Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Autole koodiga käivitamine.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Autole koodiga käivitamine.

Esmalt postitatud Oopisteinepoiss poolt
    Tekkis veel selline küsimus, et kust ma saaksin programaatori tarvis ühe Chipi pesa ? Ei leia kusagilt.
    Elfas olemas,otsi vähe. Ja häda pärast saaks ka niisama picile vajalike pinide külge juhtmed joota ning oma asja ära teha.Kuigi mina isiklikult oma korduvkirjutatavate picide jalgadele midagi ei jooda.Kasutan ainult pesadega,et hinnalist kivi kuidagi ära ei rikuks(pidevalt jootekolviga kuumutamine ei tee arvatavasti head).
    otsija

Comment

Valmislahendus on liiga igav?
      http://www.westbalt.ee/catalog/produ...roducts_id=174
      -

Comment

Arvatavasti ma ostan autole selle valmis lahenduse, aga hakkan tegema seda teist. Suvevaheaeg ja ei viitsi niisama kodus kuivada.

Suured tänud teile igasuguse abi eest.

Comment

võta oomist on odavam: http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VELL_K6400

Comment

Iseehitamine on mitu korda huvitavam, kui valmistoode, aga jah, kui oskusi napib ja eriti ei viitsi leiutada, siis muidugi mugavam valmistoode võtta.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
              Iseehitamine on mitu korda huvitavam, kui valmistoode, aga jah, kui oskusi napib ja eriti ei viitsi leiutada, siis muidugi mugavam valmistoode võtta.

Oskusi napib aga leiutada meeldib. Alguses ma katsun ikka ise teha, aga kardan, et tuleb see siiski soetada endale. Eks näis. Homme annan nimekirja tuttavale, ta külastab elfaelektroonikat tihti.

On jäänud veel segaseks üks asi. Nimelt on neid PIC16F84A-sid nii erinevate markeeringutega, et millist võtta ? Ja kas kõik sobivad ?
              viimati muutis kasutaja Oopisteinepoiss; 13 m 2008, 21:00.

Comment

Kuna kvartsi skeemis pole, siis võta kõige odavam.

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=73-188-01
                120.40.-

Esimene nimekirjas.
                Võibolla kuskil poes veel odavam, aga see esimene mis pähe tuli.

Kui midagi veel PICiga tegema hakkad, siis vali mõni muu, see 16F84 on vana ja mõttetult kallis. Leidub palju paremaid ja odavamaid PICe.
                viimati muutis kasutaja Elektrik; 13 m 2008, 23:06.

Comment

Tahtsin nimekirja tuttavale anda ja siis tuli küsimus, et mitme watiseid takisteid on vaja ? Selle peale ei osanud ma midagi öelda. Äkki keegi viitsib mulle ka täpsemalt kirjutada nendest komponentides.

Kindlasti võiks seletada mulle sellest programmaatori 5.6v-st dioodist. See ei ole ju tavaline.

Comment

Kindlasti võiks seletada mulle sellest programmaatori 5.6v-st dioodist. See ei ole ju tavaline.
                    See diood, 5,6 V on nn zener diood. Kui vastusuunas pinge
                    on suurem kui rakenduspinge (5,6 V) siis dioodi vool kasvab väga kiiresti ja pingelang sellisel dioodil jääbki 5,6 V. Pinge ülejääk jääb järjestikusele takistile. Teistpidi pingele on ta umbes nagu harilik diood.
                    Neid on neid tegelikult laias pinge ja ka lubatud max voolu vahemikus.

Aga takistite võimsusega on nii et kui pingestame takisti, siis sealt läheb läbi vool. Pinge ja voolu korrutis ehk võimsus et tohi olla üle lubatud piiri.

Seal skeemis on väikseim takisti 2 kilooomi.
                    Kui natuke teisendada, siis U= SQRT(P*R)
                    ehk pinge ei tohi olla 0,125 W 2 kilooomisel takistil suurem kui 15 volti.
                    RS232 pinged on +-12V. Seega võid kasutada neid kõige pisemaid võimsusi mis müügil on.

