Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Müüme oma auto maha inimesele, kes lubas selle ARKI asja ise korda ajada....

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Müüme oma auto maha inimesele, kes lubas selle ARKI asja ise korda ajada....

Sa võid nii kirja panna, aga sa ei pea nii tegema, kui tõesti ümberkirjutamisega piiderdama hakatakse ja vabandusel juba lollid tunduvad, siis on vast õigem aeg meenutada arvelt maha võtmisega, et sina oled seni omanik, kuni ta ARKis käib
    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Vs: Müüme oma auto maha inimesele, kes lubas selle ARKI asja ise korda ajada....

tuletaks meelde, et autosid arvelt maha saab vaid kuusakoski tõendiga eestis aga ei tasu põdeda, tuleb täita see ostu-müügi leping, mõlema poole allkirjad (soovitavalt vaata ostja dokumente, et allkiri sarnaneks ka dokumendil olevaga) ja nägemist - võib asja unustada.

Comment

Lisaks see, et kui teed ostu-müügi lepingu siis annad sa talle kaasa ka auto tehnilise passi...arvelt maha võtmiseks on vaja nii autot ennast, tehnilist passi, kui ka numbreid. Ja üks nipp veel...Kui sul on kehtiv kindlustus, siis katsu oma vana kindlustus ennem ära lõpetada ja jäta kas paar nädalat varu aega, või siis auto liigutamise ajaks ühest kohast teise, tee ühe päevane kindlustus. Vastasel juhul kantakse auto ümber registreerimisel kindlustus uuele omanikule. Uuri seda asja täpsemalt kusagilt kindlustusfirmast, ise jändasin nende asjadega ca 3 aastat tagasi ja ei mäleta enam täpselt kõiki fakte.
        It works better if you plug it in

Comment

Esmalt postitatud tazavi poolt Vaata postitust
          tuletaks meelde, et autosid arvelt maha saab vaid kuusakoski tõendiga eestis aga ei tasu põdeda, tuleb täita see ostu-müügi leping, mõlema poole allkirjad (soovitavalt vaata ostja dokumente, et allkiri sarnaneks ka dokumendil olevaga) ja nägemist - võib asja unustada.
          Auto omanik saab võtta küll ARKis auto arvelt maha, kui aind ajutiselt 2ks aastaks!
          Teostan trükkplaatide söövitamist ja puurimist! Hinnad soodsad!

Comment

Esmalt postitatud Anna120 poolt Vaata postitust
            Siis panen selle punkti kirja, et no ütleme 3 päeva jooksul olgu ümber tehtud. 4 päeval kontrollin ja siis kui pole, võtan suksu arvelt maha??
            Seadus näeb niigi ette väga lühikese aja jooksul auto ümberregistreerimise pärast ostu-müügi tehingu toimumist. ARK kodulehelt saad kontrollida seda tärminit.
            Kui ostja maksab Sulle auto eest kohe rahanutsu kätte, siis ei näe erilist põhjust paanikaks. Ostes vormistate ostu-müügi lepingu, kus kirjas tehingu osapoolte andmed (ka isikukoodid - tema oma saad ise tema dokumendist kontrollida) ja tehingu teostamise aeg. Auto dokumendid ka kogu muu autoga kokkukäiv pudi kaasa ja good-bye!
            Ostsin ise mõni kuu tagasi samal moel eraisiku käest auto. Paari päeva pärast käisin ARK'is tolle lepingu toel autot ümberregistreerimas ise, juba olemasolnud kindlustuse vormistasin ümber ise. Eelmise omanikuga pole rohkem suhelnud ja temale tundus see pigem kergenduseks olema, et raha on käes ja ei pea enam rohkem auto ja paberitega sebima. Kui midagi valesti oleksin teinud, siis vastutust kandnuks ma ise. Vanal omalikul on iga kell ette näidata allkirjastatud ostu-müügi leping minu kõigi andmetega.
            viimati muutis kasutaja Plinn; 10 m 2010, 10:54.

