Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Automaatsed päevatuled

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Automaatsed päevatuled

Tere selline mure et automaatsete päevatulede süttides ei sütti enam pooltuled. Pargid kõik süttivad aga pooltuled ei sütti.
    Lülitist peale keerates kõik toimib.
    Automaatsed päevatuled on tal sellised mis süttivad 3 seki peale auto käivitamist.
    Ehk on kellegil mingine sama probleem olnud või siis on keegi ehk autoelektrik ja oskab vihjata öelda kust viga otsida.

Vs: Automaatsed päevatuled

Äkki loed oma postituse üle ja siis küsid uuesti?

Comment

Mis autost jutt ja kas päevatuled on tehase poolt või ise pandud?Võib-olla oskan miskit nõu anda,olengi autoelektrik.

Comment

tehase poolt peaks olema, tegu suzuki ignisega, 2004 ostetud eestist. Mina neid sinna aretanud ise ei ole, samuti vaevalt ka selle auto eelmine omanik kes töötas suzuki esinduses ise ja oli naisterahvas.

Comment

Mingil ajal ei võinudki päevatuled ja pooltuled koos põleda.

Comment

Ei ole autoelektrik ja vihjata ka ei oska, ei leidnud kiirel otsingul sellist remondijuhendit ka, kus see automaatika peal oleks. Aga targutan ikkagi, vahet pole.

See on nüüd väljavõte suvalise Suzuki Swift DRL automaatikaga skeemist. Lk. 2 on siis elektroonikavidin nimega G39, millel tundub ümberlülituseks 2 paari kontakte olevat. Ilmselt sinul siis midagi sarnast, teine kontaktipaar lihtsalt väsis ära. Asub see G39 Swiftil vasakul pool (lk. 3) ja pistik on 10. klemmiga (lk. 4). Kuigi see pole sinu auto, kahtlustan siiski sarnasust.

E:
            Kui lk. 2 skeemi vaadata, siis võib tegelikult eeldada ka veel teist võimalikku varianti. See vasakpoolne ümberlüliti peaks selle ülemise kontakti (pistiku klemm 10) massiga (pistiku klemm 1) kokku lülitama, äkki on lihtsalt massi kontakt kadunud, polegi kontaktipaari viga?
            Või lihtsalt relee mähis läbi?

Aga nagu öeldud, see skeem pole Ignise oma, seega...

E:
            Selle skeemi (mingisugune Ignis) järgi (lk. 126) tundub jällegi, et mass (-) ei tule selle Lighting controller'i (G17/G18 - misiganes see siis ka pole) klemmilt 6 DRL relay G09 relee mähise klemmile 1. Samas tulede lüliti G02 sisselülitades läbi relee G10 ja Combination switch'i tuleb. Saa siis nüüd aru. Ilmselt vaja ikka õige skeem kusagilt otsida, mõni autoelektrik äkki abiks. Mina oma targutamisega ajan asja muidu segasemaks kui see tegelikult on.
            viimati muutis kasutaja A.S.; 03 m 2011, 19:43.

Comment

See mingisugune ignise skeem võib täitsa õige skeem olla. Kui aega saab siis peab vaatama hakkama.

Comment

Jantisin natsa relee viga igatahes pole.
                Vist on lihtsam pöörduda kuskile kus sellise asjaga tegeletakse.

Comment

Aga miks nad peaks korraga süttima? Päevatulede mõte on põleda päeval, mil ei pea põlema ei gabariit ega numbrituli. Kui lähituli juba põleb, siis ei ole päevatulel ju enam mõtet.

Comment

Liiklusseaduses kirjas järgnev:

§ 40. Tulede kasutamise üldnõuded
                    (1) Sõidu ajal peavad mootorsõidukil põlema lähi- või kaugtuled ning ääre- ja numbrituled. Trammil
                    peavad sõidu ajal põlema lähi- ja ääretuled. Haagisel peavad sõidu ajal põlema ääre- ja numbrituled.
                    (2) Valge ajal võib lähitulede asemel kasutada päevatulesid. Päevatuled võivad põleda ilma ääre- ja
                    numbrituledeta.

Sinu eelneva teksti alusel oletan, et sul ju seaduse järgi kõik ok, kui veel päevasõidutuled ära ka kustuvad peale lähitulede põlema panemist.

Mul ka sama tootja masin kuigi teine mudel ja sellel saab lähitulede automaatreziimi sisse/välja lülitada programmi muutes, isegi arvutit ei ole väidetavalt vaja(päevasõidu tulesid mul kahjuks pole).

Comment

Ma küll ei kujuta ette kui vanade autodega enamus siin sõidavad, aga päevatuled on samad asjad mis pooltuled, lihtsalt nad on sellises asendis et neid ei saa lülitada täistulede peale, ja koos nendega põlevad ka numbri ja gabariituled nii või naa. Lihtsalt kui lülitada pooltuled sisse siis põlevad gabariid nigunii samamoodi ja saab ka täistulesid lülitada.
                      Minuil on aga selles automaatikas midagi viga. kui panen auto käima läheb hetk ja gabariidid põlevad aga peaksid süttima ka päevatuled(pooltuled siis). vat selles on jama ei ei sütti 2 pirini mis peaks süttima.

Comment

Varem kui automaatika töötas, kas käsipiduri rakendamisega kustusid pooled ära? Ehk on selles ahelas viga.
                        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

MK sul on mõisted natuke segamini, päevatuled on täiesti erinev tuledeliik, nagu ma aru saan on sinu masinal tulede automaatika, mis paneb mootori käivitamisel põlema ääretuled ja peaks sisse lülitama ka lähituled.

Seda automaatset lülitamist saavad teeninduses sisse ja välja lülitada, kas nad saavad neid ka eraldi juhtida, kahjuks ei tea, nagu elukaz mainis on osadel autodel ka selline versioon, et käsipiduri peale tõmbamisel kustutatakse lähituli ära, see oleks tegelikult ka vajalik funktsioon, nimelt seadus ei luba seisval masinal põlevaid lähitulesid.

Minu soovitus:helista Topautosse ja küsi, kas on loogiline, et süttivad ainult ääretuled või on nad automaatreziimis alati koos lähituledega, siis saad juba edasi uurida.

Mul on kogemus Volvoga, et peale juhtarvuti tarkvara vahetust oli tulede automaatika unustatud sisse lülitamata.

Comment

Vist nii ei olndu aga ega jah eks ole siis topauto'sse sõi ka.

Comment

Working...
                            X