Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Projekt "Auto aju"
Collapse
X
-
Vs: Projekt "Auto aju"
Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitustKas neid 6 LEDi (kolm järjest, kaks jada) ei oleks mõistlikum toita otse 12V ja
lülitada "alt" üle transi või optroni?
Miks kolm järjest, kaks jada on parem kui 6 paralleelselt?
Comment
-
Esmalt postitatud karuanton poolt Vaata postitustMiks kolm järjest, kaks jada on parem kui 6 paralleelselt?
Comment
-
Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust2 VS 6 takistit.
Comment
-
Esmalt postitatud karuanton poolt Vaata postitustNii, nüüd annab mu elektroonikast eemalolek tunda, talupojamõistus ütleb, et 6 on parem kuna kasvõi soojaeraldus on laiem?
siis on 6 jaoks vaja 6 korda rohkem voolu. See tuleb kõik läbi selle stabika.
Kui paneme 3 järjest siis üks ja sama vool paneb põlema 3 LEDi.
Seega soojuseralduse LEDide osa on 3 korda väiksem.
Kui rääkida energeetika keeles.
Peale selle panna LEDid otse rööpi ei ole kõige parem lahendus.
Voolud hakkavad ebaühtlaselt jagunema.
Kui LEDid oleks arvutist optroniga eraldatud siis läheb sinna ainult kaks juhet ja
valepidi ühendamisel lihtsalt tuli ei sütti.
Kui kardad et lühistad juhtme ja see tekitab ebameeldivusi siis
võib sinna vahele lülitada takisti moodi asja mis lühise puhul katkestusse läheb ja pärast taastub.
Comment
-
Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitustMina lähtusin sellest et läbi LEDi läheb mingi vool. Kui paneme nad kõik rööpi
siis on 6 jaoks vaja 6 korda rohkem voolu. See tuleb kõik läbi selle stabika.
Comment
-
Esmalt postitatud karuanton poolt Vaata postitustNo ega tarbimisvõimsus ju suurene, pinge selleest ju kukub, kokkuvõtteks kas rööbiti või jadamisi, võimsus ju jääb samaks
Tingimusel KUI lm7805 töötab nagu trafo.
Annad 15 V 300 mA sisse ja saad 5 V 900 mA välja.
KUI ?
Comment
-
Esmalt postitatud andreie poolt Vaata postitustSiis on õige hetk suurem protsessor valida, et veidi varu ka jätta - elu on näidanud, et nii mõnigi kord läheb tarvis.
Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitustMAX232 asemel valiks ma FT232, saad virtuaalse com pordi üle USB.
Comment
-
Sealt saad draiverid: http://www.ftdichip.com/ Paljud usb2serial adapterid, mobla kaablid jne kasutasid sama, on ka erineivaid versioone (teiste tootjate omi).
Comment
-
Lisaks STM32 sisaldab juba canbus controllerit. Aga kui huvi ehitada saab võtta MCU, EEPROMi RAM-i ja rami ka eraldi kividena.
Lisaks STM32 sisaldab ka usb liidest. Sinna saab virutaalse compordi taha koodida. Seega jälle 1 kivi vähem.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
Comment