Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleem kütusetaseme anduriga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Probleem kütusetaseme anduriga

Tere

Katkusin laiali oma ehitatava hobiauto kütusetaseme anduri ja avastasin, et sees olev traat on katki. Andur ise on väga lihtsa ehitusega - toru sees on varras, mida mööda liigub üles-alla ujuk. Vardaga paraleelselt on veetud ühekordne takistustraat ülalt alla ja siis teiselt poolt jälle üles. Ujukil on klemmid, mis ühendavad mõlemat traati. Tegin natuke uurimistööd ja sain teada, et andur töötab vahemikus 0-90 ohm. Toru pikkus on ca 24 cm. Arvestades, et ujuk ja muu jama võtavad ka veel ruumi, siis mu matemaatika ütleb, et traadi takistus peab olema ca 200 ohm/m. Seda kinnitab suures piires ka netist leitud soovitus kasutada traati: Resistance: 66.78 ohms/foot (ca 220 ohm/m)

Küsimus suurele ringile, kus kohast sellist traati leida?

Ettetänades Margus.

Vs: Probleem kütusetaseme anduriga

Esmalt postitatud sugraM poolt Vaata postitust
    TResistance: 66.78 ohms/foot (ca 220 ohm/m)
    Küsimus suurele ringile, kus kohast sellist traati leida?
    Lootust võiks olla Tartus, Tiigi elektroonikas. Neil oli seal isoleeritud konstantaani.
    Kas just täpselt 220 O/m ei oska öelda.

Neil on ka elektripliidi küttespiraale aga seda ma just mõõtsin ja oli ca 15 O/m.
    Terve spiraal oli 115 oomi.

Comment

Kuna ise Tallinna lähistelt, siis kas keegi siit kandist oskab mõnd kohta soovitada? Traat ise peaks olema ikka enam vähem sirge - spiraalist ma ei kujuta ette kuidas seda nii lahti arutada, et ujuk vabalt käima jääks.

Comment

Esmalt postitatud sugraM poolt Vaata postitust
        Traat ise peaks olema ikka enam vähem sirge - spiraalist ma ei kujuta ette kuidas seda nii lahti arutada, et ujuk vabalt käima jääks.
        Käisin sealt poest läbi ja seal oli peeneid traate 0,12 - 0,16 mm, isolatsiooniga.
        Põlgasin peeneks.
        Oli ka jämedamat, puhast, sirget aga takistus oli väike.
        Rääkisin et mees remondib auto ujukit. Müügimees vastas et seda nad otsivad.
        Keerulisem teha aga tookindlam ja kergemini remonditav.
        ????

Comment

Teema võib lukku panna. Traat oli puruks suht keskelt ja õnnestus alumised otsad plasti sulatada. Traat ise on nüüd küll kahest tükist, mitte enam üks pikk aga see pole probleem. Tänud A.R. -le kaasamõtlemise eest.

Comment

Working...
          X