Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Autosse salongi lisa lampe, aga kuidas?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Autosse salongi lisa lampe, aga kuidas?

Esmalt postitatud reuter poolt Vaata postitust
    Lühendid kirjutatakse suure tähega, seega LED, mitte led. LED on juba ise mõiste, sellele ei pea lisama sõna pirn.
    Aku pealt EI OLE SOOVITATAV võtta ühegi seadme toidet, selleks on autodel olemas õiged jagamise kohad. Samuti peab iga ahel olema varustatud kaitsmega. Neid "tuunitud" autosid maha põlenud omajagu.
    Nüüd siis hakatakse tähti närima kuna ei viitsi kasutada korralikult shift nuppu Lisaks, panen loomulikult alati igale uuele akult tulevale toiteahelale kaitsme vahele! Pead mind vist ikka täitsa blondiks. Nende uute toiteliinide kohta niipalju et olen kõigile oma autodele vedandu alati korraliku spetsiaal voolukaablitega makile uue toite. Teenisin sellise tööga mõni aeg tagasi leiba ja hakkan vist varsti taas auto elektriga tegelema. Ning muideks Rock kampaania autodele oli ka hindamine helitehnika osas, hindajateks Eesti tunnustatuimad kohtunikud. Lisaks ka autode tuuning näituste kohtunikud. Lisaks, kuna tegemist oli suure firma kampaaniaga, siis kontrolliti ka autod üle et kuskil miskit ohtliku poleks.

Seega minu soovituseks on: vedage korralike kaablitega oma automakkidele otse akult vool, pange võimalikult aku lähedale kaitse ja võtke nende lisa LED-ide tarbeks vool samast juhtmest. Ning andke kõikidele asjadele korralik mass, muideks massiprobleemid põletavad kordades rohkem autosi maha kui kaitsme puudumine!!! Olen ise näinud kehva massi tagajärgi.

Autosse LED valgust soovides, soovitaks külastada DB-HP salongi Tallinnas Pärnu mnt.137 või nende netikauplust www.db-hp.ee Neil peaks olema kohapeal suurim valik LED-e autodele, alates armatuuri käivatest T5 pirnidest kuni pikendavate LED ribade ja 8x8 LED plaatideni välja.
    No ikka täitsa nukas, kagunukas!

Comment

Olgu, aga kus moodi ma selle maanduseks kaabli vean? Ühest sellest tehase pirni kaablist, pruunist ma saan aru vean oma LED tarbeks maanduse kuhu? Lihtsalt "ühendan" kere pleki külge?
      Tõsiselt tahan ise sotti saada ja ei taha küll midagi maha põletada ja et öösel ka rahus maga saaks

Üks asi veel kui oluline on kaabli valik, kaabli ristlõige nii väikeste wattide puhul? Olgu kokku siiski jääks praeguste arvestuste juures max 2 või 3W. Nii väikeste ühikute puhul pole see vist mingi vahe. Tavaline nn kõlarikaabel ajab asja ära küll ju..0,52€/meeter.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
        Lisaks terve juhtmestik oli isoleeriga pandud, joodetud ei olnud, niisama kokku keeratud. Isoleeriga 1 tiir yle. ...
        Ülemöödunud kevadel lappisin umbes samas olukorras BMW E-30 juhtmestikku. Lisaks olid salongis kõik lambid mingite siniste hiinakate vastu vahetatud ja midagi kahekarvalise (,,seinakuubiku" küljest?) juhtmega kuhugi vedada üritatud. Igatahes armatuurlaua valgustuse reostaat oli läbi lastud ja sinised tuuningpirnid tuhmusid lausa nähtava kiirusega, sest hõõgniidi metall sadestus klaaskolvi sisepinnale. Isegi kapotialune juhtestik oli vähemalt üks kord põlenud ja seejärel teibiga kokku lapitud. Tegelikult töötasid elektriseadmetest esialgu ainult kojamehed ja vist ka salongi kell. Kokku kulus umbes nädal tööd ja uuesti samasugust tööd ette ei võtaks, kuna arvatavasti oleks uue kasutatud juhtmestiku ostmine ka rahaliselt odavam, aga kuna ront oli venna esimeseks autoks, siis toetasin natuke jõu ja mateeriaga.
        viimati muutis kasutaja 6p45s; 27 m 2011, 16:01.
        Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Esmalt postitatud Andu73 poolt Vaata postitust
          Olgu, aga kus moodi ma selle maanduseks kaabli vean? Ühest sellest tehase pirni kaablist, pruunist ma saan aru vean oma LED tarbeks maanduse kuhu? Lihtsalt "ühendan" kere pleki külge?
          Tõsiselt tahan ise sotti saada ja ei taha küll midagi maha põletada ja et öösel ka rahus maga saaks

Üks asi veel kui oluline on kaabli valik, kaabli ristlõige nii väikeste wattide puhul? Olgu kokku siiski jääks praeguste arvestuste juures max 2 või 3W. Nii väikeste ühikute puhul pole see vist mingi vahe. Tavaline nn kõlarikaabel ajab asja ära küll ju..0,52€/meeter.
          Maandus võta lähimast kohast aga puhasta pind korralikult et kontakt oleks hea. See kehtib muidugi sellest kuidas tahad tuled toimima panna. Juuhtmeteks olen ise kasutanud kasvõi kõlarite ostukarbis olevaid kaableid või siis sama läbimõõduga. Kirjuta täpsemalt, mida ja kuhu tahad panna ning kuidas nad peaksid süttima. Siis saan sind edasi aidata. Muidugi jootekolbi pead ka oskama kasutada, ise olen kõik juhtmeotsad üle jootnud alati ning teinekord on ju vaja ka juhe teise juhtme külge "pookida".

