Selline küsimus, et sooviks autol ümber teha tsipa salongi valgustuse .. Just nimelt siis sedasi, et kui praegu ukse avamisel läheb salongi valgus järsult põlema ja ukse sulgemisel järsult kustub ära .. sooviks teha sedasi, et kui ukse sulged kustub valgus vaikselt ära ehk siis hägutub lõpni .. Küsimus sellele, et kuidas ja mis vahendeid läheb mul selleks vaja, et seda teha ?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Salongi valgustus ????
Collapse
X
-
Vs: Salongi valgustus ????
Esmalt postitatud bisti poolt Vaata postitustKõige lihtsam on nii. Mine osta lammarist A4 näiteks 95a kesklukku pump ja kasuta sealt ainult valguse juhtimist üle jäänu viska minema.Ja saad veel lisasid.
Comment
-
Ma ei pea ennast küll päris roheliseks, kuid sama idee genes omalgi kuu-paar tagasi. Autol aju pole, laua maketil engineerisin kuu aega nii, et ragin taga. Oli kõike, analoogist digini. Loobusin. Aeg sai otsa, ja arvan, et mikrokontroller on lihtsaim variant. Aga kõik, mis selle ümber käima hakkab, ei ole relee, skeem ja kondekas.
Aga kindasti pole see absoluutne tõde.Erilahendused.
PS või mail.
Comment
-
Vbl oli asi selles, et ma tahtsin midagi enamat kui fade.
Kolm gruppi (ustekohal kaasaarvatud), mitu tugevusastet (lõpuks päris LEDid ja PWM), erinevad kombinatsioonid.
Kuigi kõik algast vist ka mul segasest probleemipüstitusest, pole siiski see lind sedavõrd väike.Erilahendused.
PS või mail.
Comment
-
Esmalt postitatud rauka poolt Vaata postitustAga, SiimR ja W@ldur, võtke 1-2 trantsi, kondekas ja näputäis takke ja tehke sellest. Pole ju mõtet kahuriga lindu lasta (uC).
Google ja (car) light fade on/off circuit (schematic or etc).
Comment
-
Või visata need pikad pirnid sealt salongi valgusti seest ja panna asemele trükkplaat; plaadile valgusdioodid, sisenev toide läbi toitedioodi (oleneb auto skeemilahendist) + väike takisti sisendile maanduseks ja valgusdioodidele lüüt paraleelselt peale. Kui toite ahelasse õige jadamisi takisti välja arvutada, saab ka sujuvalt põlema.
Paljudel signalisatsioonidel on salongi valguse lülituse lisafunktsioon olemas.
Minu meelest on see pikalt "järgi põlev" valgus samuti häiriv, piisab kui kustub sujuvalt.
Veel:
Oleks "päris põnev" vaadata sellist vennikest, kes lööb auto ukse kinni ja siis vahib oma autot, ootab, kuniks salongivalgus on kustunud ning siis saab oma auto valve alla panna. Või kui üldse saab; või jookseb pidevalt karjuva auto vahet, sest signa triger on ujuvas asendisviimati muutis kasutaja erku; 28 m 2010, 15:25.Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Comment
-
Jaurasin ise ka antud teemaga ja parim lahendus tundus olema PWM. http://foorum.bmw-club.ee/viewtopic.php?f=75&t=99473
Comment
-
Olen mitu päeva juurelnud selle LED skeemi kallal (5a vanade keskakooli teadmistega):
Video autor väidab, et juhib seda analoogselt auto originaal lülitiga. Kuna pirnil on pidev pluss siis eeldan, et lülitist peaks miinus tulema (sellist süsteemi olekski mul vaja).
Mulle on arusaamatu see kuidas kondensaator laeb kui ta on igast suunast tavaolekus miinuses (massi ühendatud)?
Ilmselt olen vähest tähelepanu osutanud kui tunniteemaks oli transistor. Olen nüüd internetist igasuguseid õpetusi ja materjale otsinud ning tagantjärgi teadmisi omandanud: "Transistori võimendusefekt põhinebki asjaolul, et väike vool baasi ja emitteri vahel põhjustab märksa suurema voolu emitteri või baasi ja kollektori vahel" [A. Kasemaa, "Elektroonika komponendid" 2003]
Peale neid teadmisi ei mõista nüüd ka seda, kuidas siin skeemis transistor töötab, kui baas ja emitter mõlemad on massi ühendatud.
Loodan, et sai piisavat selge jutt. Ilmselt on mu hetketeadmised nõrgad, kuid kes ei küsi see jääbki lolliks .
Comment
-
Selles skeemis tuleb lülitist + mis laeb kondensaatori ja see avab transistori, kondensaator laetakse tühjaks läbi takisti 56 - 68 kOomi. Kui kondensaator tühi transistor sulgub ja led kustub.Men marry women with the hope they will never change. Women marry men with the hope they will change. Invariably they are both disappointed A.Einstein
Comment
Comment