Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas säilitada auto-akut?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas säilitada auto-akut?

Jäi üle üks praktiliselt uus aku, mis nüüdseks on seisnud ca aasta. Selle aja jooksul olen ma talle mõned korrad ainult laadija külge ühendanud. Kuidas muidu oleks õige akut säilitada, et teda hiljem veel kasutada saaks. Peaks vahepeal ikka tühjaks kuidagi laadima?
    Ja kui kaua selline asi üldse kasutatavana säilida võiks?

Vs: Kuidas säilitada auto-akut?

Googelmoogel - aku hoidmine
    http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=74638

Comment

kõige lihtsam lae ta kord paari kuu pealt täis. Parem valik on aga soetada mõni tark laadija ja pane saba taha ja unusta. Tarkus seisneb selles, et laadija hoiab ise akul silma peal ja tagab pikaajalise säilivuse. Suvalist laadijat ära külge unusta, lõppeb ühe või teise osapoole surmaga. Kindlasti jälgi, et tühipinge ei kukuks alla 11v e. laetus alla 10%. kuigi alles hiljuti saime ellu aku mille pinge oli 8vne532, ta oli üle aasta lihtsalt seisnud. Geneka tõmbas igatahes veel käima kuigi ei usu, et enam parimas seisus oli.

Comment

Mis on sellise hoidmise- säilitamise mõte? Akud on müügiletis igas autoasjade poes. Hea soovitus- müü ära, las aku teeb oma tööd! Korralikust kaubast saad lahti probleemideta, testivõmalused tasuta saadaval. Pole asja- pole probleemi! Reaalse vajaduse korral võimalik osta uus aku.

Comment

No kui kuskilt ex prompt õnnestub hea aku saada siis miks mitte. Näiteks mul tuttav võttis oma kaatrilt enne müüki sisuliselt uue aku maha ja andis mulle,tal polnud seda vaja. Säilitada tuleks enam-vähem täislaetuna,sest siis on elektrolüüdi külmumistemp tunduvalt madalam kui tühjal ja kindlasti ei tohiks lasta pinget väga madalale langeda,tavaaku ei kannata süvatühjenemist. Paar korda pinge nulli juurde lasta ja mahtuvus läinud ka. Kui 1 kord juhtub pole veel kõik hukas aga korduvalt siis on varsti kööga.

Comment

aku jäi lihtsalt kätte, kuna ühe eelmise auto pealt sai maha võetud pool aastat sõitnud aku, sest oli plaanis see auto emexisse viia. Auto ise osteti tegelikult lõpuks ikkagi ära, aga aku jäi kätte. Hoida on plaanis selleks, et talvel külmadega oleks toas soojas laetud tagavaraaku võtta, kui probleeme peaks tekkima.

Comment

Toas väga soojas ei soovitakski akut hoida.Parim temperatuur on 20C või isegi veidi alla.Iga 2-3 kuu tagant soovitaksin laadida 12H järjest.Kui tegemist hooldusvaba ehk kinnise akuga siis tuleks laadida akut impulslaadijaga kindlasti.Ma omasin ühte akut 7 aastat,kuid selle aga oli see,et talvel ma autot ei kasutanud ja võtsin aku kuni kevadeni maha.Tegin 2-3 kuu tagant laadimist ja sai lõpuks isegi see 7 aastat vana aku koos autoga maha müüdud.Kõik oleneb ikka ka kuidas akut hooldad,käitled ja muidugi valmistaja/tootja.

Comment

Ei soovitaks niimoodi pidevalt akut keeta. 12h lolli laadijaga ei ole väga mõistlik.
                Ise lahendasin nii et võtsin suvalise 12V seinakuubiku ja kerisin väljundi 12,9V peale ja nii ta seal seisab. Ainult säilitamiseks võib 12,6 ka panna, aga see ei lae enam, üle 13 võib vaikselt mullitama hakata.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                  üle 13 võib vaikselt mullitama hakata.

Kas pikaajaline mullitamine akut ei kahjusta? Kui kahjustab, siis järelikult üks väide on vale, mida foorumist lugesin, et 13.5 - 13.8V-ga võib kasvõi aasta otsa laadida. Ma viimati ühe 250W ATX ploki tegin veidike ringi, et autoakut laadida. Toiteka väljundpinge 14V, väljundiga jadamisi 100W hõõrpirn. Lasin ööpäev pooltühja akut laadida, hommikuks 13.6V aku klemmidel ja aku märgatavalt mullitas, kuid mitte kõvasti.

Comment

See 12H laadimist ei ole kindlasti liiast..See kerge mullitamine ei tee akule kohe kindlasti midagi,see tavaline nähtus/protsess aku laadimise juures.Üle 12H pole jällegi samas mõtet laadida,effekti sellega juurde ei lisandu.Säilitamiseks pole mõtet kindlasti autoakut pidevalt laadida..Oleks tegemist stand by akuga siis veel...

Comment

Working...
                    X