tere olen uus liige siin ja küsin siin targemate meeste käest nõu.Idee on selline,et tahaks kasutada vanat webasto ahju garaazi soojendajana.Mure aga selles,et sel puudub juhtmoodul.Ise arvasin,et kui dosaatorpump panna kuidagi impulsiga tööle ja mingi reostaadiga ventikas puhuma oleks asjal juba jumet.Nüüd olengi ummikus...... proovisin suunatule releega panna pump nö vilkuma,aga kuna see oli ilma kontaktideta relee,siis see ei õnnestunud.Ostsin poest veneaegse relee kontaktidega,sellega sain korraks midagi tegema,aga ikka ei olnud ma selle tööga rahul.küsimus olekski,et mida kasutada selliseks impulsi andmiseks.ja oleks ideaalne kui saaks impulsi kiirust muuta.ja teine küsimus.mida kasutada ventika kiiruse muutmiseks? mingit kangemat reostaati,takistit või muud?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Webasto käivitamine ilma juhtmoodulita
Collapse
X
-
Vs: webasto käivitamine ilma juhtmoodulita.
Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitustTäpselt enam ei mäleta aga põhitarkus peaks ahju küljes olema, juhtmoodul lülitab seda ainult sisse ja välja, aga pumba juhtimine peaks ahju küljes olevate pistikute kaudu käima.
Mõningadel mudelitel on nn "aju" eraldi.
Comment
-
Tere. Ei ole vel asja saanud sellest Webastost.tegin sellele ahjule ise uue küünlapesa.Seda sellepärast,et kui peaks see originaal küünal läbi minema ei peaks ahju uuesti pooleks võtma.ühesõnaga on mul üks küünla ots,milelle lihtsalt surutava lülitiga mõneks sekundiks voolu peale annan.Siis on ventilaatori ots kuhu oleks vaja ehitada ,kas mingi reostaat või timmer vahele,et pöördeid langetada ja siis tõsta kui leek juba põletis sees on.järgmine ots on veepump,mis lihtsalt on off lüliti alla läheb ja viimane on siis see kütusepump,millega mul kõige suurem pähkel on... selle siis impuls ........ vool,ja oleks eriti hea kui seda amplituuti saaks kõrgemaks ja madalamaks keerata.
Comment
-
Originaal juhtmoodulil on üks oluline funktsioon ohutuse tagamine. Selleks on olemas ringlusvedeliku temperatuuri kontroll ja leegi kontroll (küünla takistuse mõõtmise printsiibil). See tuleks ka ära lahendada kuidagi sest muidu kui peaks juhtuma, et poole põlemise pealt tuli ära kustub (õhumull kütte pealevoolul jms) siis lahmab kütust ikka sisse.viimati muutis kasutaja martinr112; 28 m 2014, 21:05.
Comment
-
Vs: Webasto käivitamine ilma juhtmoodulita
Kui 555 timer ei sobi, siis võib kasutada "led blinkeri" skeemi kuhu saaksid led`i juurde pookida ühe transistorlülituse.
http://dieelektronikerseite.de/Pics/Circuits/Duo-LED Blinker S01.GIF
http://wild-bohemian.com/electronics/images/t-flash2.gif
Kondensaatorite abil saaksid muuta "on ja off" impulsi pikkust.
Comment
-
Ilma originaalajuta on asi vist suht tuleohtlik, kütuse kogus peab suht täpselt reguleeritud olema, et korralikult töötaks. Vendi pöörded ja kütuse kogus on omavahel seoses originaalis. Peale kütuse etteande peatamist peab vent käima jääma mõneks ajaks. Samuti ei soovita ahju katsetada nii, et vedelikku ei ringle, veesärk võib kuumuse tõttu rikneda. Otsi pigem mõni vigane aju kuskilt ja remondi ära, kui odavalt head lahendust tahad, korras aju on ka võimalik 50-100 euri eest leida. Webastol põhiviga, et oksiid tekib trükkplaadile.
Comment
-
Kas keegi on selle teema osas midagi leiutanud? Mul on üks vana Webasto, aga puudu juhtmoodul sg1544 24V. Kas keegi teab, millised erinevused on erinevatel juhtmoodulitel ja kas mingis osas on omavahel ka vahetatavad? Seda sg1544 moodulit pole kusagilt saada..
Comment
Comment