Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akule koormust?!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Akule koormust?!

KAs see on tõsi et kui käivitan autot kylmaga siis on kasulik auto akule anda ennem starteri rakendamist koormust,nt.lylitan tuled sisse ennem kui starteri sisse lylitan??..
    Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

:-/mina nii ei teeks. külmaga annab aku niigi kehvemini välja, ja kui siis veel koormata liigselt, saad vastupidise tulemuse. külm on parim aku tester. kui pani sul siin -15 kraadi juures tala, on aeg uus soetada.

Comment

No nii soovitatakse jah st. korraks tuled põlema panna.
      Eelmises Autolehes oli sellest vist juttu.

Ise olen mõelnud, et tegelikult on salongi pirnidki kokku 40..50W. Ehk piisab autosse sisenemisestki (lähevad ju salongituled ca. 5 sekundiks põlema) ja aku hakkan nö. tööle.

Comment

Üldiselt soovitatakse jah külmaga akule ennem käivitamist väike "eelsoojendus" teha.Selleks lülitada sisse korraks lähituled.Selline eelsoojendus valmistab aku ette vastu võtma suurt koormust (ca 200...300A),mis kaasneb mootori käivitamisega.
        Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Paar korda elus on tulnud ette, et aku hommikul toss,(ei võtnud teine starterit taha) Toimisin nii: süüde sisse,(sõidutuled hakkasid põlema, soojendusventilaator töötas) Seejärel ootasin paar minutit ja teistkordsel käivitamisel ilma lisatarbijateta asi õnnestus. Aku tõesti kogub ennast peale "ergutuse" andmist.
          ehh... andrjusa

Comment

Külm aku annab vähem välja kui nö "eelsoojendatud" ja mõjub ka elueale paremini. "Eelsoojendus" võib määrata Teie auto käivitumise või mittekäivitumise kui aku on juba piiri peal.

Comment

Ma proovisin ise ka järgi nyyd kui paar päeva auto seisis ja aku ka on yhtlasi vana niiet huvi pärast juba...

Niisiis kui andsin akule "eelsoojendus",siis auto käivitus momentaalselt.

Kui mõni päev varem(ja ka hiljem) olin pannud autot käima ilma "eelsoojenduseta" siis autol pidin starterit kaua järel hoidma(ma väga kahtlen et see on akule parem kui paar-kymmend sekundit tuledel koormust)...
              Viga saab olla alati kas töövahendis või meistris...praktika alusel on enamus ajast viga meistris

Comment

teeme tööd tsirkiuseta ja kui aku läheb õhtale, soetame uue. olen mina sõbralik poiss ja aitan su tee ääres käima, kui sa hätta jääd, kuid mind kõikjale ei jõua, ... .

Comment

Working...
                X