Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Digivoltmeeter.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Digivoltmeeter.

On plaan installida autosse digivoltmeeter. Displeisid on saada, ka tööle saaks panna põhimõtteliselt, kuid suudan seda teha ainult 9V (toitepinge) patareiga. Oskab ehk keegi nõu anda, kuidas saaks auto kuni 14,5V pinget 9V peale. Sealjuures peab toitepinge suht stabiilne olema! Või on keegi kuskil müügil sellest asjandust näinud? Aitäh!

Vs: Digivoltmeeter.

Kolakoguja

Comment

Sorry, aga seal on ju, nagu alajaotuski näitab, fikseeritud pingeregulaatorid, millega ma ei oska midagi peale hakata.

Leidsin ühes kaugemas teemas lahenduse kombineerimise näol! Jäänud veel küsimus: on ehk keegi müügil näinud? Tartu Autoringi müüja väitel olevat neil olnu suht krõbeda hinnaga. Tegelikult kahtlen, aga on kavatsus iga kord küsida, kui sinna satun!
      viimati muutis kasutaja joffe; 05 m 2008, 20:07.

Comment

http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...meeter+autosse

Arvatavasti üsna põhjalik seletus .

Comment

Proble selle Lcd toitega on see et nt tester ei saa mõõta vooluallika pinget millelt ta ise töötab. Et siis oleks vaja muundurit, way lihtsam on kasutada analoog voltmeetrit.
          Maailm oleks puhas ja süüta
          kui poleks õllejogurtit
          - Õ.Õ.

Comment

Kahjuks ma targemaks ei saanud...

Comment

Analoog on olemas, aga tal kiilub osuti kinni! Autoringist sai ostetud, ma mainisin peale mõningast kasutamist neile seda- ei jäänud uskuma. Aga mõte liigub selles suunas, et panen autonoomse toitega ja eelpool mainitud "kauges" teemas mainitud relee kasutamine peaks end õigustama.

Comment

Ei kiilu need analoogid ka kinni,kui nad on ikka auto jaoks mõeldud.Mul on olemas üks vene 12V pinge jaoks mõeldud näidik auto armatuurlaua külge.Loksuta palju tahad,kinni ei jää,kuna tal on paksem ja tugevam plastmassist osuti,kui harilikul analoogvoltmeetril,millel on õhuke metallist nõel.

Comment

Esmalt postitatud joffe poolt
                  Sorry, aga seal on ju, nagu alajaotuski näitab, fikseeritud pingeregulaatorid, millega ma ei oska midagi peale hakata.
                  Kõige lihtsam viis saada 9V 14.5Voldist.
                  Kolakoguja

Comment

Ega ma luuletama ka ei hakka siin teile! Kui ikka töötava mootori puhul VM-i vastu nipsu lasta ja osuti kõrgemale läheb või kui mootor seisma jätta ja natukese aja pärast taas "nipsutada" ja sealjuures osuti kukub kuni poole voldi võrra, kuidas seda sinu keeles nimetatakse. Mina nimetan seda osuti kinnikiilumiseks!

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt
                      Kõige lihtsam viis saada 9V 14.5Voldist.
                      Siis tasub asja uurida!

Comment

Nagu öeldud, ei saa auto miinust testri patarei miinusega kokku panna.
                        Plusse ka mitte.
                        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

See kell sul mingi vuffel ma kardan. Selle aretamis raha eest/või paar sotti peale peaksid saama VDO kella ja selle firma oma on (A80 lisakellad) peale 15 aastas töötamist ikka u 0,1 V täpsusega.

Ainuke asi et ma ei tea kus eestis VDOd müüakse.
                          Maailm oleks puhas ja süüta
                          kui poleks õllejogurtit
                          - Õ.Õ.

Comment

Joffe ei saanud vist aru, et digitaalse voltmeetri "plussi" (klemm mis mõõdab aku pinget) ei saa voltmeetri toiteks vajaliku plussklemmiga kokku panna. Ja "miinuseid" samuti mitte.
                            Selleks on vaja 12V -> 9V pingeregulaatorit mille sisendid ja väljundid on galvaaniliselt eraldatud. Näiteks selline: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=69-560-07
                            Üsna hinnalised jupid, aga valikut pole.

Kuidas seda voltmeetriga (näiteks see või see ) ühendada, on eelpool minu antud lingis kirjas.

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt
                              Selleks on vaja 12V -> 9V pingeregulaatorit mille sisendid ja väljundid on galvaaniliselt eraldatud. ...
                              Vanadelt arvutite võrgukaartidelt, mis on koaksiaalpesaga (arvutiromude seas võib leiduda), võib ka sobiva pingemuunduri saada ja päris "muidu eest"...
                              Vist kõige sagedamini esinevad nendel pingemuundurid DPS05U09 (5V -> 9V) ja DPS12U09 (12V -> 9V), on selline risttahuka kujuline klots...
                              Nendest on juttu ka vanemates teemades:
                              http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=29304
                              http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=26727
                              viimati muutis kasutaja fre; 06 m 2008, 02:03.
                              Elektroonika töötab suitsu baasil.
                              Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                              Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Working...
                              X