Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sööb akut

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Olen täheldanud et autodel iseenesest igasugu anomaaliaid ei teki. (on muidugi erandeid) Tavaliselt hakkavad sellised asjad juhtuma siis, kui on autot oskamatult remonditud (paigaldatud mittekorras raadiod, raadiojaamad (lõppastmed tarbivad tühijooksul palju voolu), elektroonilised lisad, ja kasvõi ... oma kogemustest vale relee, mille mähis siis ööd ja päevad pinge all oli). Kunagi oli juhus kus generaatori juhtmel isolatsioon nats vigane (sinna oli tekkinud sooladest ja veest voolu juhtiv ahel) ja sellest kohast siis 12v säristas kogu aeg.
    Mis ahelas siis lühise moodi asi oli?
    ehh... andrjusa

Comment

Kui on paneeliga raadio, siis mul on selline jama, et kui paneeli pealt ei vota, jääb vahest voolutarve peale. Mitte iga kord, aga vahest on juhtunud et peale 2 päeva seismist ei käivitu. Kindluse mottes votan nyyd paneeli ära ..
      Head susserdamist !

Comment

Asi on lihtne, ladimine peab olema mitte alla 14v (kui tarbijat on sees,välja arvatud tagaklaasi soojendus), alla seda lihtsalt ei piisa aku täeliku laadimist.Teiseks,kui masina panet kinni, siis pane ampertangid vahele,ja see ei tohi ületada 150 mA, kui on üle siis on midagi mäda, midagi tarbib.Kolmandaks, siin oli räägitut juttu laadimises , harjadest j.n.e., kuid kõik unustasid dioodiploki, see on põhi element mis võib jamada.Asi on selles, kui üks diood on läbi (aga neid on seal 6)siis se sama diood sul tõmbabki aku tühjaks.Laadimise lamp selle dioodi parast ei hakka põlema.Diood võib laadimist vähest ka pidurdada.

Comment

Teiseks,kui masina panet kinni, siis pane ampertangid vahele,ja see ei tohi ületada 150 mA,

..kuid kõik unustasid dioodiploki, see on põhi element mis
          mersul on ametlikult lubatud 90mA. ma nagu mainisin ka dioodi... mis on mersu genel suht tavaline nähtus.

Comment

Ja, ja , ühel 90mA , teisel 50mA j.n.e.,kõik me oleme oma moodi mõistlikud , kuid akku puhul võib olla kuni 150mA aga mis alla seda see on juba masina eelised.

Comment

Tänud Andyle- tema variant, et signa aju karbis õlitase vale ;D ;D oli tõsi!! Karp ja kontaktid õlist puhastatud ning tulemus käes- jamad lõppesid ja aku kestvus väga bueno!!!

Comment

Working...
              X