Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Auto aku turgutamine teise (väiksema) akuga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Auto aku turgutamine teise (väiksema) akuga

Tere
    Mõtlesin et kasutaksin külmadel talvehommikutel aku turgutamiseks väiksemat toas värskelt laetud akut. Näiteks UPS-i akut.
    Sarnaselt selle tootega: http://www.amazon.co.uk/Ex-Pro®-Mini-Jump-Start-Starter/dp/B0076YLJWG

Nõu tahaksin selles osas et kas on oluline et ma panen väikese ja autoaku vahele mingi dioodi või võib julgelt otse/paraleelselt ühendada (viieks minutiks)?

Vs: Auto aku turgutamine teise (väiksema) akuga

Ära sa seda dioodi sinna küll vahele pane, see võib sulle vastu vahtimist karata kui parasjagu 100A dioodist läbi läheb.
    Vaevalt sul just 200A dioodi käepärast on.
    Muidu töötab selline süsteem küll. Isegi selliseid kollaseid ja punaseid sangaga klotse on poes müüa, 17AH aku sees.
    Iseasi kui kaua see UPS-i aku sedasi vastu peab.

Comment

Mina Panin üleeelmine talv 12V Makita akudrelli akudega auto käima. Ei ole sinna midagi vaja vahele panna...
      Auto oma aku jaksas ainult natuke klõbistada starterit, aga ringi ei käinud. Panin kaks 12V/2,6Ah akut paralleelselt veel ja läks käima nagu vana mees.

Comment

kas käivitamise ajal olid ka ühendatud?

Comment

Käivitamise ajal peavadki olema ühendatud, vastasel korral pole ju asjal mingit mõtet. Milleks akusid niisama koos hoida.

Comment

okei - ma mõtlesin et aitab sellest kui 5 minutit turgutust saab autoaku.

tänu kõigile tagasiside eest.

Comment

Mul säärane "UPS-i akuga" kast olemas ja olen kasutanud. Kaasa tulnud kasutusjuhendis ongi nii, et mõne minuti "turgutad" ja siis käivitad, ja alles seejärel ühendad seadme lahti. Mõte oli vist selles, et tolles laetud upsiakus on igal juhul kõrgem pinge, kui tühjas ja võibolla ka külmas autoakus. Külgeühendamise järel toimub mõningane autoaku laadimine ja kui käivitad, siis põhiline vool võetakse ikkagi auto enese akust, kuid seda toetama jääb lisa-aku.
              Aastaid tagasi oli juhus, kus segaste laadimisprobleemide tõttu tühja akuga liikluses hätta jäänuna käivitasin tolle kasti abil kaheksa korda auto, enne kui kõik akud said nii tühjaks, et auto jaksas veel ainult paari releed klõbistada.

Comment

Vaadake YouTube'is huvitavaid videoid, nautige head muusikat, laadige üles originaalsisu ning jagage seda kõike oma sõprade, perekonna ja kogu maailmaga
                EE orjusest vaba!

Comment

Mul on nt 4 läpaka 3.6v akut.
                  Need omavahel kokku ühendada, kas võib ka kasutada?
                  Laadimise kohapealt ilmselt... tuleb neid eraldi laadida, kuna teist laadijat mul pole ja liitiumi aetakse autoakust erinevalt nagu aru saan.

Comment

Millal mõni geenius räägib juhusest kui ta edukalt mobla akuga talvel autot käivita ?

Comment

Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitust
                      Millal mõni geenius räägib juhusest kui ta edukalt mobla akuga talvel autot käivita ?
                      No elemente on rohkem kui 4tk, mahutavust saab suurendada niipalju kui tarvis, iseasi kas töötab.
                      Lihtsam oleks sellist homemade asja kaasas kanda kui teist autoakut või stardiabi.

Comment

Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitust
                        Noh... Akudrelli akud ja mobla akud on "natuke" teise kaliibriga. Ja mõnikord jääbki ainult natukene puudu.
                        Oled kuulnud muinasjuttu, kuidas hiir naerise maast välja tõmbas?

Comment

Ma olen seda ka kuulnud, et kõvematel meestel tuleb luuavarrest kah pauk. Seda akutrelli asja ma veel kuidagimoodi usun, see aku kannatab umbes 25 amprit koormust. Starter ise peaks kuskil 100 ampri kanti korras mootori puhul ära pingutama. Paksu õli ja muude jamade puhul võib vabalt mingi 200 kah olla. Kui nüüd akud olid paralleelis siis pidi ikka väga napilt puudu olema, et see väike nublak hädast välja aitas. Aga läppari liitiumakut sedasi lühistada ... Selle eksperimendi tegija võiks tulemustest teada anda. Ise oleksin igaks juhuks mitu-mitu meetrit eemal.

Comment

Nojah.. eks igal ühel ole õigus oma arvamusele.
                            Vähemalt mina sain sedasi auto käima ja mulle sellest piisab.

Ps. unustasin mainida et oli suvine aeg. Lihtsalt jahutuse ventilaatori termolüliti oli kokku jooksnud ja ventilaator jäi ööseks tööle.

Comment

Working...
                            X