Ja pesadega on nii et kui tead mitme jalaga pesa ja kui laia vaja on, siis sellise ka letist leiad. Mitte ekstra mugava programmaatori jaoks aga tavalise. Aga töötava.

P.S. SQRT on ruutjuur.
                    viimati muutis kasutaja A.R.; 14 m 2008, 19:48.

Comment

Tänud.
                      Ei saanud küll samat vastust, aga ega ma ei oska ka seda teemat.
                      Aga küsimus veel selle kohta, et milliseid takisteid siis kasutada lukul ?

Olen ma alles loll nagu lauajalg

Kas keegi teab mõnda elektroonika e-booki või raamatut algajale ?
                      viimati muutis kasutaja Oopisteinepoiss; 14 m 2008, 21:40.

Comment

Eestikeelset materjali eriti netis pole, k.a raamatuid.
                        Aga üks PDF mille võiksid alla tõmmata ja lugeda.
                        http://www.tud.ttu.ee/~t030883/materjalid/elektroonika/elektroonika.pdf
                        Väga kasulikku juttu leiab sealt nii komponentidest, kui ka elektroonikaalusest, kõik eesti keeles.
                        Loodan, et Adobe Reader installitud masinas. Kui ei, siis tõmba siit tasuta:

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

Comment

Aga küsimus veel selle kohta, et kui võimsaid takisteid siis kasutada lukul ?
                          Milliseid takisteid kasutada pinge alla tõmbamiseks 5 v peale ?

Comment

Aga küsimus veel selle kohta, et kui võimsaid takisteid siis kasutada lukul ?
                            Milliseid takisteid kasutada pinge alla tõmbamiseks 5 v peale ?
                            Kui kasutad seda süsteemi autol, siis seal on pinge 8-12-15 volti.
                            Seega peab pingelang takistil olema autopinge ja 5 V vahe. Kui tead palju umbes 5V vool on, saad arvutada takisti võimsuse. Aga koormusvoolu peab teadma.

Kuna aga autopinge muutub, siis pole takisti parim lahendus.
                            On olema sellised mikroskeemid, mis pinget muudavad ja hoiavad väljundi stabiilse sõltumata mis on sisendis. Täpsemini, sisend võib muutuda teatud vahemikus.

Võib kasutada ka seda zener dioodi.

Mina soovitaks minna mõnda elektroonika poodi, nt Tevalo-ELFA ja võtta sealt üks detailide kataloog. Tasuta, selline 5 cm paks raamat. Ja sirvi see läbi. Saad ühtteist teada.

See elektroonika maailm on üsna avar ja võimalusi midagi teha on mitmeid.
                            Suur valdkond on ka arvutid ja nende programmid. Tasub ka tutvumist. Võib anda mitte ainult igapäevase leiva, vaid ka või leiva peale. Isegi singitüki.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                              Kuna kvartsi skeemis pole, siis võta kõige odavam.

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=73-188-01
                              120.40.-

Esimene nimekirjas.
                              Võibolla kuskil poes veel odavam, aga see esimene mis pähe tuli.

Kui midagi veel PICiga tegema hakkad, siis vali mõni muu, see 16F84 on vana ja mõttetult kallis. Leidub palju paremaid ja odavamaid PICe.
                              Aga 16f84-le leiab netist vist pea kõige rohkem softi.Ja kui endast koodikirjutajat pole,siis ple uuema ja odavama piciga miskit peale hakata
                              otsija

Comment

Kõik vastab tõele, mis Sa ütlesid, aga oletame, et on oskusi ka koodi kirbada ja plaanis midagi teha, siis tasuks valida muu PIC.
                                Koodikribamist on võimalik õppida nagu palju teisi asju, niiet arvan, et see nõuanne pole n.ö kurjast.

Comment

Working...
                                X