Comment

Samuti tuleks eelnevalt kokku leppida riigilõivu jagamine (maksab ostja, müüja, teete pooleks), sest 900.- mulle küll väike raha ei ole ja kui ei ole arvestanud sellega, siis võib raskeks minna. Ostsin ma isegi mingi rondi ja kuna oli meeles, et 600.- oli eelnevalt riigilõiv, siis see summa mul oli, a tuli 300 juurde sebida
              Eks see vist on muidugi rohkem autoostja rida, aga siis teadmiseks teistele kah.

Comment

No-ma-ei-tea... riigilõivu maksin auto saajana ja oma nimele registreerijana mina ja ei tulnud mõttessegi, et muud moodi võiks olla.
                Teema-algatajat see lõivuprobleem ei tohiks ka kollitada, sest ei kujutagi ette, kuidas keegi saaks temale selle kaela veeretada. Autot ju ümber registreerida teisiti ei saagi, kui lõiv pole makstud - ja see juba igati uue omaniku mure.

Comment

Ei ole uue omaniku mure, vaid on just kokkuleppe küsimus, nagu jannozz50 ütles. Mina olen küll kohe teinud kokkuleppe müüjaga, et ümberregistreerimine läheb pooleks, mis on minu arust igati ok.
                  It works better if you plug it in

Comment

Kõik õige, aga teema-algataja võimalike hirmudega see vist ei haaku. Kui temalt tahetakse autot osta ja lubatakse hiljem ise ARK-iga asjad joonde ajada, siis võib temal olla sellest lõivust poogen. Selle lõivu võib ju ka sujuvalt auto ostu-müügi hinna sisse juba ümardada, või! - vähemalt enesele ette kujutada, et see on juba seal sees. Kui meenutan, siis sain muidu kandilise autohinna ka ise minule soodsas suunas ümardatud ja see kattis toda lõivu piisavalt.

Comment

Hea kindel lahendus. Teed ostu-müügi lepingu. Lepid ostjaga kokku, et nädal peale lepingu allkirjastamist sead sa sammud ARK-i autot arvelt maha võtma. Ja kui uus omanik ei ole selleka ajaks autot enda nimele vormistanud on s...... Mul isa tegeleb kasutatud autode ostu ja müügiga, viimasel ajal on sellised juhtumid sagenenud.

Comment

Teed ostu-müügi lepingu kahes eksemplaaris, üks jääb sulle, sellega lähed arki ja ütled et müüsid auto maha, täidad mingi blanketi ära ja asi korras, sul ei ole enam seda autot. Ise olen nii müünud mitu autot maha ja probleeme ei ole minul olnud.

Comment

Aga selline küsimus minu poolt.Ma küll näen et teema on juba vana aga äkki keegi oskab vastata minu küsimusele.Müüsin oma auto maha ostumüügi lepingu alusel ja aasta siis oli 2007 sügis.Probleem aga selles et uus vend pole autot ümber registreerinud ja auto seisab lihtsalt kummid katki torgatult ja numbrid rotti lastult.Ta on samuti ära kaotanud auto dokumentide B poole.Numbrid on samuti ära varastatud mille kohta pole ta politseisse samuti mingit avaldust teha.Kas seaduse silmis on mul õigus oma auto ära tuua puksiiriga?Sest kui seda venda isegi ei huvita et mina pean pärast seletama hakkama ja ostu müügilepingut viibutama hakkama politseile siis mina ei näe küll mõtet jamada.Võin ka arvelt maha võtta ta ju aga näen et mõtekam on tuua auto ära sealt ja uued numbrid ja dokud arkist võtta.Ja ärge palun hakake rääkima et ta ju maksis jne.Mind huvitab konkreetselt kas ma võin ta ära tuua sealt või ei või.Aitäh

Comment

kui teiselpoolel ostumüügilepingut pole, siis on suhteliselt raske tal midagi tõestada. Kõik.

Comment

Esmalt postitatud AllikaM poolt Vaata postitust
                              Kas seaduse silmis on mul õigus oma auto ära tuua puksiiriga?
                              Sõnastame ümber: kas seaduse silmis on mul õigus auto varastada? Või mille põhjal Sa arvad, et müüdud auto on Sinu oma?

Comment

Ostmise puhul ostu-müügilepinguga tuleks kindlasti kontrollida ka võõrandamise keeldu.

Comment

Working...
                                X