Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas tehaLED-suunatuled autole ning mida on tarvis?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas tehaLED-suunatuled autole ning mida on tarvis?

Tere!

Nagu pealkirjas näha siis on huvi teha led suunatuled autole (autoks vw vento seekord).
    Ühe korra olen seda teinud vw golf 3-ele (millel on vento tuled) ning mingi ime läbi sai need ka tööle enamvähem, kuid seekord tahaks, et kindlasti töötaks ja korralikult.
    Kui te küsite miks ma seda teen siis selleks, et stangest kaotan ära suunatulede kohad ning panen suunad esituledesse. Mõned illustreerivad pildid:

Siin pildil siis minu eelmine töö ning jäävad väga head ja hästi nähtavad ka siis kui xenon tuled on paigaldatud.

Ja selline siis tuleks modifitseeridud stangega tulemus

Nüüd siis küsimus, et mis takisteid mul oleks asjalik kasutada ning millist skeemi targemad soovitaks teha.
    Esimene kord kasutasin:
    10 oranži ledi tule kohta igal ühel eraldi takisti et saaks töötada selle vooluga mis auto akust otse tuleb.

Sai siis need ära ühendatud originaal suunatule juhtmete külge ning ei töötanud suunad ja hõõgusid koguaeg. Siis sai oomipoest mingid valged karbid vahele pandud (tõesti ei tea kuidas neid nimetatakse), ma ei mäleta kas pluss või miinus poolele ning siis nagu hakkasid tööle enamvähem, kuid kohati ikka jäi üks suundadest hõõguma kergelt.

Oleksin väga tänuli kui keegi oskaks öelda mis nimega takisteid kasutada ning kuidas seda kõige lihtsamalt saaks teha. Olgem ausad üsna tüütu on 20 takistit ledide külge joota .

Aitäh!

Vs: Kuidas teha led suunatuled autole ning mida on tarvis?

No aga võid ju kõik need 10 LED-i paralleeli panna (või grupeerida 2x5) ja ühendada sinna järjestikku ühe ainsa väiksema takistusega ja suurema võimsusega takisti.
    Teine asi: selleks et suunad normaalselt vilguks, peab tuli olema kindla takistusega. See on vist mingi 27R ja 5W siis? Ühesõnaga, kuna LED tule takistus on tunduvalt suurem, tuleb sinna siis sellised takistid paralleeli ühendada. Ilmselt need olidki need "valged karbid", mis sa sinna panid. Vastasel juhul pead juhtbloki ümber ehitama.

Comment

Esiteks arvan, et elline isetegevus ei lähe ülevaatusel läbi ja teiseks on lollus raisata voolu kuhugi paralleelsetesse takististesse. Seega tuleb ka vilgutaja ringi teha.

Comment

autode tuuning on ka üldse üks paras lollus, kuid ikkagi seda tehakse (kaasa arvatud ise),
        päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Pole volksufänn aga:

Minuteada sellele mudelipõlvkonnale ei ole tootja kunagi pannud ei baas ega lisavarustuses xenon tulesid - unusta need kohe ära. Parimal juhul on tulemuseks kordusülevaatusele saatmine (kus loomulikult auto tulede pärast läbi ei lähe), halvimal juhul kui ikka kohale ei jõua siis saad lihtsalt trahvi.

Ka LED suunatuled ja üldse igasugu LED tuled või mis iganes tuled mis erinevad tootja poolt ettenähtust on seadusevastased ja variante ei ole - ülalpool need variandid juba kirjas.

Ma üldse ei mõista natuke, et mis häda nende xenode ja muude tulede-viledega on?
          Kui need on auto juures kõige olulisemad siis tuleb osta kohe niisugune auto mil need tootja poolt olemas. Milleks uputada niisuguse (kasutatud) auto raha vanade surmade ülespeksmisele ja lõpuks nagunii selgub, et neid põhiasju mida hirmsasti tahaks, ei tohigi olla...
          -superradical-

Comment

Kui on soovi oma auto koledaks teha, andke minna, aga see et valgustusseadmeid ei tohi oma peaga ümber ehitada, on põhjusega.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

KUULGE HÄRRASED! Mul on sügavalt suva kust või kuidas ta läbi läheb ja mis teile meeldib või ei meeldi. Ma saan streetrace foorumist ka adekvaatsema vastuse kui siit. Ainult esimene vastaja sai aru mida ma palusin. Moderaatorid võivad teema lukku panna. Nii lolle vastuseid nagu siin enamus andis ma küll poleks oodanud. Nagu ma ehitaks esimest päeva autot. Tean väga hästi mis on lubatud ja mis mitte ja mis riske ma võtan kui peaksin tänaval liiklema selliselt ümber ehitatud autoga.
              Ma lootsin siit mingeid mõistlike skeeme saada et õppida kuidas elektriga paremini ümber käia aga ilmselgelt on delfi komentaatorid ka siia kolinud. Edu teile.

Moderaatorid võivad teema kustutada sest nii rumalate inimestega ma ei soovi vaielda!

