Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Integreeritud skeemi valimine tuledele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Integreeritud skeemi valimine tuledele

Ehitan igavusest enda autole automaattulede skeemi, asi niikaugel, et skeem releedega paigas aga on vaja skeemi panna mingi asi neid juhtima, muidu sobiks tavaline loogikalülitus, kuid lisadena tuleb külge valgussensor ja vaja on viivet tulede lülitusega(Sõidad pimedast tunnelist valguse kätte).

Äkki oskab keegi midagi head soovitada, soovituslikult kerget PIC on veidi keeruline minu jaoks, või muud võimalust polegi?

Kunagi sai Arduinot kaetud ja skeemitatud ja see tundus lihtne kuid tollel oli ka suur plaat skeemiga, mida aga ma väga ei tahaks.

Hoiatan ette, et integreeritud skeemidega väga kokku ennem puutunud pole, kuid olekski aeg õppida :P

Vs: Integreeritud skeemi valimine

Kui kodeerimine võõras pole, siis Arduino oleks küll hirmus lihtne. Mis see plaat nüüd niiväga suurgi on.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Vs: Integreeritud skeemi valimine

Mul on küsimus prog keele kohta, et kui kirjutan

void loop()

if (võrdlus)
      [käsk]

et kui nüüd ei kirjuta else kas ta jääb seda loopima, mis on allpool kirjas

Comment

Re: Vs: Integreeritud skeemi valimine

OK kui programmeerimine nii võõras on, siis ära oma auto külge küll midagi sellist pane. paremal juhul pimestad/segad kaasreisijaid, halvemal juhul põletad lihtsalt midagi oma elektrisüsteemis maha.

Olenevalt sellest, kas ja kuhu sa seda valgusandurit tahad paigutada tuleks ka skeem teha. Arvestada tuleb ka sellega, et ka tänavavalgustus lambid ning vastutulevad autod võivad andurile peale paista.

Kas tõesti on tulede lülitamine (st kogu aeg lähituledega sõitmine, ning öösel üksinda maanteel kaugtulede kasutamine) niivõrd keruline, et on vaja midagi aretama hakata?

Comment

Vs: Integreeritud skeemi valimine tuledele

Asi pole keerukuses, vaid enese arendamises ja väljakutses.

Kaugtulesid jääb juhtima kang ise, lihtsalt automaatika lülitaks udutulesid(millega võib nyyd sõita ilma lähituledeta)

Põhimõte on mul, et kui auto sisse lülitad kontrollib automaatika, kas generaator laeb, kui laeb lülitab automaatika tuled 20 sekundi pärast sisse, vastavalt sellele, mis olukord väljas on(pime või valge), kas lähituled või udutuled.

Seejärel jääb süsteem loop-ides kontrollima, milline on väliolukord. Sõites valgest pimedasse teeb süsteem 2s pausi ja kontrollib uuesti, kui on ikka pime lülituvad tuled lähituledele.

Sõites pimedast valgesse teeb süsteem samuti 2s pausi ja kontrollib uuesti, sama olukorra puhul teeb süsteem 18 sek pausi ja lülitab lähituled ümber udutuledeks. Kokku läheb lähituledest udutuledeni lülitades aega 20sek nagu enamustel uutel autodel.

Comment

Mina ei tea, las inimene õpib, peaasi et ennast või teisi ohtu ei pane sellega. Arduino on selles mõttes hea et prototüübi saab kiiresti valmis ja edasi saab juba teha PCB selle jaoks ja ostad atmega või attiny kivi ja progred täpselt samamamoodi ära ja valmis.

Põllurallikas, see arduino kivi teeb koguaeg loopi selles klassis aga if lause käivitub ainult kui funktsioon on täidetud
            Näide.
            Tahan endale teha kastja mis käivituks ainult kui taimes olev niiskus on 20 mingit ühikut. Siis sel juhul on vaja teha ainult üks if ja kuna else midagi ei ole mul vaja siis lihtsalt ei kirjuta.

Kood:
            Void Loop (){

if (moisture > 20) {
             // kasta taim

digitalWrite(kastmisrelee, HIGH);

}
            }

Muidugi terve internet on tutoriale täis, eriti abiks kindlasti on kas java või C++ eelnev kogemus. Aga märksõnad sulle if,switch, if-else-if, nested if,
            ja loopide tegemiseks veel while, do-while, exit, continue jne. need on ainult mõned märksõnad mida võiksid googeldada kui juhtud hätta sattuma. Kas kõik need muidugi arduinol olid realiseeritud seda ma peast ei mäleta enam, kuna tegelen paljude muude programeerimis keeltega ka veel.

Olen ka valmis PSi teel aitama!

Comment

Java kogemus minamaalselt olemas. Rõhutan minimaalselt, olen ka veidi javascripti õppinud just lihtsalt sellejaoks, et aru saada kuidas programmid enamvähem töötavad.

Mul on nii, et loop käsustikus on palju if-e, aga mis siis saab, kui if käsu täitmiseks pole tingimused õiged, kas ta loeb järgmise if-i?
              Ja kas san õieti aru, et käsk return viib käsustiku tagasi algusesse?

Comment

Jep nii ta on, nii kaua tehakse järjest funktsioonis(loop()) loope kuni üks if lauses olev funktsioon on õige.

return arduino loopis peaks loop() funktsioonis viima tagasi algusesse aga võib ka mingis teises funktsioonis kas tagastada mingi väärtuse loopi() või mitte.

Minu mäletamist mööda Arduinos ei ole loop() midagi muud kui muudes programeerimis keeltes Main(). Lihtsalt arduinos koguaeg loopitakse seda.

Varsti pean arduinoga seotud asjad tuletama meelde, seoses ühe prototüübi tegemiseks.

Comment

Working...
                X