Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Xenon tuled kaherattalisele..

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Xenon tuled kaherattalisele..

juttu ei hakka siis pikalt kirjutama seega jutt järgmine..sai ostetud rollerile HID xenon pirnide komplekt(kõi pistikud/soklid jms asjad sobivad üliilusti) kuid mure on järgmine et generaator ei anna piisavalt võimsust välja et xenonid süüdata..sai siis hädapärast otse akult vool veetud ja lüliti vahele pandud kui õnnetuseks ei jõua genekas akut niipalju laadita kui xenon tarvitab. üks tuttav elektroonik rääkis midagi kondeka vahele panemisest kuhugile...kuid seekohapealt paluksin abi teilt! ehk oskab keegi öelda, et mida ja kuhu ühendada

elektri skeemi rolleri oma saab siit
    elektri skeem asub lehekülgedel 70/71

suured tänud siis ette ära!

Vs: Xenon tuled kaherattalisele..

millegi pärast arvan, et see ei ole sul just kõige parem mõte. su xenon hakkab kenasti pimestama teisi liiklejaid. mis su aprilia originaaltuledel viga on ?

kui tahad silma paista millegiga siis areta tümm istme alla ja topi sinised neoonid igalepoole kuhu saab!

Comment

mootorsõidukitel (roller vist ei kuulu nende hulka) minu teada ei ole lubatud niisama neid ksenoone külge kruvida. siin foorumis on ennegi neist juttu olnud.

mingi konde lisamine generaatorit võimsamaks ei tee, sest generaatori võimsus on tehase poolt ette antud mehhaaniliste parameetritega. ergutusvoolu teoreetiliselt saaks natuke tõsta, aga siis võib gene kuskilt teisest otsast järgi anda. variant on suurem genekas paigaldada(kui on võimalik saada) või kasutada suuremat akut, mida siis kodus vahepeal laed, kui rolluga ei sõida. sellisel mikromootoril suurendab gene koormus tuntavalt ka küttekulu, mootori dünaamika ja seeläbi ka sõiduomadused kannatavad kah
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud jannozz50 poolt
        millegi pärast arvan, et see ei ole sul just kõige parem mõte. su xenon hakkab kenasti pimestama teisi liiklejaid. mis su aprilia originaaltuledel viga on ?

kui tahad silma paista millegiga siis areta tümm istme alla ja topi sinised neoonid igalepoole kuhu saab!
        see ei puutu siia ju üldse..ma küsisin lihtsalt et kuidas oleks võimalik ühendada..

Comment

Vaata ega ikka puudub küll-kui just mitte otseselt siia siis liiklusseadusesse küll puutub-tegelikult on see jah hea märk, et olen nüüd eestis juba vähem näinud neid igasugu Opeleid ja Forde mil ise Xenonid külge riputatud-sõites on nad küll paremad (valgustavad teed paremini) kuid need maksavad rohkem kui mainitud autode veermikuosad , kui pagass ikka igasugu pahtlilabidaid ja ligaseid roobasid täis siis näitavad tuled autol kosmosesse ja vastutulijatele silma. Rulladel ka Xenonil mingit mõtet ei näe-saage täiskasvanuks, õppige autot juhtima ja ostke Xenonitega (soov. 3. seeria BMW või Honda Civic -sic! autod-sõitke siis nii palju kui jaksate.

Comment

Rolleri pinge stabikas on ka üks jura, üleliigne energia lastakse kõik mättase, korralik impuls muunduriga saab sealt 3-5x rohkem energiat kätte. Aga selle ksenooniga lõpeta küll jamamine ära. Teised tahavad ka veel nägijatena sõita.
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

mul on esituli nagunii allapoole reguleeritud ja ei pimesta ma kedagi sellega...aga murphy äkki räägid sellest pinge muundurist natuke lähemalt...

Comment

Esmalt postitatud naxitrall poolt
                mul on esituli nagunii allapoole reguleeritud ja ei pimesta ma kedagi sellega...aga murphy äkki räägid sellest pinge muundurist natuke lähemalt...
                See et sul tuli allapoole on keeratud ei garanteeri veel et sa ei pimesta kedagi. Gaaslahendusega pirni ja halogeen pirni tööpõhimõtted on väga erinevad ja sellest tulenevalt on mõlemale pirnile disainitud temale vastav tuli. Kui sa selle xenoni nüüd halogeen pirnile mõeldud korpusesse paned siis tekivad peegeldused kohtades kus nad ei tohiks olla ja lisaks sellele "hot spotid" valgus ei ole ühtlane vaid on mõned heledamad ja tumedamad kohad teel.

See on autodel keelatud, ja mõjub samamoodi. Rolleritel on efekt ilmselt veel suurem kuna võib aimata et nende tulede koostekvaliteet on natsa kehvem kui autodel.

Ilus on küll jah, aga hoia raha kokku ja osta mingi sinakam pirn lihtsalt. Saad muudmoodi oma rollerit tuunida. On tänavatel ohutum kah.

Comment

Pilt kah mis toimub xenon pirni süütamisel voltide ja ampritega.

Comment

Miks pingeregulaator jura on? Kui sa teda maksimaalselt koormad, siis ei lasta mättasse midagi, vaid kõik mis tuleb käib ainult läbi dioodsilla?

Sellise hetkelise voolutarbe korral võib suuremat sorti konde paralleelis toitega aidata küll. Iseküsimus, kas seda valgust teistele silma kannatab lasta. Mõni turske ja kiilakas maasturijuht reguleerib sul selle tule oma pisikese valge rusikaga ükspäe ära ma arvan. Hea, kui nina õigetpidi pähe jääb. Rolleri vedel vedrustus laseb õõtsudes seda valgust kurat teab kuhu, eriti, kui vaheldumisi üksi ja kaksi liigutakse.

Ksenooni voolutarve piiratakse ära 35W - Milline on su rollu originaaltuli? 21W? Normaalne halogeenlähituli tarbib 55W - midagi on sul oma vaatlustes ja arvutustes mööda pandud. Või on gene tõesti vigane.

Comment

Esmalt postitatud naxitrall poolt

Võid teha ühe katse - pane oma rolleril tuli põlema ja siis istuta 2 või 3 sõpra sadulasse, ise aga astu rolleri ette ja jälgi mängu. Palu sõpradel sadulas üles-alla ka karata, et efekti anda - ja kui siis sulle pimestavaid kiiri silma ei satu, on asjal ehk jumet... kuigi päris puhast tulemust sa ilmselt ei saagi. Nimelt kui satud künklikule maastikule, on ikkagi oht oma prozektoriga kellegi silmi "kiiritada".

Comment

Esmalt postitatud paadikapten poolt
                        Võid teha ühe katse....
                        Ja arvesta, et enamikes sõiduautodes on juhi silmad _oluliselt_ madalamal, kui sinul püsti seistes. Seega: kükita!

Comment

Esmalt postitatud Plinn poolt
                          Ja arvesta, et enamikes sõiduautodes on juhi silmad _oluliselt_ madalamal, kui sinul püsti seistes. Seega: kükita!
                          No aga kükita stock tulega rolleri ette või kasvõi auto ette. Vaata, kas pimestab ja võrdle tulemusi.

Comment

Minul pole vaja kükitada. Sõidan nii mootor-kaherattalisega kui ka neljarattalisega. Pikk elu on seljataga ja näinud olen neid tjuuningtulesid iga nurga alt (ja enamasti just vale nurga alt!) liigagi palju. Mina neid, erinevalt teema-algatajst, taga ei igatse. Soovitused olid teema-algatajale.

Comment

Working...
                            X