kaks tükki ja mõlemal on suuremate numbrite ees üks pisike number 1. Niisiis, peaks 100+ näitama küll. Aga velossiga seda kätte ei saa
                    miks ei saa mul näitab spidokas paberite järgi kuni 399-ni aga 454 on ka kätte saadud muidugi peale seda kui alumine magneti lugeja küljest lendas ja juhtmed kokku panid (spidokas ise on sigma sport BC600) http://home.earthlink.net/~caverhall...P9100012-1.jpg
                    Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Mina ei ajanud juhtmetega ka üle 70ne. :/ Amatöör, mis teha.

Comment

Nii, tahhoka juppidele on tellimus sisse antud, nüüd teiste asjade juurde, ok, unustame spido praegu ära, kuidas teha seda bensiini ja vee temp. näidikute asja? ilmselt jälle mingid led'id, kivid, takistid, skeemid ja asjad.
                        Kui ma skeemi otsima hakkan siis otsin ma kindlasti valet asja, tellin valed asjad ja ehitan vale asja
                        Seega oleks tore kui keegi kasvõi vihjaks mingile märksõnale

Comment

Veetemp. ja bensunäidikute muutmisel mõtet ei näe... Muuda parem tausta ja taustavalgust.

Vee temp. http://www.electronics-lab.com/blog/?p=634

Sealt saaks vist mingi skeemi.

Bensunäidikut on raske teha, sest siis peaksid ilmselt originaali asendama mingi muuga ja see on suht tüütu tegevus.
                          viimati muutis kasutaja likoor; 07 m 2008, 23:01.

Comment

väga hea, aga kas bensiininäidikut ei saaks kuidagi samal põhimõttel teha?
                            sest originaalis on küll bensu ja vee näidik suht samasugused, tähendab silmaga vaadates vahet ei tee

aa ja see konkreetne skeem on 9v peale ehitatud ja tal on mass ja pluss, aga mismoodi ta autole ühendatakse?

Comment

Esmalt postitatud likoor poolt
                              Bensunäidikut on raske teha, sest siis peaksid ilmselt originaali asendama mingi muuga ja see on suht tüütu tegevus.
                              Bensiini taseme mõõtmiseks kasutatakse vene päritolu sõidukitel ju reostaadiga ühendatud ujukit, seega ei tohiks temperatuurinäidukust oluliselt keerukamaks minna. Ülemise ja alumise nivoo ,,ekraanile" sobitamine ning kütuse lõppemise indikaator tunduvad need kõige raskemad kohad.

Kui temperatuurinäidik asendada, siis võiks juba ka originaalis plokis paiknevat temperatuuriandurit kasutada, et asjal jumet oleks. Muidugi tuleks teatud määral kompenseerida anduri mittelineaarsust, kuna mõõtepiirkond on ligikaudu 75..120 kraadi. Samas on tarvis jälgida vaid ülekuumenemist, mistõttu alustada võib ka näiteks 90 kraadist ja kogu alumise osa (40..90 kraadi) skaalast teha 1 valgusdioodiga, et näha, millal mootor on sõidu alustamiseks piisavalt soojenenud.

Lingil toodud skeemi autole paigaldamiseks on tarvis pinge 9V-ni vähendada, näiteks stabilisaatoriga. Kaitse ja miski filter tuleks ka lisada.
                              viimati muutis kasutaja 6p45s; 07 m 2008, 23:37.
                              Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Working...
                              X