Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Autole koodiga käivitamine.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Autole koodiga käivitamine.

Esmalt postitatud Elektrik poolt
    siis tasuks valida muu PIC.
    Siin on Google kõvasti abiks. Otsid "pic" ja kohe esimene link on väga elektrooniline.

Ohjah.

Comment

Väljalülitamise saaks ka väheke intelligentsemalt teha. Näiteks lülitab siis starteri välja, kui mootori pöörded tõusevad üle 500 pöörde minutis. Enamikel autodel on tühikäik kusagil 750 rpm peal. Pöördeid saaks väga hästi lugeda kas süütepooli primaarmähiselty või siis mõnede autode süüte kommutaatoril on eraldi väljaviik tahhomeetri jaoks. Kood, mis loeks sisendilt impulsside sagedust ja arvutaks välja pöörded on väga lihtne.
      Allkiri.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
        Kõik vastab tõele, mis Sa ütlesid, aga oletame, et on oskusi ka koodi kirbada ja plaanis midagi teha, siis tasuks valida muu PIC.
        Koodikribamist on võimalik õppida nagu palju teisi asju, niiet arvan, et see nõuanne pole n.ö kurjast.
        Isiklikult ei tea paraku koodi kirjutamisest midagi,aga kui keeruline oleks siis näiteks sellesama 16f84 koodi 16f628 vms pici jaoks sobivaks muutmine? Nii lill see elu ikka pole,et 84 asemel 628 seal kirjutad ja valma
        otsija

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
          Kui kasutad seda süsteemi autol, siis seal on pinge 8-12-15 volti.
          Seega peab pingelang takistil olema autopinge ja 5 V vahe. Kui tead palju umbes 5V vool on, saad arvutada takisti võimsuse. Aga koormusvoolu peab teadma.

Äkki oled lahke ja kirjutad mulle selle tarvis valemi ka ?

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
            Isiklikult ei tea paraku koodi kirjutamisest midagi,aga kui keeruline oleks siis näiteks sellesama 16f84 koodi 16f628 vms pici jaoks sobivaks muutmine? Nii lill see elu ikka pole,et 84 asemel 628 seal kirjutad ja valma
            Tegelikult on küll nii lill

16f84 ja 16f628 on väga sarnased. Mäletamist mööda ainuke erinevus oli et 16f628(A) on by default komparaator mingite koibade peal. Lülita see välja ja sul on 16f84 poole väiksema hinnaga ( elfas 120.- vs. 56.- )

edit:
            16f84(A) on väga vana kivi ja seda tuleks vältida, isegi 16f628(A) selle järeltulija (kui nii võib öelda) on aegumas. Selle asemel vaataks ma praegu näiteks 16f690. Viimane ei ole muidugi vanematega enam mitte sama ühilduv. Aga noh alati pole kood saadaval või kõik ei oska progeda, siis tuleb tõesti leppida kõrgema hinnaga.
            viimati muutis kasutaja qratman; 15 m 2008, 23:30.

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
              Nii lill see elu ikka pole,et 84 asemel 628 seal kirjutad ja valma
              Sa arvad, et olen nii loll ja ei tea seda ?
              Eksid mees.

PS.
              Ma pole selles teemas kuskil sõnagi kirjutanud 628-st. Mida te jahvatate sellest?
              Ja ma ammugi polegi ma rääkinud midagi koodi ümberkirjutamisest (kasvõi 628-le).

Ma rääkisin sellest, et kui ta tahab ise mõne täiesti oma skeemi koostada kunagi, siis kasutagu oma projektis midagi muud. Näiteks teeb mõne väikse roboti, ärgu siis kasutagu 84-ja vaid midagi paremat, näites 877-t
              Ma ei viitsi enam teile seletada ja teie lugemisoskust ei hakka parandama siin.
              qratmanil õigus, ma arvan sama, et tasuks loobuda tulevikuprojektides 84-st.

Peace.

Comment

Esmalt postitatud Oopisteinepoiss poolt
                Äkki oled lahke ja kirjutad mulle selle tarvis valemi ka ?
                Takistil eralduv võimsus P on pingelang takistil U korda takistit läbiv vool.
                P=U*I
                Kui tead takisti väärtust siis vool läbi takisti I on võrdne pinge U ja takistuse R jagatisega.

I=U/R.

Kelle nime see seadus kannab? Kui tahad olla natukegi elektroonik, siis võiks teada. Muidu oled ikka väga ohmu.

Kui nüüd asendada siis P=U*U/R ja P*R= U*U
                Kui nüüd natuke meenutada, siis rääkisin samast asjast paar kirja tagasi.
                Seal oli veel sees see ruutjuur ehk SQRT() nagu kutsub teda nt excel.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                  Takistil eralduv võimsus P on pingelang takistil U korda takistit läbiv vool.
                  P=U*I
                  Kui tead takisti väärtust siis vool läbi takisti I on võrdne pinge U ja takistuse R jagatisega.

I=U/R.

Kelle nime see seadus kannab? Kui tahad olla natukegi elektroonik, siis võiks teada. Muidu oled ikka väga ohmu.

Kui nüüd asendada siis P=U*U/R ja P*R= U*U
                  Kui nüüd natuke meenutada, siis rääkisin samast asjast paar kirja tagasi.
                  Seal oli veel sees see ruutjuur ehk SQRT() nagu kutsub teda nt excel.
                  See on oomi seadus(täpsemalt Ohm-i). Ma lihtsalt ei tea mida kus kasutada Tänud

Comment

Esmalt postitatud Oopisteinepoiss poolt
                    See on oomi seadus(täpsemalt Ohm-i). Ma lihtsalt ei tea mida kus kasutada
                    Täpselt nii. See on üks alustala elektroonikas ja elus. Mida suurem on press ehk pinge seda rohkem ka liigub. isegi elekroone. Kui keegi ajab vastu, siis asi ei liigu.

Aga need oskused tulevad tasapisi. Algul, 10-20-30 aastat ei taha tulla, aga siis hakkab tasapisi minema.

Siin oli juttu et mõned PIC-id on sarnased. Tegelikult on nad kõik ühtmoodi juhitavad. Kui esimese 10-ga hakkama saad, siis ülejäänud saavad juba päris lihtsalt juhitavaks.

Õppimist alustada oleks vast lihtne PC-l. Saab põhiolemuse selgeks. On selline programm - MASM32. Seal on assambler translaator ja hulga näidisiseid.
                    Saad proovida. Lisaks on seal selline C moodulite kasutamise võimalus sees.

ASM on sisuliselt samasugune ideoloogia nagu mikrodel. Ja osadel mikodel saab kasutada ka mugavamat aga pikema toimega C-d.

Proovi.
                    Umbes samapalju oli seda juhendit, mis minule jagati 68. aastal.

Comment

Working...
                    X