Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED-id autosse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LED-id autosse

Tere, mul oleks vaja panna autosse 16 ledi(3mm). aga mul ei ole õrna aimugi, kuidas ma saan auto 12 voldist need kõik LED-id põlema??

Vs: LED-id autosse

dioodid jadagruppidesse(nt 3 jadasse) ja eeltakisti voolu piirama. kus ja kuidas täpsemalt: google ja sealt mingi LED (resistor) calculator. auto pardapingeks võta arvutamisel 14,5V, siis on tõenäoline, et dioodid ka ellu jäävad
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

pärast pikka ajude ragistamist sain asjale pihta. Tänud!

Comment

1. Kuidas on "voltage regulator" eesti keeles?
        2. Kui ma sinna auto aku ja nende dioodide vahele ühe sellise 12v "voltage regulator"-i panen kas see on mõistlik. On sellest kasu? Ma lihtsalt mõtln et vastasel juhul põlevad need dioodid kord heledamalt kord nõrgemalt. Ei ole nii?

Comment

1. Pingeregulaator/stabilisaator.
          2. Võid panna, näiteks 7812 on lihtne ja odav kivi.

Comment

Sama probleemiga on juba teine teema olemas:

Lühidalt kasuta 9 V pingestabilisaatorit, kolme jadamisi dioodi ja eeltakkistit ning kondensaatorid oleksid kah viisakad.
            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

väikese võimsusega dioodidel see takisti võtab ka ühtlasi seda heleduse erinevust väiksemaks. pingestabikat võid kasutada, aga suurt poiniti asjal ei ole. 9V stabika kasutamisel ei pruugi enam 3 jadadioodi jaoks piisavalt pinget jätkuda. oleneb muidugi dioodidest. kahe dioodi jadas kasutamisel aga jääb takistile niipalju suurem pingelang, et konkreetse võrdlemiseta töötava ja seisva mootoriga dioodide heledusel vahet ei pruugi täheldadagi.
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kas LM317 ja 1 takk poleks lihtsam??, LM317 siis voolu reguleerimis skeemi järgi. Ja ehk oleks mõistlik 3jada dioodi kõik paraleeli panna ei ole vaja ju igale 3 dioodisele eraldi eeltakistit(va juhul kui tegu erinevat tüüpi dioodidega).
                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                X