Comment

Vaidle ikka, mis riske sa võtad?
                Aga ledide ühendamiseks üks lihtne nipp, pane mitu jadamisi ühise takisti taha.

Comment

Aeg on näidanud jah et siin rohkem võimuorganite foorum, Peaks olema igaühe oma asi kuhu mida paneb. Emad isad kodus ka olemas neid pole siia foorumisse küll vaja ,kes seletama tulevad mida võib teha ja mida mitte.
                  Pole vaadanud aga äkki kusagil on moraalijüngrite foorum ka, saaksivad seal ennast äkki tühjaks esineda.
                  40 prosa ulatuses inimesi saabki siin foorumis selliseid vastuseid mis kohe kuidagi teemasse ei lähe aga keegi tahab lihtsalt isa mängida. Pole midagi imestada et paljud siit foorumist mujale üle lähevad kuna siin seda verbaalset kõhulahtisust ikka jagub. Et valesti aru ei saadaks siis kõigi kohta see ei käi, On ka palju adekvaatseid inimesi siin.
                  Hammaste Tundlikus tekkis suvel - Hambaarst soovitas vähem tüli norida..

Comment

Pigem solvutakse siin väga kiiresti ära, ma ei ütleks et see foorum siin kõhulahtise kommentaariumiga võrreldav on. Et elektroonikas kodus olla, peab natuke üle keskmise kupli all olema ja tänu sellel on siin ka neid rohkem kes aru saavad et seadused ja võimuorganid pole mitte ainult vaeste inimeste kiusamiseks mõeldud. Kui igaüks hakkab oma äranägemise järgi valgusseadmeid ümber ehitama siis sellest head nahka ei tule. Mingi parklahängi jaoks miks mitte, aga liiklusesse, ei, aitäh.

Comment

See teema läks nüüd kohinal OT-ks kätte ära, aga: Kui inimene kodus valgusdioode kärsatab, siis pangu mida tahes ja kuhu tahes. Kui ta aga oma lubamatult ümberehitatud autoga liikluses osaledes põhjustab avarii või näiteks kedagi alla ajab, siis puutub see ülejäänud ühiskonna liikmetesse isegi väga. Seetõttu ta peaks ka taluma kui sellele asjaolule kasvõi siin foorumis tähelepanu juhitakse, enne kui seda teevad vastavad organid peale õnnetust. Ja ei ole vaja seletada, et omatehtud asi on väga hea sest mina ütlen nii ja seetõttu tean mis riske võtan.
                      Öeldakse, et kui ei lähe mõistus pea kaudu sisse, siis läheb p... kaudu, ainult antud juhul võivad ka teised siis kõrval kannatada saada.

Comment

Lubamatult ümberehitatud autod liikluseaduse järgi on ka taksod blafoonidega.
                        Hammaste Tundlikus tekkis suvel - Hambaarst soovitas vähem tüli norida..

Comment

Originaalis on suunatule pirnid 21W tk. 2X21=42W. Suunatule relee on arvestatud 40 vatisele koormusele. LED-ide voolutarve on sellisele releele olematu ja vilkumist ei toimu. Kollased ja oranzid LED-id on vist üldse kõige nõrgema valgustugevusega. Kui palju peaks neid panema, et annaks 21W hõõglambi valgusjõu? Arvan, et 8-10 LED-i ei anna sellist valgustugevust kuidagi välja. Ja kui annavad, siis tuleks lisatakistiga tekitada antud koormus (20W) lambi kohta.
                          päike, õhk ja ...

Comment

Esmalt postitatud irc81032 poolt Vaata postitust
                            Peaks olema igaühe oma asi kuhu mida paneb.
                            No päris nii ka ei ole ikka, et igaüks teeb mis tahab.
                            Mind igatahes täiega häirivad need mehed kes panevad sellistesse tavalistesse tuledesse xenonid nagu teema algataja. Ostku siis korralikud tuled mis on selleks ette nähtud ja lõikavad valgusvihu ära ilusti mitte ei hajuta seda laiali.
                            Ei ole just tore kui sellised öösel vastu tulevad.
                            Järgmine kord sõidan lihtsalt üle ja ütlen et ei näinud kuna need ise aretatud xenonid pimestasid.

Aga kui nüüd küsimusele ka vastata siis... Kõigepealt vaata LED-ide andmeid. Kui palju volte ja ampreid tahavad. Ja siis arvutad ohmi seaduse järgi sobivad takistid, võttes arvesse et autos on pinge 14,5v kui mootor töötab.
                            Ja siis pead veel muutma suuna releed, või siis kui tahad et kindlalt töötaks, siis ostad sellsie relee mis on LED suundadele mõeldud. Selliseid on müügil küll.
                            Need valged karbid mis sa eelmine kord ostsid, olid takistid. Need jäta ära ja osta parem uus relee selle raha eest.
                            viimati muutis kasutaja Kkert; 09 m 2012, 09:07.

Comment

If you can't fly yourself, you can only tear down the others, tread them under your feet and make them crawl just like you...

Comment

Working...
                              X