Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mitteelektrooniline Sierra küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mitteelektrooniline Sierra küsimus

Kahjuks ei ole tegemist elektroonikaga, aga küsin ikkagi, kuna paistab et Eesti autofoorumites kõige kõvem tegu/ettevõtmine on olnud toonkile panek või suppakale klaasriidest kasti ehitamine. Paistab, et siin foorumis Eesti helgeimad pead koos ehk keegi oskab ka sellist asja rääkida.

Sierral(85kW, 2.0 dohc, latt alumiinumist mitte plekist) roolivõim lakkas töötamast, leidsin ka põhjuse, nimelt see võll mis neid õli kanaleid seal latis avab ja sulgeb, sellel on peal neli tihendit, igaüks siis vastavalt oma soones ja juhib kindlas suunast kindlal ajal õli. Üks tihend seal puruks. Paistab selline plastmassist rõngas. Ei kujuta ette kuidas see sinna pandi või kas ta alguses oli tavaline O rõngas ja õli muutis ta selliseks, igaljuhul uut sobivat O rõngast sinna asemele ei pane. Lihtsalt ei sobi. Tihendi vagu on sügavam kui laius ja seega näiteks 2mm paksune O rõngas, mis läheb istub täpselt sisse, ei ulatu jällegi välja kuna vagu ise on oletame 3 mm sügav.

Kas neid üldse on võimalik seal millegiga asendada või ainus võimalus väikese rõnga purunemise korral ongi tellida terve uus võim?

Uurisin ka mõningatest varuosade poodidest, kõik kehitasid õlgu ja ei teadnud midagi tarka kosta mis seal on, peab olema või millega asendada. Pakuti ainult mingit remont komplekti 2990.- eest. Uus latt samas hinnaklassis. Lammaris kah käidud, mõned üksikud ja kõik lekivad. Peaksin ikkagi terve kolaka ostma ja siis sealt omale vajalikud vidinad võtma.

Ei saa ju olla et kolvirõngas kulub ära ja ainuke lahendus on uus mootor osta?
    Condemn the hive.

Vs: Mitteelektrooniline Sierra küsimus

Sa kah siis jälle üks õnnelik Fordi omanik!
    Mul üks 88kW DOCH universaal seisab praegu laialivõetuna hoovipeal, sai omale kevadel selline rape toodud, vaatasin, et teen elulooma aga vasaraga põhjaall toksides selgus, et peale "pudru" enam midagi eriti järel pole...
    Roolivõim lekkib samuti, mitte küll palju aga mingilmääral ikka, lisaks on katkised tolmukaitsekummid. Mõned korrad olen selliseid roolivõime ka lahti võtnud ja remonti teinud, kuid tulemus pole alati just kõige parem olnud, kuna peale tihendite kuluvad ka kõik teised metallosad ja neile niisama lihtsalt enam midagi peale ei "keevita".
    Remondikomplekt on sellisele vanale autole osta IMHO mõttetu, kui huvi saada tervet töötavat roolivõimu, siis võta ühendust, mulle üks sell pakkus Kiviõlist roolivõimu koos pumbaga 500.- ga, ma usun, et see on veel alles ja läheks kaubaks, tegelane liigub ka tihti Tartu suunal.

Comment

Kas keegi treial ei ole võimeline seda rõngast valmis tegema mingist sobivast materjalist?
      Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Oli selline asi nagu Sierra Haynes kataloog. Sai tasuta ka alla tõmmata.
        Õpetas igasugu Sierra värke. Midagi, mingit reguleerimist, ma kunagi sealt otsisin.
        Mul peaks kapis olema väljatrükk (vist ) aga vaata, vast leiad võrgust.

Kas see tihend ei võiks olla uuena veniv? Sellisest materjalist.
        Et monteerid nagu kolvirõngaid.
        Ja aastatega muutub jäigaks ja enam tervelt maha ei saa.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
          Oli selline asi nagu Sierra Haynes kataloog. Sai tasuta ka alla tõmmata.
          Õpetas igasugu Sierra värke. Midagi, mingit reguleerimist, ma kunagi sealt otsisin.
          Mul peaks kapis olema väljatrükk (vist ) aga vaata, vast leiad võrgust.

Kas see tihend ei võiks olla uuena veniv? Sellisest materjalist.
          Et monteerid nagu kolvirõngaid.
          Ja aastatega muutub jäigaks ja enam tervelt maha ei saa.

Otsin. Jah, täiesti võimalik et see asi oli veniv ja võibolla ka tavaline o rõngas, lihtsalt mingi nelikant profiiliga võibolla või midagi. Kõik otsad ja pudinad said kokku toodud ja nüüd seisab mingi totra rõnga taga terve tegemine.
          Condemn the hive.

Comment

Leidsin ka Heynese brozüüri. Uurin seda NING peab lisama et mitte ainult ei tule siin kiiremini vastused VAID lausa asjakohasemad vastused kui TEGELIKULT probleemi käsitletavatest foorumitest.

Tänud!

Mõned pildid kah. Mitte lasta ennast eksitada juba soontes asuvate O rõngaste poolt. Mõtlesin et olen jube kaval ja panen kaks tükki teineteise peale, aga ei saavutanud sellega väga head tulemust.
            viimati muutis kasutaja ainpaasalu; 03 m 2009, 19:43.
            Condemn the hive.

