Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lauaarvuti autosse - paluks abi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lauaarvuti autosse - paluks abi

Tere

Tuli mõte ehitada arvuti autosse. Tööjuurest sain Inteli emaplaadi 2,4ghz celeroni protsessoriga, millel 20pin atx toitepesa ning lisaks 4pin atx2 pesa (12 voldi jaoks). Tegin komplekti kokku ja tavalise toiteplokiga töötab kõik ilusti. Probleem hakkas muidugi toitega, mis autost saada on.

Tellisin usast endale puutetundliku monitori. Ühtlasi sai kiiruga tellitud ka toitekas.

Ennem, kui asjad käes, ei pannud tähelegi, et sellel plokil on ainult ATX2 tüüpi pistik, ehk ühesõnaga antud toitekas sobib põmst ainult mingitele Dell gx seeria arvutitele, millel vist emme ise 3.3, 5V jne valmis teeb.

Okei, otsustasin, et tellin siis endale Carnetsystemsist 160w atx toiteka M2-ATX. Loomulikult olid need otsas ja juurde vist niipea ei kavatseta tellida, nagu ma aru sain. Ei jäänud siis muud üle, kui tellida 90w M1-ATX.

Teadsin, et sellel on ainult 20pin-ne atx pistik. Plaan oli suvalise kollase (12V) juhtme küljest lihtsalt lisajuhe vedada ning 4pin-ne pistik sinna ise panna. Proovisin nii, aga käima arvuti ei läinud. Tundub, et see prose tahab lihtsalt võimsamat toidet.
    Nüüd olin olukorras, kus mul oli 2 toiteplokki, aga arvutit tööle ikka ei saa. Mõtlesin siis, et proovin panna 2 toitekat korraga: lahjem M1ATX emaplaati toitma ning võimsam usa oma prosele. Ühendasin kõik ära ning üritasin käima panna igatepidi, ei miskit. Niipalju sain lõpuks targemaks, et M1atx toitekas töötas (katsetasin mingit ventikat emmele tulevate juhtmete alt). Aga prose koos vendiga tööle ei hakanud. Jändasin tükk aega igatepidi ning kui mingi hetk 12v juhtmeotsa sellele usa toiteka ACC (süütejuhe) külge ühendasin, läks ka see plokk käima ning monitor võttis pildi ette. Mul oli muidugi hea meel, aga hiljem kodus uuesti proovides enam jälle käima ei saanud seda usa toitekat. Viga ongi vist selles, et ma ei saa aru, kuidas see täpselt tööle lülitada. Manuaali järgi tegin nii nagu peab: pluss juhe külge, maandus külge, ACC külge panin ka 12V juhmte külge. Kahesoonelise juhtme panin ka ilusti emme Power On pesa külge, aga no ei saa tööle.

Oskab keegi midagi öelda või abistada? Peaks ju asi muidu nii toimima? Kohe, kui tavaline toa toide taha panna, töötab kõik muidu laitmatult. Kusjuures mul on neid usa nn toitekaid 2 tk. Kes viib mind abistava infoni, võin soovikorral ühe ploki loovutada.

Vs: Lauaarvuti autosse - paluks abi

tere

Kas pole olnud mõtet, et panna vahele 12v to 220v inverter ja siis 220v atx toitekas ntx sama millega toas katsetad?

Comment

Esmalt postitatud rixvill poolt
      tere

Kas pole olnud mõtet, et panna vahele 12v to 220v inverter ja siis 220v atx toitekas ntx sama millega toas katsetad?
      äkki vôiks isegi 3f ja 10kV peale muundada ja siis trafodega arvutile parajaks teha?

sellele arvutile vôivad ka need kaks koos lahjaks jääda. kui saad, siis lase prosel volt alla ja kella maha. siis pane selle ATX toite väljundisse relee, millega sinna emaplaadile vôid anda otse 12V. pigem jadadiood vahele, sest 12V ahelas vôib arvutil olla 11...12,miskit volti. ma ei tea, kuis 13V môjub.
      niikaua, kui sa samast allikast autot ei käivita ja mingeid muid suurtarbijaid ei lüli, kôlbab see nn "tavaline" aku 12V arvutile ka.
      sellise ühendusviisiga ehk emaplaadile piisab sele pisitoiteka 3.3V ja 5V vooludest. kôik mittekriitiline ühenda küljest ära. kôvakettale jms muudele vajalikele vidinatele saad selle 5V vajadusel hiljem juurde teha.

tegelikult on see komplekt tiba liigne arvutisse ja eriti sellise toite otsa panemiseks. vôiksid kaaluda pigem nt mingi AMD mobile prosega plaadi kasutamist vôi Plll mobile. P4 pôlvkond jäta heaga vahele. uuematest asjadest sobiks ka CoreDuo ja üles, 939 oli ka päris öko
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kui sa ikka oma asja tööle ei saa, siis võin vahetada oma M2-ATX -i sinu M1 vastu.

kuna minu emaplaat seda lisatoidet ei vaja ning 90w peaks piisama.

Comment

Tänud kõigile vastanuile. Asi lahenes sedasi, et sebisin M1-le sobiva emme ja sain kõik ilusti tööle. Küll aga läks suur tuhin üle ja kogu komplekt sai müüdud.

Comment

Working...
          X