Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Digivoltmeeter.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Digivoltmeeter.

Esmalt postitatud sebastian poolt
    Joffe ei saanud vist aru, et digitaalse voltmeetri "plussi" (klemm mis mõõdab aku pinget) ei saa voltmeetri toiteks vajaliku plussklemmiga kokku panna. Ja "miinuseid" samuti mitte.
    Selleks on vaja 12V -> 9V pingeregulaatorit mille sisendid ja väljundid on galvaaniliselt eraldatud. Näiteks selline: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=69-560-07
    Üsna hinnalised jupid, aga valikut pole.

Kuidas seda voltmeetriga (näiteks see või see ) ühendada, on eelpool minu antud lingis kirjas.
    Olen kõigest aru saanud ja valmis vajalikke komponente tellima, kuid anna andeks- seda ühenduse värki ma küll üles ei leidnud!

Comment

Peaks ju olema arusaadav?<br><br><br><br>See võrkari jublakas ei ole vist väga ökonoomne. Tegin sellega auto tarvis asja, aga pidevasse ühendusse ei jätnud sest võttis 200mA ringis voolu samas kui testri tarbimine oli olematu.<br>
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Asi sai selgemaks küll! Minul sel pidev toide ei saa olema, kuna analoog VM- le juba on toodud süütelukust nii, et tööle hakkab raadio asendis. Küsin veel põhimõtte kohta kindluse mõttes: input- i läheb 12V ja output- ist tuleb 9V, mida tarvitab voltmeeter toiteks? Sain ma õieti aru?

Comment

Esmalt postitatud joffe poolt
          Küsin veel põhimõtte kohta kindluse mõttes: input- i läheb 12V ja output- ist tuleb 9V, mida tarvitab voltmeeter toiteks? Sain ma õieti aru?
          Täpselt nii.
          Ja ära siis seda Traco väljundit lühisesse lase, kui sisendpinge peal.

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt
            Täpselt nii.
            Ja ära siis seda Traco väljundit lühisesse lase, kui sisendpinge peal.
            Vastasel juhul on Traco´l "aamen" arvatavasti!?!

Veel küsimus: kas Traco´le auto kuni 14,5V liiga ei tee, kui tema piir on 13,2V?
            viimati muutis kasutaja joffe; 06 m 2008, 12:43.

Comment

tundub, et autos kasutamiseks tuleks 7812 talle ette veel panna. datasheedis on ka ühendusskeem olemas
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Vabanda minu võhiklikkust, kuid mis on 7812, milleks ta hea on ja kuhu ta täpsemalt käima peaks? Skeemides olen ka suht noh saad aru...

Aga kui Traco ja input+ vahele takisti panna. Praegu proovisin kahte tükki, üks tõmbas 12,38V 11,26V peale ja teine 12,38V 10,76V peale.
                Esimene on 100koomi ja teine 150koomi. See peaks ju 14,5V lubatud piiridesse tooma!

viimati muutis kasutaja joffe; 06 m 2008, 19:57.

Comment

unustage ära takistid sellistesse kohtadesse. saate pinge voldi jagu alla 1mA koormusel ja arvutage, mis juhtub pingega 3mA koormusel...

7812 kohta on internet infot täis. tootjaid on palju, aga kõik kivid teevad ikkagi sama asja fikseeritud pinge regulaator.

võid põhimõtteliselt panna ka mõned jadadioodid, täpsemalt 3 ja ongi kogu keerukus
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Traco sisendisse jadamisi 2...3 dioodi on vist tõesti kõige mõistlikum. Sobivad näiteks täiesti tavalised 1N4001. Üks diood annab pingelangu u. 0,7V. Ehk siis 2,1V saad kolme dioodiga alla.
                    Samas ei tohiks ka 14,5V Traco-le midagi teha, kui lubatud 10% tolerantsiga on tööiga 1milj. tundi.
                    Et siis näiteks 100000 tundi 1 voldise ülepingega
                    Muidugi on kindlam jääda lubatud sisendpinge piiridesse.

Comment

Uurisin selle 7812 ühendamist datasheet´ist ja avsatasin, et seal veel paar kondekat skeemile pandud. On nende kasutamine vältimatu või annab kõrvale hiilida? Aitäh!

Comment

ei, konded on vajalikud. Ei ole kallid.

Comment

mina panin 1n4001 + ahelasse ette (traco'le)ja töötab siiamaani. (võimalik, et vale meetod aga toimib)
                          Edit: 3a umbes
                          viimati muutis kasutaja yllsel; 12 m 2008, 14:08.

Comment

Tead, poest öeldi, et põhimõtteliselt peaks Traco ka niisama vastu pidama, aga noh, et enese rahustamiseks võib ju panna ja soovitati kusjuures 1N4007- t. No mina tellisin nii kondekad kui 7812- e. Eks näis, millest asja kokku keeran.

Comment

Sain asja valmis juba tükk aega tagasi ja ka tööle! Tegin süsteemi läbi kolme dioodi, nagu üks pakutud variant ette nägi. Korpuse tegemisega oli rohkem vaeva- peamiselt käte- põlvede vahel munsterdasin valmis 1-mm al. plekist sellise sirmiga "kesta". Saaks kuskilt armatuuri värvi nahka, tõmbaks peale. Praegu käib ka nii. Panin mõned pildid ka üles. http://www.minupildid.ee/main.php/us...ffe/?g2_page=2

Comment

Kas sellel isendil oligi sinine taustvalgus või aretasid ise?

Comment

Working...
                                X