Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Auto nupust starter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Auto nupust starter

Autoks Mazda 323BJ 98aasta ja süütelukk jamab. Seega tahan teha nii et süütelukkust süüde sisse ja siis nupust auto käivitub. Mis moodi need juhtmed ühendama peab. Kas kahest juhtmest piisab. Oleks hea kui kellegil mingit joonist oleks.

Vs: Auto nupust starter

Ei ole uurind kuidas tehtud oli aga sõitsin mingi aeg autoga kus oli siuke süsteem.Võtmest keerasid süüte ja nupust käivitus, lüliti oli tavaline kahe juhtmega.

Comment

Nii võtin roolisamba plastikud ära ja tuli välja et süüteluku taha läheb 2 pistikut. Ühes kaks juhet teises neli. Joonistasin üleks süüteluku põhja koos märkidega ja mis juhe mingi klemmi all on.
      Click image for larger version

Name:	süütelukk.png
Views:	1
Size:	30,7 KB
ID:	866985
      Testriga mõõtsin plussid on B1 ja B2
      Kui pluss panna B1 ja siis miinusots panna ACC/IG2/G1/ST vastu näitab voolu 12,....
      Ja kui panna B2 plussots ja miinus samuti ACC/IG2/G1/ST näitab täpselt sama.
      Kas kellegil on täpselt teada mis juhe mis on värvi järgi jne...

Comment

Mina oma rumala peaga arvaks et:

B - battery
        ACC - accessories
        IG - ignition
        ST - STARTER ...vaata kas starteri solenoidile läheb seda värvi juhe?
        G - ???

Aga kas tõesti see jupp maksab nii palju, et tasub jamamist?
        Lisaks lülitatakse käivituse ajaks mõned ahelad välja, kuidas seda kavatsed lahendada?

Comment

Mul oli sama probleem ja tee peal tegin kiire ühenduse, katse-eksituse meetodil sain teada kuhu plussi andmisega starter tõmbas ja toimis ilusti, vajaliku ahelad lülitas ka välja... vist.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kunagi sai Zaparosetsile nupust käivitus tehtud,mingi viga oli ka sees sest aku jooksis paari päevaga tühjaks,juu ma nii loll sel ajal olin.

Comment

acc katkestatakse kävituse ajaks ja vist ka see G1.
              Kas süüteluku lahti võtmine, puhastamise, lülitusteks vajalike liikuvate/liikumatute osade korrigeerimine ei parandaks asja ?

Esmalt postitatud henri503 poolt Vaata postitust
              Ei ole uurind kuidas tehtud oli aga sõitsin mingi aeg autoga kus oli siuke süsteem.Võtmest keerasid süüte ja nupust käivitus, lüliti oli tavaline kahe juhtmega.
              Väga kasulik info ...?
              http://hparchive.com/
              https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Kui see aint kuuma mootoriga jamab siis võibolla edasi räägib.

Comment

Esmalt postitatud J_K poolt Vaata postitust
                  Mina oma rumala peaga arvaks et:

B - battery
                  ACC - accessories
                  IG - ignition
                  ST - STARTER ...vaata kas starteri solenoidile läheb seda värvi juhe?
                  G - ???

Aga kas tõesti see jupp maksab nii palju, et tasub jamamist?
                  Lisaks lülitatakse käivituse ajaks mõned ahelad välja, kuidas seda kavatsed lahendada?
                  Tänud lähen täna katsetama siis .
                  Nuppust sellepärast et võtit keerates ei taha enam auto tööle minna ja viga süütelukus. Kuna jupid suht kallid siis kõige odavam ongi lihtsalt nupust teha.
                  Nüüd siis küsimus et millistest juhtmed lähevad üks on siis ST ja teine siis kas B1 või B2 . Et neid peab siis katsetama et kas ühel juhtmel kaob vool ära kui süüde väljas on või on mõlemal vool koguaeg peal.

Comment

Mul ühel audil oli ka süütelukk katki ja vahetama ma seda ei hakanudki. Ei tea mis see lukk maksnud oleks, aga vahetamise jaoks oleks ilmselt pidanud armatuuri välja võtma ning lisaks oleks olnud vaja roolisambale õigesse kohta kõigepealt auk puurida, et süütelukku kinni hoidvale kruvile ligi pääseda. Ise käivitasin autot mõnda aega kruvikeerajaga luku põhjast.

Ma küll ei tea, millised tarbijad käivituse ajaks järelt võetakse, aga kui seda tehakse, siis toimub see ilmselt ikkagi mehhaaniliselt luku sees, seega lihtsalt õigesse kohta plussi andmisega ta neid järelt ei peaks võtma.

Comment

Vool kaob ära ACC-l, sina pane nupp IG ja ST vahele. Kui tahad tavakäivitust, siis pead nuppu andma ja samal ajal võtit stardiasendis hoidma. Kui ümberlülituva klemmipaariga releed kasutad, saad ka ainult nupuvajutusega hakkama...

Comment

Esmalt postitatud onujüri poolt Vaata postitust
                        Vool kaob ära ACC-l, sina pane nupp IG ja ST vahele. Kui tahad tavakäivitust, siis pead nuppu andma ja samal ajal võtit stardiasendis hoidma. Kui ümberlülituva klemmipaariga releed kasutad, saad ka ainult nupuvajutusega hakkama...
                        Ma panen sinna ainult selle vedruga nuppu et muljud alla ja kõik üles tuleb ise. Sinna kaks juhet külge ja siis ongi kõik üks ots läheb IG ja teine ST?
                        Ma ei saanud praegu täiesti 100% pihta mis selle tavakäivitusega on, et kas see et keeran võtit selles asendis et starteri järgi võtab ja samal ajal vajutan nuppu või?
                        Mingite releedega ei taha küll mässama hakkata, teeks võimalikult odavalt ja lihtsamalt asja ära.

Comment

Keeradki võtme starteriasendisse ja samal ajal vajutad nuppu, siis toimub sama, mis võtmega käivitades. Ja nupp jääbki pmst IG ja ST vahele, said õigesti aru.

Comment

Sain süsteemis tööle
                            Tänud kõigile kes abiks olid
                            Võib teema lukku panna

Comment

Kui ehitada näiteks optiline starterinupp ja ülevaatusel NEMAD autot käima ei saa.
                              Põhjendad et see on sinu salalukk.
                              Kas siis saab ülevaatusest läbi?

Comment

Working...
                              X