Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Viiterelee klaasipuhastitele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Viiterelee klaasipuhastitele

Küsimus kojameeste kohta. Kuna kojameeste lüliti asub ebamugavas kohas maki juures ja samal ajal akna pritsi nupp on suunatule kangi küljes, siis mõtlesin, et jube mugav lahendus oleks, kui vett pritsides viskaks kojamehed ka tööle. Iseenesest oleks kõik ju väga lihtne aga sooviks, et kojamehed laseks veel ca 2-3 korda üle klaasi peale seda, kui nupp lahti lasta. Ühesõnaga vaja oleks mingit viiterelee sarnast jubinat. Kindlasti on selline vidin olemas (enamikul autodel ju kojamehed nii töötavad) - aga loll nagu ma olen, ei tea ma milline relee ja kuidas kuhu toppida. Auto ise Opeli tehasest pärit aga see ei oma tegelikkuses erilist tähtsust. Ehk oskab keegi soovitada midagi.

Ah jah, süsteem ise lihtne, kojameestel kaks kiirust ilma intervallita.

Margus

Vs: Viiterelee klaasipuhastitele

Aga helista elektroonika ja spetsiifilisemad elektripoed läbi. Suht hiljuti sai näpitud 230V oma, millel oli 2 seadistust - nii sisse- kui väljalülitusviide.
    Lülitusskeemi saad täpsustada kui vidin käes.
    -

Comment

Kas see on mingi uus väljamõeldis või rikki läinud vana süsteem, et nii imelikult käiub?
      Normaalselt ju autol kojamehe relee laseb peale vee pritsimist paar korda pühkida.
      Omal ka opel ja sai seda releed natuke moditud, et ei nühiks 4 vaid 2 korda.
      Head susserdamist !

Comment

Tegu on Opeliga aastast 69. Juhtmestikku on hakatud uut ehitama, kuid pooleli jäänud, st sisuliselt on olemas lülitid ja kojamehe mootor, muu osa tuleb ise leiutada. Minu esmane küsimus olekski, milline relee seda asjandust juhib ja kuidas see tuleb vooluringiga ühendada. Originaal el skeem sellist releed ei näita.

Comment

Selline osa suurest pildist:
          Click image for larger version

Name:	kojamees relee.JPG
Views:	1
Size:	15,6 KB
ID:	867046
          Head susserdamist !

Comment

Tänu Urmo pildile suutsin leida õige relee, seega loodetavasti on teema ammendunud.

Comment

Working...
            X