Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Nõuannet autos olevate elektroonikaseadmete toitmiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Nõuannet autos olevate elektroonikaseadmete toitmiseks

Tere tehnikasõbrad.

Mul on selline probleemipüstitus:

autosse on vaja paigaldada püsiva nn "mobiilse töökohana" läptop, printer ja asus wl500GP wifi router. Printeri ja laptopiga pole probleemi, need on oma autonoomse akuga ja elavad ka intverteri otsas kenasti, router aga kipub süüte lülitamise hetkel hulluks minema. Selleks oleks talle vaja vahele midagi, mis toite stabiliseeriks ja vahest ka pisikene aku, mis siis vast paar tundi ehk aitaks wifi purgil elada. Viimane on küll ebaoluline aga oleks meeldiv lisaboonus.

Wifipurgi otsa käib veel lisaks kõue automodem, mis siis ühenduslüliks mobiilse töökoha ja peakontori vahel. See toitub USB pordist.

Wifipurk tahab 5V, 2,5A (12,5W)
    Laptop ja printer mõlemad 18,5V ja 3,5A (65W)

Auto sigarisüütaja annab konkreetsel juhul välja 24V kuid vaja oleks lahendust nii 12V kui 24V juhuks.

Kui vähegi võimalik, kaotaks inverteri lahendusest üldse ära.

Kas keegi oskab pakkuda soovitavalt sellist lahendust, mille saaks valmiskujul poest osta? Kui ei, siis ehk saab keegi taolise skeemi välja töötamisel abistada? Kui prototüüp töötab, oleks tööse minevaid eksemplare ca 10-20 ringis.

Ise ma suurt elektroonikast ei mäleta, pinget ja voolu segi ei aja aga see on ka kõik

Teie teadmistele lootes,

Siim

Vs: Nõuannet autos olevate elektroonikaseadmete toitmiseks

läppari ja printeri toide kannataks ka lineaarne teha. vool ei ole väga suur ja pingete vahe pole kah müstiline. pealegi on 24V süsteemidel tavaliselt ka toekamad akud, seega energiaprobleem ei tohiks nii suur olla. lineaarse plussiks oleks lihtsus ja need ei karda sisendis käivitamisest tekkivaid suuri pingekõikumisi. kannataks panna nt LM338 mõlemale eraldi, WiFi jaoks peaks miskit muud välja mõtlema, õigeim oleks ilmselt talle sisse ehitada step-down ja siis oleks purk otse 24V pealt toidetav
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Tänud Reuter, pean ainult tunnistama, et ma ei hammusta seda lineaarset ja step-down asja päris lahti . Häda selles, et ma elektroonikast pisut kaugel ja õppimiseks eriti aega pole, pigem kasutaks nn "all-hanke" teenust . Ja veel, autod on ainult osad 24V toitega, nii umbes 1/3 neist. Sama lahendus ei toimiks ju 12V toite puhul ?

Esmalt postitatud reuter poolt
      läppari ja printeri toide kannataks ka lineaarne teha. vool ei ole väga suur ja pingete vahe pole kah müstiline. pealegi on 24V süsteemidel tavaliselt ka toekamad akud, seega energiaprobleem ei tohiks nii suur olla. lineaarse plussiks oleks lihtsus ja need ei karda sisendis käivitamisest tekkivaid suuri pingekõikumisi. kannataks panna nt LM338 mõlemale eraldi, WiFi jaoks peaks miskit muud välja mõtlema, õigeim oleks ilmselt talle sisse ehitada step-down ja siis oleks purk otse 24V pealt toidetav

Comment

ei toimi jah ja sama toite kasutamine 12V peal kahandab tublisti asja effektiivsust. minupoolne idee oleks ehitada masinatesse stationaarsed toitemoodulid, millel siis juhtmed küljes või veel parem pesad, kust läpparisse, printerisse ja ruuterisse läheks lihtsalt jupp juhet ilma mingi lisainverterita

Comment

See on hea mõte jah. Kas oskaksid ja tahaksid mind aidata selles ? Ise ma seda kindlasti etteantud ajagraafiku raames ei suuda valmis treida...

Töötava skeemi eest saab kindlasti ka tasus kokku leppida ju

Comment

kui minu profiili vaatad, siis minu tegemised on tiba kauged, et asi ise valmis teha. Karutec käest saaksid kiire terviklahenduse, paraku ilmselt hind ei pruugi sulle meeldiv olla. küsi, küsija suu pihta ei lööda
            kui kombineerida: kelleltki valmis skeem ja kelleltki teiselt sobiv alumiiniumpaneel. W@ldur vist painutas profiile ja tegi sarnast metallivärki - temalt saaksid ilmselt kobeda kesta.
            kahjuks ei saa peale ideede hetkel ise rohkemaga aidata

Comment

Working...
            X