Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas klemmi juhtme otsa saab?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: auto akust... laadimine ja korrasolek

Mõtled ikka ilma isolatsioonita pistikuid? Pole nendel häda midagi kui korralikult juhtme otsa pressitud on. Seda ilmselt tead, et autol käivad fiksaatoriga pistikud?

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
      Kas nii pisikeste matriitsidega press on ikka 18 tonni, mitte 18000 lb (pound, nael) ehk siis 8 tonni? Mis selle markeering on, pildilt ei loe mitte välja?
      Sellepärast kirjutasingi, et "kui ma õigesti mäletan". Ei ole selles numbris 100% kindel, lihtsalt ostes jäi nagu kuulutusest meelde aga see oli muidugi paar aastat tagasi. Võis olla tegelt 8 tonni küll. 8 tonni või 18 tonni, vahet otseselt ei ole, klemmid ta igatahes otsa surub ja nii kõvasti, et isegi kui tahaks nad otsast uuesti ära saada siis ainuke variant on maha lõigata.

Ebays algavad uute komplektide hinnad 25 naelast + saatmine. See on ikka tõsiselt naeruväärne hind arvestades seda kui palju lihtsamaks see tööriist elu teeb.
      156.2dB Extreme

Comment

Nojaa, aga kui on ainult 1 vöi 2 otsa vaja teha, siis on ikka kallis küll ju.
        Kõin on suhteline...
        500 otsa jaoks on muidugi odav.

Comment

A.S

Jah tean. Aga on sel vahet, isolatsiooniga või ilma?
          Kas neil on erinevusi?

Mul siin autokõlarite kaablid ja otsad suht mädad ja tahaks uued kaablid vedada ja korralikud pistikud otsa aretada. Vana kaabel on mingi peen ja jäik ja pistikud otsas purud. Ime, et tagumised elemendid üldse häält teevad nende otsas.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt Vaata postitust
            Aga on sel vahet, isolatsiooniga või ilma?
            Ilma isolatsioonita pistikud on võimalik korralikult juhtme otsa pressida, samuti fikseeritakse juhtme isolatsioon. Kui on korralikud presstangid muidugi. Pressühendus on kontrollitav ja hiljem vajadusel üle joodetav. Isoleermaterjalist kest on võimalik vajadusel hiljem peale tõmmata.

Isolatsiooniga pistikud muljutakse lihtsalt ebamääraselt laiaks, umbes nagu peksaks pistiku haamriga lapikuks. Peale pressimist on küll võimalus kontrollida ega pistik tõmmates juhtme otsast ära ei tule, samas pole aga võimalik oletada, kaua see asi reaalselt kestab. Ja pressitakse kinni vaid juhtme soon (kui pressitakse), mitte isolatsiooniga osa. Erinevalt isolatsioonita pistikutest, mida kasutatakse praktiliselt kõikjal, pole vähemalt mina näinud neid kusagil seadmetes kasutatavat, neid võib leida vaid kaupluse riiulist. Huvitav küll, miks? Autosse isolatsiooniga pistikuid mina küll ei paneks, lihtsalt ei usalda, kuigi sellised veidi asjalikumad presstangid on kodus täiesti olemas. Kui ajutiselt siiski vaja, siis kasutaks neid korralikumaid ja kallimaid pistikuid. Tubasele kõlarile võib ju panna, seal vahet pole.

See on nüüd lihtsalt minu isiklik arvamus, millele võib julgesti vastu vaielda.

Comment

Minu arust väga hea vastus ja selgitus. Tänan.
              Nüüd tean mida poest otsida.

Tea kas neid isolatsioonita pistikuid (emased / isased) peale Elfa mujalt ka saab kuskilt?
              Oomipoes ei märganud neid ilma isolatsioonita isendeid.

Pean vaatama, kas Pärnus on see Elfa edasimüüja keldripood avatud veel või mitte, lähen vaatan sealt ka.

EDIT:

Oskad äkki soovitada millised tangid pean sebima nende isoleerimata pistikute jaoks?
              Kas midagi sellist?
              viimati muutis kasutaja Elektrik; 24 m 2013, 03:56.

Comment

Kui nüüd odavama otsa tangidest rääkida, siis Knipex 97 21 215 B oleks vast kasutuskõlblik.