Comment

No näiteks vene hüdrosilindrite remontkomplektis on ka sellised valged plastmassrõngad olemas, mis pannakse siis kahele poole O rõngast. Ja needki uuena suht kõvad ja külmalt neid sinna soonde ei pane, lähevad lihtsalt puruks. Aga kui panna enamvähem keevasse vette korraks, siis on pehme nagu keedetud makaron ja venib ilusti. Aga nii kui maha jahtub on kohe jälle jäik. Vähemalt MTZ ja T 40 traktorite hüdrosilindrite remondi komplektis on sellised plastrõngad olemas. Äkki sobivad nendest komplektidest mingid. Kui elad tartus, Soovitan külastada Hydroscandy või Uhtna Talutehnikat.

Comment

Mine käi korralikes poodides. Sellele latile müüakse päris remondi komplekti(koos rõngaste ja tihenditega + otsa puksid) miskit 800 eeku maksab.
                Ma andsin Max27 le Ford TIS plaadi, ei tea veel kas on käima saanud selle, seal olid tootekoodid ja muu jama olemas ja kõik seadmed kildudeks võetud. Siit ka maxile : see plaat avaneb daemon toolsiga.(ise ei viitsi enam käima ajada, kuna pole vajadust ja aega napib).

Comment

Millised on korralikud poed?
                  Condemn the hive.

Comment

Ford TIS plaadil ei ole Sierrat, või ma ei oska seda lihtsalt kasutada või mul on liiga vana versioon?
                    Condemn the hive.

Comment

Esmalt postitatud ainpaasalu poolt
                      Ford TIS plaadil ei ole Sierrat, või ma ei oska seda lihtsalt kasutada või mul on liiga vana versioon?

Äkki just liiga uus vers.
                      Minu arust 1 plaat oli 95-05 selle peal pole sierrat, aga võta scorpa järgi(95a oli scorpa küll uue kerega aga vanal sillal)latt peaks olema sierraga sama. Vb. küll pikem, aga sama hüdraulikaga.

Comment

Neid valgeid kõvemast plastist rõngaid nimetatakse tugirõngasteks. Reeglina käib O-rõngas surve poole ja tugirõngas toetab teda. Enamus valgeid tundub olevat tehtud miskist teflonit sisaldavast materjalist - esineb ka muud materjali. Teisalt kasutatakse tugirõngaid ka kandva elemendina, et metall metalliga kokku ei käiks ja pind tihendite tarvis sile säiliks. Tihti ongi tugirõngas juba pooleks lõigatud - kuna tema ülesandeks ei ole tihendamine, vaid kandmine, siis ei oma tema terviklikus mingit tähtsust, vaid ta peab lihtsalt kahte metalli üksteisega kontakti sattumast hoidmast.

Võta oma junn kaenlasse ja konda läbi sellised kohad nagu hüdraulikaga tegelevad poed - pead isiklikult kohale minema ja vastavalt mõõdule otsima. Ehk siis veab.

Alusta siit:
                        http://www.baltflex.ee/
                        http://www.hydroscand.ee/
                        http://www.dunlophiflex.ee/h-draulikatooted.html

Rahvas räägib, et on ka mõned roolivõimude remondile spetsialiseerunud firmad, aga nende kontakid on vist lootust autofoorumitest leida.

Roolivõim on otseselt ohutusega seotud sõlm ja selle pärast ei pakuta ka neile enamasti rem. komplekte - välja arvatud tolmukatted ja roolivõlli tihend ehk.

Vaata, kas saad lingi lahti - siin kah mingeid numbreid:

http://www.elcats.ru/ford/Parts.aspx...009&AtId=24336

http://www.elcats.ru/
                        Positsioon number neli peaks olema õige. Komplekti näitab, aga mõõte ja üksikute detailide numbreid ja mõõte pole.
                        viimati muutis kasutaja kellakägu; 05 m 2009, 16:54.

Comment

Kui okupantide keelt valdad, siis vaata volkari foorumist.
                          Seal on palju juhiseid lati kodutingimustes lappimisest.
                          Портал с информацией по ремонту и обслуживанию VW, Skoda, Audi и Seat - Самая большая база знаний по Volkswagen (23 года, 74 000 фото!)

Comment

Esmalt postitatud ainpaasalu poolt
                            Kahjuks ei ole tegemist elektroonikaga, aga küsin ikkagi, kuna paistab et Eesti autofoorumites kõige kõvem tegu/ettevõtmine on olnud toonkile panek või suppakale klaasriidest kasti ehitamine. Paistab, et siin foorumis Eesti helgeimad pead koos ehk keegi oskab ka sellist asja rääkida.
                            Teemaalgatajaga tuleb nõustuda.

Ja mul ka mure, aga elektri-elektroonikaga mitteseotud. No üks elektrijuhe ikka on . Siit ka modedele küsimus, kas karburaatori kohta võib teema teha?
                            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                            ATiP1pN4XeM

Comment

Sealt leiad ehk abi.

Comment

Working...
                              X