Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Autole koodiga käivitamine.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Autole koodiga käivitamine.

Mul tekkis siis selline ogar mõte, et Teeks niimodi, nagu on transporteri filmis, Kus luugi avamisel, kus oli sees numberlaud ( MIdagi sellist: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=35-678-07 ). Siis kui pani koodi sisse ja mootor läks käima,ja klapp uuesti kinni.
    (http://youtube.com/watch?v=Z8XqwRc74bA : transporterist lõik. 56 sekund, kus käivitab auto)

Mina sain aru, et selleks oleks vaja siis joota kokku mälude ja "muuga" ( Ei ole eriline elektroonik ja ei tea mida kuhu panna, kuid skeemi oskaks kokku joota ) mis talletaks koodi ning peamine panna see koodiga seade liigutama ühte releed, millel on auto starteri pingele vastupidavamad klemmid.

Nüüd asja tuum. Kuna ma olen selline elektroonikat mitte tundev isik, loodan ma teie peale, et keegi ehk oskaks sellist skeemi kokku panna.

Olen kuulnud et selliseid seadmeid on müügil ka kui signalisatsiooni, kui ei ole leidnud kusagilt.

Ettetänades

Vs: Autole koodiga käivitamine.

Kole kalliks läheks selline lõbu. Või noh, kellele kalliks kellele mitte.

Alternatiiv:
    Pane hoopis traktori massilüliti kindlalaekasse peitu ja siis jooksed ruttu autosse, lööd massilülitit ja kihutad nagu bättmänn! Eriti edev oleks, kui sul oleks ka keep seljas ja massilülitit sõtkuks Robin!
    Condemn the hive.

Comment

Koodiga peaks saama ikka süüte sisse lülitada, starteri jaoks jääks siis eraldi nupp? PS - starteri juhtimiseks pole eriti suurt võimsust tarvis.
      Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Süüde jääks võtmega. Kuid käivituse paneks koodiga. Vahele panna üks aegrelee, mis tõmbaks starterit ringi mõned sekundid.

Kas on seda koodlukku raske kokku monteerida või peaksin kohe vaatama koodlukkudepaneele lukupoodidest ?

Comment

Võimalusi mitmeid, aga vaevalt keegi ilma vastava tasuta üldse hakkab pead murdma ja/või asja niisama valmistama.
          Üks võimalus on asi teha ise täiesti nullist, PIC saab sellega vabalt hakkama.
          Aga see nõuab jällegi programmeerimisoskust, samas võimalusi asja laiendada on küllaga. Eelkõige pead mõtlema, mida selle koodiga peale hakkad, mis klaverist tuleb ja kuidas seda üldse lugeda. Ja ei usu eriti, et see koodi süsteem midagi kaitseb.
          Kui ühendused lihtsad, siis tõmmatakse numbriklaver lihtsalt ära ja pannakase juhtmetega asi käima. Pullipärast võib muidugi mida iganes teha.
          viimati muutis kasutaja Elektrik; 10 m 2008, 21:49.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
            Kui ühendused lihtsad, siis tõmmatakse numbriklaver lihtsalt ära ja pannakase juhtmetega asi käima. Pullipärast võib muidugi mida iganes teha.
            Pullipärast...

Kunagi uurisin seda katkestiga süütesüsteemi ja panin tähele, et kui seal
            lõigata ära negatiivne väljalöök (diood, trans, zeener) siis mootor ei käivitu. See elektroonika oleks peidus jagaja sees. Sellist ühendust niisama vaadates ja mõõtes - kontrollides ei avasta.

Käivituseks läheb siis sinna juhe, avalikult, kontakti alla.
            Teises otsas oli vist vaja ühendada zeener.

Täpselt sellele idoloogiale et - tõmbame ülearuse ära, siis läheb - oligi rajatud kaitse. Kui juhtme ära tõmbasid, polnud lootustki käivitada.
            Proovisin, aga varjatult monteerima ei hakanudki. See oli üsna ammune lugu. Peensusi enam ei mäleta.

Pullipärast ju võiks, aga mis sa ikka ausaid vargaid narrid.

Comment

Vb on võimalus saada endale koodluku süsteem. 12v pealt siis töötab.

Nüüd on küsimus, et kuidas teha sellist lülitit, mis vajutusega on nagu "on" asendid ja kui hoian all, siis lülitab välja "off", nagu on auto raadiotel ?

Comment

PIC16f84 peal hea lihtne ja toimiv skeem,kus oli kood ka olemas.Ise mõtlesin,et oleks süütepooli releega katkestanud ja kogu selle krempli kusagile ära peitnud ning valma.Klaviatuuri ainult koos juhtmestikuga armatuurile toonud .Varasem teema siin ,aga paraku see link skeemi ja koodiga maas,mille kunagi andsin.Ehk leiad googlest kusagilt ülesse. E: mulle enam slma ei jäänud.
                otsija

Comment

http://www.dijitalboard.com/resimhos...s/Ajr29011.bmp olemas on kui ära kaob siis siit saab :

Comment

Esmalt postitatud kikas13 poolt
                    Koodi ikka kusagil ei paista nagu ju?
                    otsija

Comment

Comment

Elektroonikat jagan natukene aga programeerimisest ei tea ei mütsi ega ööd. Et kas keegi seletaks mulle ära, kuidas ma selle programmi siis saan sinna pic kiibi peale ?

Ärge näkku lööge kui see on liiga loll küsimus.

Comment

Esmalt postitatud Oopisteinepoiss poolt
                          Elektroonikat jagan natukene aga programeerimisest ei tea ei mütsi ega ööd. Et kas keegi seletaks mulle ära, kuidas ma selle programmi siis saan sinna pic kiibi peale ?

Ärge näkku lööge kui see on liiga loll küsimus.
                          Ma ka ei tea koodi kirjutamisest s1ttagi ,aga ega sepärast teiste kirjutatu kivisse minematta jää:P Teed mingi lihtsa programmaatori agu näiteks see
                          ja tõmbad vastava softi(picprog ntx) ning lased koodi kivisse.Ei ole midagi keerulist.
                          otsija

Comment

Mis ta nii väga kalliks ikka läheb? Muidugi tasuta see ei tule. Endal sai kunagi autole kahe nupuga koodlüliti paigaldatud juhuks, kui tekkis tahtmine näiteks suplema minna ning uksi lahti jätta ei tihanud ja pulti püksi ka eisaanud pista, sest vesi ei mõjuks sellele just kõige paremini. Selleks läks vaja kolme K561 kivi ja khu muid pudinaid (dioodid, takistid, jne.). Üks nuppudest sai nimetatud "1" ja teine "0". Kood koosneski nullidest ja ühtedest ja vaja oli teostada 9 vajutust (512 kombinatsiooni) ja seda piiratud aja jooksul. Vale vajutus või pikk paus nullisid valimise. Korduskatse sai teha mõningate sekundite pärast uuesti.

Comment

Tekkis veel selline küsimus, et kust ma saaksin programaatori tarvis ühe Chipi pesa ? Ei leia kusagilt.

Comment

Working...
                              X