Comment

Esmalt postitatud MazdaGTI poolt Vaata postitust
            ...
            Muidugi jootekolbi pead ka oskama kasutada, ise olen kõik juhtmeotsad üle jootnud alati ning teinekord on ju vaja ka juhe teise juhtme külge "pookida".
            Kas see autos jootekolvi kasutamine ikka kõige õigem tegu on?
            Tavaliselt kasutatakse autos ikka pressitud ühendusi kuna need taluvad hästi vibratsiooni.
            Odavamad juhtmeotsa vajutamise tangid ei maksa kah suurt midagi, vaid mõni euro.
            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Vat joodis ei roosteta erinevalt nendest klemmidest, lisaks on need klemmid ikkagi harrastajatele.

Comment

Vat joodis ei roosteta erinevalt nendest klemmidest, lisaks on need klemmid ikkagi harrastajatele.
                Sel juhul on enamuse autode elektrijuhtmestik juba tehases harrastajate poolt kokku pandud.

Comment

Asi lihtne- joodis tõesti ei oksüdeeru, kui just mingi happelise sodiga ei joodeta (tihti paraku küll). Oksüdeerub viletsasti puhastatud juhtmeots seal joodise sees. Tegelikult on võimalik joota ka nii, et ühendus pikaajalise niiskuse ja vibratsiooni tingimustes vastu peaks samaväärselt pigistatavatele klemmidele, aga kaasaja "tuunijad" seda ei oska ega viitsi. Masstootmises oleks see lihtsalt kallis.

Comment

Paraku pole jootmine tõesti sama lihtne kui lusikaga supi söömine, ise ei valda ka peen jootmist aga suuremate detailide jootmine käpas. Muideks kokku puutunud küll ja rohkem nende autotootjate klemmühenduste probleemidega kus mass osüdatsiooni tõttu ära kaob. Aga selleks ajaks ju garantii läbi ning tootjal suva, lisaks vajavad need kontakt ühendused hooldust erivevalt korralikust joodisest kuna pahatihti pole võimalik neid klemmliideseid korralikult isoleerida. Aga see selleks, mina olen harjunud jootma ja kui keegi tahab kasutada klemme siis palun väga pole mina keelaja. Lihtsalt jagan soovitusi. Lisaks kasutan ise jootmist alati ka isegi näiteks võimendi voolukaablite klemmide külge ühendamisel, näinud küll neid osküdeerunud - klemme auto kerede küljes ja oma tehtud tööd sellisena näha ei soovi, et kaoks kontakt klemmi ja kaabli vahelt osüdatsiooni tõttu. Klemmidest kasutan neid hark või siis ümmarguse auguga klemme mis juhtmete otsa tavaliselt pigistatakse, mina aga joodan nad sinna otsa. Nüüd kisub juba teemaväliseks jutuks ära. Kui kellegil veel miskit selle teemal arutada, siis palun tehke teine teema selle tarbeks.

Teemasse: autos soovitan alati kasutada võiamusekorral isoleerpaela asemel kuumkahanevat isolatsiooni rüüsi, annavad õigel kasutamisel kordades parema tulemuse!

Comment

ok, see jalavalgustus jäi vahepeal pooleli. Aga keegi oskab sellise joonise kohta midagi õelda?
                      Autol on ainult ees elektrilised aknad ja lülitid ukse lingi juures. Nii, plaan lisada ukse sisekülgedele linkide kohale 5mm punased led.Vastavad led olemas koos õigete takistitega. Kuna voolu võtavad need 5mm led nii vähe plaan võtta rööpi voolu uste elektriliste akende lülititest, kuna taga vändaga siis kaablit vähe pikemalt vedada.
                      Joonisest, vasakule jääv 5mm led on esiuste jaoks ja paremal olev led tagaustesse. Tava autokaitse ka vahele nagu joonisel näha ja ei tohiks midagi ohtliku olla ega? Seda enam, et kui süüde välja autol võtta siis 3m pärast kustuvad el.akende lülitites ja ned minu lisatud led koosaarvatud, autost väljudes koheselt kui enda järel uks sulgeda. Särama lähevad ainult süütega, seega vool ei ole pidevalt sees.

