Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Digital gear indicator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Digital gear indicator

tere taas,
    tulin seekord uurima, et kui keeruline oleks teha dotmatrix led display-st (näiteks millestki selliset)
    käigu indikaator. lihtne variant on kindlasti kasutada 14 või 16 segmendiga alpha-numeric ledi kuid uurin et kui keeruline dotmatrixiga oleks. idee seisneb selles et (automaat käigukasti) käigukangi juures, iga käigu juures on mingi mikronupp, mis lülitatakse sisse kui kang vastavas asendis on, ning armatuuril süttib vastav sümbol display peal. sry kui natuke segane tekst sai... loodetavasti on enam-vähem arusaadav mida teha üritan. tänud igasuguse abi eest.

Vs: Digital gear indicator

Mikrokontrolleri (PIC, AVR, ...) abil ei ole keeruline.

Comment

paraku olen ma nii nuub, et mul pole halli aimugi kuidas seda teha... tean ainult nii palju, et kivist vist läheb 10 juhet led-i ning teisest otsast peax ma saama välja 6 lülitit, mis aktiveeruvad siis kui käigukang vastava koha peal on (P R N D 2 L) ja enne seda pean kivile õpetama, mida iga nupp teeb ekraani peal. kuid kõik see vahepealne protsess on teadmata mul. (kahjux) kuid huvi on asja selgex saada siiski

Comment

Huvi ongi kõige tähtsam. Kui see kaob ei tule õppimisest enamasti midagi välja.

Hakatuseks võiks ette võtta mõne algajasõbraliku tutoriali, näiteks: http://digital-diy.com/pic-basics/14...beginners.html

Comment

Working...
        X