Müüb Stokker.

Paraku isegi Knipex on suutnud kodulehele vale pildi üles panna, veel hiljuti oli pilt õige, momendil aga "illustratiivne".
                Tegelikku pilti näeb näiteks SEAL.

Aga profimatest tangidest odavamad on näiteks Pressmaster MCT 4300.
                Pressmaster designs and manufactures high precision tooling.

Meil siis müüvad neid mingil määral Oom ja YEInt, kardetavasti pole antud juhul aga hind vastuvõetav.
                Väga paljud firmad müüvad seda toodet enda logo all, paraku juba märgatavalt kallima hinnaga.

E: Aga ilma isolatsioonita pistikuid olen mina Oomist ostnud küll ja neid peaks olema ka üsna suvalises auto varuosade poes saadaval.
                Momendil paistavad jah vaid tellitavad olevat, niisamuti ka YEInt poes vaid tellimise peale.

E: Vaatsin, et Stokker on müüma hakanud ka selliseid veidi universaalsemaid tange, sümboolse hinnavahega.

Paraku tundub, et need pressivad veidi väiksema jõuga (matriitsi kaugus teljest/poldist on ju suurem), mina ei ostaks.
                viimati muutis kasutaja A.S.; 24 m 2013, 10:05.

Comment

Lõikaks selle uueks teemaks, "kuidas ma klemmi juhtme otsa saan?"
                  Aku pealkirja alt ei leia seda tarkust üles.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

@elukaz
                    Kui oled mode, siis tee kaheks.

@A.S

25 euri nati liig. Ainult äärmisel juhul.

Aga need?
                    Pressimistööriistade kasutus:isoleeritud klemmidisoleerimata klemmidisoleerimata klemmidklemmid D-Sub pistikudTraadi ristlõige:0,5...4mm2 (isoleerimata klemmid)0,5...6m

Või see:

Pilt asjast:

Mõtlen, et miks nii odav. Kas ka äkki väiksema jõuga?

Comment

Esimesel võimaldab üks koht pressida seal 14-18 AWG (teised pressivad peenemaid, millega pole aga autos midagi teha) juhtmeid/pistikuid, minu arvates on seda natuke liiga vähe. Netis olevad pildid samuti optimismi eriti ei sisenda. Kui aga sulle sobib ja 25€ on kallis ega siis polegi valida eriti midagi. Odavate tangide ostmisel ma ei oska tõesti nõu anda, pead neid ise käes hoidma, vaatama ja otsustama. Teoreetiliselt võib tõesti saada ka kasutuskõlbliku asja.

Teine pole aga üldse kasutuskõlblik, sobib vaid isolatsiooniga pistikutele. Säherdusi pannakse tavaliselt tööriistakomplektidega kaasa. Mida odavam komplekt, seda suurema tõenäosusega selline asjandus kaasas on. Umbes nagu odavatel testritel on transistori võimendusteguri mõõtja.
                      viimati muutis kasutaja A.S.; 25 m 2013, 00:28. Põhjus: postitus oli alguses vale koha peal

Comment

Ostan selle Stokkeri 25-se ära, kui asi tõesti nii hea on nagu ütled.
                        Kõlaritesse minevad juhtmed aina annavad endast märku ja plärisevad bassilöökide ajal, eks vuntsid ka lahti, aga see teine teema. Kontakt on igatahes väga kehva, sest originaalklemmid põhimõtteliselt olematud.
                        Nende tangidega saaks ehk asja korda, kui kuskilt isoleerimata klemmid ka leian. Muidu pole sest riistast kasu.

Comment

Suurte ja jämedate klemmide pressimisega saan Pärnus aidata.
                          Mul on olemas spets tangid selle jaoks.
                          Täpsemalt juba PS.
                          Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Vs: Kuidas klemmi juhtme otsa saab?

Tänud Ints. Teadsin, et oled Pärnust ja tean Sind juba siin ammuse kasutajana, aga ei teadnud, et Sul need tangid olemas.

Comment

Vs: Kuidas klemmi juhtme otsa saab?

Neid isolatsioonita klemme tasub autojuppide poodidest vaadata, seal peaks valik päris korralik olema ja hind oluliselt parem kui Elfas...

Comment

Working...
                              X