Tere !
Nimelt plaan ise paigaldada autole (Opel) alarm. Alarm on juba olemas.
Aga paigaldusjuhendit lugedes tekkisid mõned küsimused.
Küsimused on enamvähem joonega alla tõmmatud, et kergemini eristada.
nimelt:
Esiteks, kõik juhtmed on mõtekas ühendada jootmise teel, eks ?
-----
Teiseks, paigalduses on nii kirjas:
Mis asi on dioodjagaja ? ehk kas ma pean siis lihtsalt dioodi eri ahelatele vahele panema jhm ? [kuna alarmist tuleb neile ainult üks juhe] Kuid kuidas ? Kas peaksin ostma nt siit - http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...age=!70-004-09 - mingisuguse dioodi vahele ? Kuidas seda paigaldatakse, lihtsalt juhtme vahele ? Aga kumbat pidi ?
Siin samas foorumis ühes vanas teemas nägin, et soovitati 1N4005 dioodi, kas see oleks sobilik ?
-------
Kolmandaks:
Ning alarmil on olemas ROOSA/MUST juhe, millele peaks ühendama auto kiirusesignaali (kui tahaks keskluku lukustumist liikuma hakkamisel). Kuid äkki Te oskate öelda, kuhu ma peaks selle ühendama, et kiirusesignaali saada ? Kas Opelitelt on mingi kiirusesignaali juhe olemas kuskil ?
------
Neljandaks:
Paigalduses niisugune info:
Nimelt on mul keskluku karbi juures tõesti mitu ühte värvi juhtmeid, et kuidas ma saaks testida, milline on õige ehk siis kuhu peaks ühendama ?
Ning on mõtekas lukustus ühendada pruun/musta (Dead-lock ja Comfort) juhtmega ? Et kui mul on äkki comfort funktsioon olemas, siis on hea mugav. Aga mis asi on Dead-Lock üldse?
Oleks väga tänulik, kui keegi saaks mind natukene aidata. Tahaks täna juba dioodid ära tellida ja nv'l saaks paigaldama hakata
Nimelt plaan ise paigaldada autole (Opel) alarm. Alarm on juba olemas.
Aga paigaldusjuhendit lugedes tekkisid mõned küsimused.
Küsimused on enamvähem joonega alla tõmmatud, et kergemini eristada.
nimelt:
Esiteks, kõik juhtmed on mõtekas ühendada jootmise teel, eks ?
-----
Teiseks, paigalduses on nii kirjas:
2.6 UKSE- JA TAGALUUGILÜLITID
Alarm peab saama signaali iga ukse ja luugi avamisest. Lülititeks saab kasutada auto salongivalgustuse lüliteid, nende puudumisel paigaldada lisalüliti. Kui ustelülitid on eri ahelates, ühenda need omavahel läbi dioodjagaja.
Tagaluugi lüliti olemasolul ühenda alarmi ukseahelate juhe läbi dioodjagaja luuki avades maandatava juhtmega. Lüliti puudumisel paigaldada tagaluugile lisalüliti.
Alarm peab saama signaali iga ukse ja luugi avamisest. Lülititeks saab kasutada auto salongivalgustuse lüliteid, nende puudumisel paigaldada lisalüliti. Kui ustelülitid on eri ahelates, ühenda need omavahel läbi dioodjagaja.
Tagaluugi lüliti olemasolul ühenda alarmi ukseahelate juhe läbi dioodjagaja luuki avades maandatava juhtmega. Lüliti puudumisel paigaldada tagaluugile lisalüliti.
Siin samas foorumis ühes vanas teemas nägin, et soovitati 1N4005 dioodi, kas see oleks sobilik ?
-------
Kolmandaks:
Ning alarmil on olemas ROOSA/MUST juhe, millele peaks ühendama auto kiirusesignaali (kui tahaks keskluku lukustumist liikuma hakkamisel). Kuid äkki Te oskate öelda, kuhu ma peaks selle ühendama, et kiirusesignaali saada ? Kas Opelitelt on mingi kiirusesignaali juhe olemas kuskil ?
------
Neljandaks:
Paigalduses niisugune info:
KESKLUKU JUHTIMINE:
Miinus-juhtimine, juhiukse paku all olev juhtmekomplekt,
avamine: pruun/valge (NB! Sama värvi juhtmeid on mitu!),
lukustus: pruun/punane (lukustus) või pruun/must (Dead-lock ja Comfort)
Miinus-juhtimine, juhiukse paku all olev juhtmekomplekt,
avamine: pruun/valge (NB! Sama värvi juhtmeid on mitu!),
lukustus: pruun/punane (lukustus) või pruun/must (Dead-lock ja Comfort)
Ning on mõtekas lukustus ühendada pruun/musta (Dead-lock ja Comfort) juhtmega ? Et kui mul on äkki comfort funktsioon olemas, siis on hea mugav. Aga mis asi on Dead-Lock üldse?
Oleks väga tänulik, kui keegi saaks mind natukene aidata. Tahaks täna juba dioodid ära tellida ja nv'l saaks paigaldama hakata
Comment