Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Salongi valgustus ????

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Salongi valgustus ????

Kõige lihtsama Fade ON on NTC takisti - minul on see Edisoni stiilis hõõglambile vahele pandud.
    NTC takistid on tellides küllaltki kallid, kuid neid leidub vanades impulsstoiteplokkides.
    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud S.Viin poolt Vaata postitust
      Olen mitu päeva juurelnud selle LED skeemi kallal (5a vanade keskakooli teadmistega):
      [video=youtube;A-EEppHIzxs]https://www.youtube.com/watch?v=A-EEppHIzxs

Video autor väidab, et juhib seda analoogselt auto originaal lülitiga. Kuna pirnil on pidev pluss siis eeldan, et lülitist peaks miinus tulema (sellist süsteemi olekski mul vaja).
      Mulle on arusaamatu see kuidas kondensaator laeb kui ta on igast suunast tavaolekus miinuses (massi ühendatud)?
      Ilmselt olen vähest tähelepanu osutanud kui tunniteemaks oli transistor. Olen nüüd internetist igasuguseid õpetusi ja materjale otsinud ning tagantjärgi teadmisi omandanud: "Transistori võimendusefekt põhinebki asjaolul, et väike vool baasi ja emitteri vahel põhjustab märksa suurema voolu emitteri või baasi ja kollektori vahel" [A. Kasemaa, "Elektroonika komponendid" 2003]
      Peale neid teadmisi ei mõista nüüd ka seda, kuidas siin skeemis transistor töötab, kui baas ja emitter mõlemad on massi ühendatud.
      (pilt)
      Loodan, et sai piisavat selge jutt. Ilmselt on mu hetketeadmised nõrgad, kuid kes ei küsi see jääbki lolliks .
      Tegin juhiste järgi skeemi valmis, töötab ka aga aeg lülitamisest kuni süttima hakkamise alguseni on liiga pikk... Süttimise pikkus ise normaalne.
      Jõuan enne autosse istuda, kui üldse hakkab süttima. Teine probleem on see, et LED ei saavutagi täisvõimsust.

On kellelgi parem skeem või teab mida ma muuta võiks? Minu lõplik soov on panna see süsteem juhtima näidikute valgustust.

Comment

Süttimise kiirust saad muuta erineva mahtuvusega kondekaga (skeemis on ju suurelt kirjas??).
        Ja läbi LEDi minevat voolu (LEDi heledust) saad muuta kasutades väiksema takistusega eeltakistit (skeemis paremal LEDi kõrval).

Comment

Sain siit kunagi sellise skeemi:

Click image for larger version

Name:	kustuv_tuli.gif
Views:	1
Size:	2,4 KB
ID:	868870
          See küll salongi valguse jaoks.
          Head susserdamist !

Comment

Kas suur elektrolüüt kondekas paralleeli tulega ei töötaks? Ledi puhul eriti...
            Allkiri.

Comment

Working...
            X