Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Koormustest autoakule

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Koormustest autoakule

Mul on mitu aastat olnud kasutusel VARTA 12V, 75Ah ja 720A calcium-silver lisandiga hooldevaba aku. Auto on 1993. aasta diiselmootoriga isend. Laen akut toas akulaadijaga ning vahetult peale 10h laadimistsükli lõpetamist on aku pinge 14.20V. Kuskil poole tunni jooksul langeb see 13.15V peale ning jääb sinna enam-vähem stabiilselt püsima. Ma soovin testida aku pinget koormuse all, veendumaks, et see jääks sedasi sovitatud 9 - 10V piiresse. Spetsiaalset aku koormustestrit mul pole, kuid kujutan ette, et see on suhteliselt lihtne seade, mis sisaldab jadamisi takisteid? Kas keegi on seda ise ehitanud?

Vs: Koormustest autoakule

Ja kas auto starter pole piisavalt hea koormus? Keerad vaid süütevõtit ja...

Comment

Igas normaalses akupoes on see olemas ja nad ei ole kadedad.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Õpetusi netis palju, kuidas autoakut testida ka tavalise multimeetriga. Saad aimu ka geneka tööst.
        Kui testida vaja ainult korra või siis üliharva, ei näeks mina küll ehitamise ega eritestri ostmisega vaeva. Ise ehitades, kes garanteerib piisava täpsuse?
        Pane multimeeter külge akule, sõber näitu vaatama. Käivita ja saabki teada, kui palju pinge langeb. Kui liiga palju, siis midagi mäda.

Netis õpetused, ei hakka ümber jutustama. Ise ma eelistan YT.

EDIT: diisliga mul kogemust pole, aga ei usu, et see erineb. Kõikvõimas YT aitab päris kindlasti.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt Vaata postitust
          sõber näitu vaatama
          Veidikenegi viisakamal multimeetril on ka MAX-MIN nupukene olemas, mõni veel asjalikum mõõdab lausa impulsspinget.
          Venelased toodavad autosse paigaldatavaid voltmeetreid, isegi meil siin kunagi müüdi, nendel on kohe AUTO-MIN peal. Ehk siis peale auto käivitumist, mõnekümne sekundi jooksul, näitab kui madalale pinge langes.

Comment

Working...
          X