Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Salongi ventilaatori vilin

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Salongi ventilaatori vilin

Tervist,

Autos salongi ventilaator viliseb ja teeb igast imehääli. Võtsin maha ja seal ots teeb seda häält. Mis määre oleks kõige parem? Seal läheb see soojaks ja päris iga õli ei sobi. Või just suvaline õli kõige ideaalsem?

Vs: Salongi ventilaatori vilin

kindlasti hoia eemale WD40-st, see kuivab ajaga parajaks liimiks.
    Ma paneks midagi silikoonõli sarnast. Ei lähe talvel paksuks.
    Muidu olemas spets määrded. Kui kasutad spray määre ja võimalik asj õlitamise ajal tööle panna siis pane tops alla ja uha seda laagri vahele kuni alla topsi jõudev vedelik puhas, liigne puyhi lapiga ära, Need laagri kulumisest tekkinud osakesed kiirendavad edasist kulumist seega hea nad välja pesta.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Saan küll käima panna ja määrida. Sügisel leidsin mereäärest pooliku Würth'i "sünteetilise vaseliini", samuti spray. Kuidas selline mõjuks?

Comment

Kui ei taha venti iga nädal lahti kiskuda:
        1. Vaheta laagrid.
        2.Kui ei ole SKF või NMB, siis kontrolli määrde olemasolu uues laagris.
        Seda võib seal olla näiteks ainult ühel pool, kuid sellest piisab.
        3. Kui laager on peaegu kuiv, täida laager 2/3 ulatuses õhu ruumist hea liitiummäärdega.
        Näiteks Mobili sinise 222-ga.

Comment

Kui jutt auto salongiventilaatorist,siis need enamasti liugelaagrite elik pukside peale tehtud.Jama selles,et puksid pole vahetatavad.Enamasti tuleb lihtsalt uus vent osta,paremal juhul saab määrida mõne aerosoolmäärdega.Olen neid ikka väga palju näinud,aga tavalisi kuullaagreid pole nagu trehvanud.Ametiks mul autoelektrik.

Comment

Minu teada kah pronks-puksidel see asi seal, pole samuti tavalisi laagreid näinud, eks kui häält teeb on see märk kulumisest.

Comment

Sorry natuke OT, aga miks seda WD40 siis igalpool soovitati (nuh, kui hakkas siin popimaks muutuma ja natuke peale seda), kui ta ära kuivab?

Et universaalne, sobib kõikjale ja teeb imesid.
              Määre ise on "leiutatud" aastal 1953, kui Wikit uskuda.
              Teeb roostes kinnitused ka lahti. Isegi mind auto juures aidanud. Kuna midagi muud polnud käepärast, siis lasin seda roostes kinnitustele. Natuke ligunes ja tuligi lahti.

Ja nüüd äkki viimasel ajal ma olen igalpool märganud, et seda tehaks jubedalt maha.
              Umbes nii, et nagu, ei kõlba kuskile.

Miks siis nii?

Sorry OT.
              viimati muutis kasutaja Elektrik; 27 m 2011, 12:05.

Comment

See wd40 ajutiselt käib aga ta kuivab ära, pigem ongi ta roostes keermele hea- tuleb lihtsamalt lahti. Õlitamiseks, määrimiseks ikka vastavad määrded õlid.

Comment

Ehk oksab keegi seletada, kuidas WD40`st liimi saaks?
                  Ise kasutan seda igapäevaselt lukusüdamike määrimisel, ning pole kordagi midagi kokku kleepunud.

Comment

Ei usu eriti neisse teenkõike asjadesse.Kipuvad sellised lahjapoolsed värgid olema.Spetsiaalsed ollused on kordades tõhusamad.

Comment

WD40 sobib hästi lahtistiks ja ajutiseks määrimiseks, aga pikema efekti jaoks tuleb võtta midagi mis ei haise, sest kõik mis haiseb see aurustub.
                      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
                      X