Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Passat `95 tagumised udutuled ei toimi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Passat `95 tagumised udutuled ei toimi

Ülevaatusel selgus, et minu Passatil ei toimi tagumised udutuled. Uute pirnide paigaldamine ei andnud tulemust ja lähemalt uurides selgus, et juhtmetesse ei tule pinget. Samas tagurdamiseks tuled toimivad ja tester näitas 11,5V. Armatuuris põleb pisike oranž tuleke, kui udutuled sisse lülitada.

Oskab keegi aidata, et kust kohast alustada vea otsimist?

Vs: Passat `95 tagumised udutuled ei toimi

No mul E36. Sellel on tüüpviga selles, et tal lähevad juhtmed tagatuledesse läbi paksu kimbu mis pagassiluugi küljes. Ja need ajapikku lihtsalt painduvad katki.
    Ehk siis isolatsioon on terve, aga juhtmekiud seest katkestuses ja sellest tulenenevalt taga disko või üldsegi pimedus.

Ma ei tea kuidas VW see lahendatud on, aga kui samamoodi, siis ma näpiks seda kimpu veidi ja vaataks kas hakkavad põlema.

Tal siis tagurdustulede kaitset pole eraldi? Või kui tuluke põleb armatuuris, siis kaitse OK?

Comment

Loogiline, oleks alustada lüliti kontrollimisest.
      (edit: enne oli mul väike mõtteviga - udukad on ju kere, mitte luugi küljes)
      -

Comment

[quote=Elektrik] Sellel on tüüpviga selles, et tal lähevad juhtmed tagatuledesse läbi paksu kimbu mis pagassiluugi küljes. Ja need ajapikku lihtsalt painduvad katki.

Passatitel sama viga(luugi vahelt juhtmed murdunud).Lüliti töötab kui märgutuli põlema läheb(selle väljund kaitsmeplokist).Sedaanidel seda viga harvem kui universaalidel.

Comment

Sama on tüüpviga on ka Audi 80 tel. Sai isegi jamatud sellega. Õnneks mul ei olnud väga raske vahetada. Juhtmed katki ja uued asemele ja töötab.
          Kogun vanu emaplaate ja mälusid. Tartus tulen ise järgi. 5689 seitse 375

Comment

Passat on universaal. Leidsin vea üles ja sain selle korda tehtud. Testriga proovides leidsin koha, kust enam juhe pinget edasi ei andnud. Udutulede juhtmeks oli hall/valge juhe. Taga kuudis küljekastis kaane taga oli jutmetega tehtud kunagi mingi oma aretus, mis enam ei toiminud. Selle hall/valge juhtme sain kenasti koos jootekolvi, elektriku teibi ja termokahaneva voolikuga toimima.

Tänan, kes aitasid mind nõu ja soovitustega.

Comment

Working...
            X