Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
äkki näitad mõnda skeemi?ise leitdin ka mingeid skeeme netist aga need on mõeldud tavaliste tulede vilgutamiseks aga ma tahaks teha ikka samamoodi ledidega nagu seal pildil.
aga kas selline vigur tehakse tavaliste(odavate) ledidega või käib sinna midagi võimsamat?Kuskilt olen kuulnud et selliseid asju tehakse ka stroboskoopidega(palju need võiksid maksta?)
Minu meelest käib ka asi strobopirni sarnaste asjadega,ise olen proovinud ledidega ei annud efekti mitte midagi.Ja ei olnud tavalised ledid suured sinised maksid veel hinge hinda45eeku tükk ja ei saanud targemaks midagi.
Minu lehele viidatud skeem töötas lõppvariandis hunniku punaste LED-idega (vene toodang, kuna kõige odavamad). Politseiauto effekti see ei andnud, kuna seal on stroboskoobid. Võrrelge välklambi ja tavalise pirni sähvatust ning saab umbes-täpselt kätte tunde, kui erinevad need on
Siiski sai selle seadmega ühel põmmadiveel neerud vilkuma ja mitte just halvasti. Pimedas ja hämaras ta efekti andis.
Ja sellised vidinad _on_ tavaautol _keelatud_ Halvemal juhul saad trahvi ja kordusülevaatuse, paremal juhul karmi käsu juhtmed läbi lõigata. ;D
kas keegi oskab soovitada mingi ledi mis väga eredalt põleks(hea oleks kui sinine, valge, kollane, roheline)ja oleks tevalos olemas? Ja et kui ma teen sellise skeemi nagu andy00 lehel kas ma saan õigesti aru et pean panema sellise portsu lede jadamisi et saaks 12V kokku. Või annaks ültse parema efekti kui ostaks 12V led?
Testimist tuleks alustada sellest, et kas ikka 555 taimer võngub. Kui mingit paremat võimalust ei ole, siis jooda r7 parempoolne ots lahti ja hoopis 555 taimeri 7. jalale ja lülita sisse. Kui siis see üks led vilgub, siis 555 töötab õieti, muidu mitte. Üldiselt on see skeem suht lollikindel ja kui 555 võnkuma läheb, siis peaks õige montaazhi korral kõik õieti töötama.
Viga võib olla ka selles, et panid dioodid valet pidi, siis ei põleks mitte midagi.
Kui sa seal releed ja lambid asendasid led'idega, kas siis ikka ledidele eeltakistid panid? Transside ja kivide jalad on õieti?
Comment