Comment

Esmalt postitatud Andu73 poolt Vaata postitust
                        ok, see jalavalgustus jäi vahepeal pooleli. Aga keegi oskab sellise joonise kohta midagi õelda?
                        Autol on ainult ees elektrilised aknad ja lülitid ukse lingi juures. Nii, plaan lisada ukse sisekülgedele linkide kohale 5mm punased led.Vastavad led olemas koos õigete takistitega. Kuna voolu võtavad need 5mm led nii vähe plaan võtta rööpi voolu uste elektriliste akende lülititest, kuna taga vändaga siis kaablit vähe pikemalt vedada.
                        Joonisest, vasakule jääv 5mm led on esiuste jaoks ja paremal olev led tagaustesse. Tava autokaitse ka vahele nagu joonisel näha ja ei tohiks midagi ohtliku olla ega? Seda enam, et kui süüde välja autol võtta siis 3m pärast kustuvad el.akende lülitites ja ned minu lisatud led koosaarvatud, autost väljudes koheselt kui enda järel uks sulgeda. Särama lähevad ainult süütega, seega vool ei ole pidevalt sees.
                        http://static3.nagi.ee/i/p/704/49/17612383a30af4_o.jpg
                        Lugemisoskusega on vist mõnel tegelasel halvasti või loeb ainult valitud postitusi. Tõenäoliselt foorumi reeglidki läbi lugematta.
                        LED on rahvusvaheliselt käibel olev lühend, mis kirjutatakse suurte tähtedega. Asi ei ole ainult korrektses väljendamises, lühendite õige kasutamine lihtsustab oluliselt teksti loetavust ja väldib teatud olukordades vääritimõistmist.

Sinu tehtud ühendus on õige, kuid võid ka kasutada kuni 3 (punaseid 4) valgusdioodi(edaaspidi dioodi) jadamisi ja siis neile ühine takisti arvutada. Kui dioodid asuvad ühes kohas koos (suurem valgusjõu saavutamiseks), siis jadaühenduse kasutamine vähendab takistil hajuvat võimsust, mis omakorda võimaldab kasutada väiksema võimsusega takisteid. Kui LEDid asuvad üksteisest kaugel, siis ehituse lihtsuse mõttes võiks siiski kasutada eraldi takistit igale ahelale/dioodile
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Olgu, edaspidi siis kirjutan lühendi trükitähtedes välja.

Takistid on leitud õiged ja saavutatud vastav valgustugevus, seega midagi muutma ei hakka enam. Selge siis, ainult paigaldamis vaev ja kättevõtmisvaev. Tänan vastamast.

Comment

milleks sul jalavalgustust üldse vaja läheb,pedaale ei leia üles muidu w?
                            Aiiaa bljäääd,sa nahka teed...

Comment

Esmalt postitatud pezz poolt Vaata postitust
                              milleks sul jalavalgustust üldse vaja läheb,pedaale ei leia üles muidu w?
                              Tegelikult ei tohiks see eriti Sinu asi olla. Kui tahab siis paneb. Enamus uuematel masinatel on juba originaalis jalavalgus olemas, mis küll ei põle sõidu ajal. Teatud mutelitel on võimalik neid ka sõidu ajal sisse lülitada(USA).

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt Vaata postitust

Sinu tehtud ühendus on õige, kuid võid ka kasutada kuni 3 (punaseid 4) valgusdioodi(edaaspidi dioodi) jadamisi ja siis neile ühine takisti arvutada. Kui dioodid asuvad ühes kohas koos (suurem valgusjõu saavutamiseks), siis jadaühenduse kasutamine vähendab takistil hajuvat võimsust, mis omakorda võimaldab kasutada väiksema võimsusega takisteid. Kui LEDid asuvad üksteisest kaugel, siis ehituse lihtsuse mõttes võiks siiski kasutada eraldi takistit igale ahelale/dioodile
                                Vaatasin neid kaableid, ühendusi seal psitikus ja voolu võtan ma siiski LED tarbeks päris elektriakna mootorile jõudvast ahelast, see ei tohiks ju rolli mõmgida. Eraldi kaableid nupu valgustuseks ei olegi seal. lol

Esmalt postitatud supra poolt Vaata postitust
                                Tegelikult ei tohiks see eriti Sinu asi olla. Kui tahab siis paneb. Enamus uuematel masinatel on juba originaalis jalavalgus olemas, mis küll ei põle sõidu ajal. Teatud mutelitel on võimalik neid ka sõidu ajal sisse lülitada(USA).
                                Täpselt, uuematel masinatle olen kohanud põrandavalgustust ja minu meelest päris kena. Ma ei mõtle ju, et saada särama pimedas hullemini kui vastu tulejate tuled pimestamas ega päris selliseid lahendusi nagu youtube otsus välja tuleb. Ka vanematel autodel on juba jalavalgustus tehasest olemas, vb lisan siis tehase laadi. Kaalub veel mõtet.

Edit: Kuna LED on siiski ukspolstri küljes, siis kerest/uksest tulevatele kaablitele mis polstrisse liiguvad oleks targem ka vajadusel kergesti lahti ühendatavad psitikud leida. Ukse/kere ja eemaldatava ukse polstrivahele. Keegi oskab elfa netikataloogist soovitada 3mm2 2soonelise kaabli tarbeks midagi?

Comment

Working...
                                X