Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Audile peegliklaasi alarm

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Audile peegliklaasi alarm

Selline mure, et varastati Audi A6 peegliklaas ja mina ei taha enne uut panna kui olen midagi selle vastu ette võtnud, et ka uus minema ei jalutaks.

Plaan oleks peegliklaasi taha, alla äärde (sest ainult alt kangutades saab klaasi kätte) teha mingisugune lüliti. Mul on olemas 4 mikrolülitit ja mõtlesin 2 ühele peeglile ja 2 teisele. 2 lülitit paneks äärtesse ja siis nende peale ühendava plaadi/tala.

Ja selle lülitisüsteemi võiks ühendada autoalarmiga, miks mitte näiteks ukse lülitiga, mis saadab alarmile signaali.

Lülitid ei ole aga fikseeruvad, ehk signaal liigub ainult siis kui lüliti alla vajutatud on, kuidas sellisel juhul olukorda lahendada? Kas alarmile piisab hetkelisest signaalist või peaks sinna ehitama mingi relee? vms mis hetkelise signaaliga hakkab andma pidevat.

peeglist pilt

Loodan, et saate must aru ja viitsite algajat aidata.
    Tänan!
    Edvard

Vs: Audile peegliklaasi alarm

Ega ka ukse lülitid ei ole fikseeruvad. Uks on see mis fikseerib neid. See "nii kaua kui all hoiad nii kaua töötab" (momentaarne) lüliti peaks olema sobiv, sest nii kaua kui peegel alles on, nii kaua ei anna alarmi.

Aga et sinna peegli alla lüliti sobitada, peaks see olema 3 klemmiga (see tagab ühendamise vastavalt vajadusele), sest kahega on ehitatud reeglina nii, et ta annaks sul alarmi kuniks peegel maha rebitakse. Siis alles vaikus.

Comment

MB ja Audi peeglid olid kuum kaup mingi aeg tagasi. Soovitan mitte tegeleda lülititega peegliklaasidele, vaid panna peegliraami sisse korralikud tihvtid- üles ja alla. Need peavad siis takistama klaasi väljatõmbamist. Kui aga ikkagi kistakse peegel puruks, siis võib olla juba tegu kiusuga.
      päike, õhk ja ...

Comment

Esmalt postitatud eedu poolt
        ... peegliklaasi taha, alla äärde (sest ainult alt kangutades saab klaasi kätte) teha mingisugune ...
        taser

Comment

Mõtlesin pigem niimoodi, et kui härra pätt oma spaatli, kangutamise raua vms sinna peegli alla lükkab, siis ta vajutab seda nuppu, mis peegli taga peidus on.
          See mulle väga ei meeldiks, et hakkab karjuma alles siis kui klaas juba eemaldatud.

Ja selle kinnitamise peale mõtlesin ka, kuid siis nad raisad lähevad kogu peegliga. Need kel kokkuklapitavad peeglid, kurtsid, et kui teistel kaovad ainult klaasid, siis neilt terved peeglid. Seda ma ei tahaks.

Ideaalne variant oleks see: pätt hakkab surkima > vajutab nuppu > hakkab pasun tööle > pätt ehmub ja kaob ilma peegliklaasita > enam kunagi tagasi ei tule

Variant oleks mõlemad koos rakendada, et kui surgib hakkab alarm tööle ja ta ei saa ühe liigutusega seda kätte, sest see on kõvemini kinnitatud.

Comment

Esmalt postitatud kfl poolt
            taser
            A kui pätt on puupulga või plastist vidinaga, siis ma saan ise voolu kui ma ahastuses peeglit näppima lähen

Comment

Kas kahe astmeline(ei mäleta kuda neid nimetatakse) mikrolaine andur ei aita? Neil on ju nii, et kui keegi möödub autost lähedalt annab paari piiksuga märku, et möödujat on märgatud ja kui pikemalt keegi auto ligidale jääb hakkab signa kisama.

Comment

Esmalt postitatud ppv poolt
                Kas kahe astmeline(ei mäleta kuda neid nimetatakse) mikrolaine andur ei aita? Neil on ju nii, et kui keegi möödub autost lähedalt annab paari piiksuga märku, et möödujat on märgatud ja kui pikemalt keegi auto ligidale jääb hakkab signa kisama.
                Mõtlesin ka sellele, kuid meil pargivad autod külg külje kõrval ja naabrid satuvad nn keelutsooni (autolähedale) igapäevaselt. See hakkaks ainult närvidele käima ja tekiks (lambakarjuse ja hundi loo) effekt, kus ei pööra enam alarmile tähelepanu.

Comment

Tegin nüüd sellise lahenduse, inetu, aga töötab.

keskmine osa on nagu tala, mis toetub äärtes olevatele nuppudele.

kuidas edasi toimetada, ühendada ukse anduri/mikrolüliti juhtmete külge? Aga ma ei ole kindel, et alarm selle peale karjuma hakkab, sest ust avades jääb vool pidevaks (lae tuled jäävad põlema autos), minu lüliti puhul on see ainult hetkeline.

Teab keegi?

Selline küsimus ka veel, et kuidas on neil lülititel veetaluvusega, kui näiteks survekaga peegleid puhastada. nelja jalaga lüliti on ümmarguse nupuga 10.- maksis
                  viimati muutis kasutaja eedu; 05 m 2009, 17:26.

Comment

Herkonit võiks kasutada. Autoalarmile piisab hetkelisest massist et karjuma hakkaks.

Comment

Kas neid peegleid saabki ainult alt kangutades kätte? Või sa eeldad et varas just alt ja mingi pika kangiga surab?
                      Condemn the hive.

Comment

ainult alt jah, vähemalt alt on kõige lihtsam ja niipalju kui ma kuulnud/näinud olen on kõik alt kangutatud. Ja see kang ei pea üldse pikk olema, peegliklaasi ja selle nupu vahel on maksimaalselt pool cm, peegliklaas on paks(soendusega) ja suhteliselt sügaval korpuses.

Comment

Nonii, ühendasin nupu ukse anduriga ja kõik töötab perfektselt, niikui nuppu vajutad hakkab signa tööle. Homme saan peegliklaasi ka ja siis saab testida kuidas pättide peal töötab.

tänud kõigile, kes kaasa mõtlesid!
                          Edvard

Comment

Working...
                          X