Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Teeks ise: Vihmasensor

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Teeks ise: Vihmasensor

Kuidas on ehitatud autode vihmasensoriud ? ehk siis need vidinad, mis kojamehi automaagiliselt käitavad ? Kas sellist asja saaks ise koduste vahenditega ehitada ?

Vaata siia lehele.
    http://www.wjjeeps.com/rainsense.htm
    olen ise ühe sellise auto jumala kildudeks lahti võtnud ja tagasi kokku pannud.

Comment

Idee ehitamiseks saad siit-
      http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Ci...arm/walarm.htm

Comment

Kui tahad oma autole vingeid tuuningdetaile välja mõelda siis on veel üks idee pakkuda. Üks kutt tegi eelmisel aastal endale vihmasensori,nii,et kui vihma hakkab sadama,sulgeb seisval autol katuseluugi ja alla sõitvad aknad(kõrvale lahtikäivad,millest midagi sisse ei jookse niikuinii,jäävad lahti)

Comment

Originally posted by supra@Apr 8 2004, 19:50
          Vaata siia lehele.
          http://www.wjjeeps.com/rainsense.htm
          olen ise ühe sellise auto jumala kildudeks lahti võtnud ja tagasi kokku pannud.
          Saan ma õieti aru, et see vend saadab välja IR kiiri, ning kui klaas märjaks saab, siis hakkab veetilgast tekkinud peegelduste ja kiirte murdumisest tekkind tagasi peegeldunud kiirtest järeldama et klaas on märg ?

Comment

Just nii see asi käib.
            Aga on ju lihtsamaid variante nagu ma ideeks pakkusin. See originaal vidin on keskpeegli küljes või armatuuri keskel tumedast plastist nupna.Võimalik on ju panna tuule klaasi servale 2 metallist elektroodi ja oodata millal sinna piisk vedelikku langeb.Kunagi oli mul juhus,läksin 2000a. Bmw kojamehi näppima,süüde sees,vihma tibutas ja äkki panid kojamehed mul käest jooksu koos võtmetega ja kruvikaga.Neeh muidugi hoovastiku vahele ja siis mootor kinni,kaitse läbi ja jube ehmatus.

Comment

Tegelt äkki saab kuskilt lammarist hoopis mingi muu auto anduri. Selle peaks ilmselt saama lihtsamini oma masinale kylge pookida, kui uue ehitada.

Comment

Andur küll aga plokk mis selle anduri signaalile reageerib tuleb sul küll vist ise ehitada.Need ikke suht kallid(A la 3000-5000eek)

Comment

Originally posted by supra@Apr 8 2004, 21:51
                  Andur küll aga plokk mis selle anduri signaalile reageerib tuleb sul küll vist ise ehitada.Need ikke suht kallid(A la 3000-5000eek)
                  Kunutan ette et selle ploki saab kasvõi näiteks miski pikiga ehitada. PIC'ile läbi transi relee otsa ja ongi olemas.

Comment

PIC-iga olen lugenud ideed et saju ajal õpetad talle paari lülitusega pühkimissageduse selgeks ja siis kivi jõtkab juba ise.....kui vihma tihedus muutub, tuleb ümber õpetada.

Comment

Äkki annaksid mingi lingi ? ja vihjeid kuidas progeda PCI.just sellisele süsteemile
                      Eriti tahaks mingit Hexadecimal numbrite jada ehk bin faili.krt teema läheb juba protsessorite juurde.Äkki annate andeks.Ja tabasin oma vea BIN vist on Binary,
                      kas see peaks olema HEX?

Comment

jäi kunagi meelde microchip`i kodukalt vist rubriigist "design-for-dollars", aga praegu põgusal otsimisel enam ei leidnud....aga põhline on ju idee, aga progeda saab Picstart`iga või mingite teiste progammaatoritega ka. kui leiad proge, võin selle kivisse lasta kui viitsid kohale tulla.

Comment

Muidugi IR kiirega vihmaandur on vaieldamatult tore, kuid olen näinud Vene zurnaalis "Radio" andurit mis oli tehtud õhukesest trükiplaadist ja rajad läksid kõrvuti sikk-sakk kujuliselt. Andur oli paigaldatud kojamehe tööpiirkonda.

Comment

Ärge nüüd pahandage küsimuse üle aga mis see sensor siis teeb kui linnuke akna peale laseb? Kas hõõrub kojameestega kõik selle mööda klaasi laiali? Või ei reageerigi ta sellistele "petekatele"?
                            Kõik pole kuld mis hiilgab

Comment

Ega ta sul kogu akent jälgi, ainult seda pisikest sensorit. Kui see kuivaks jääb, siis on kõik korras. Samuti ei ole mõtet seda süsteemi koguaeg aktiivsena hoida vaid ikka siis, kui mootor töötab vms. Kui asja kavalalt progeda, siis saaks isegi kojameeste töösagedust vihma tugevuse järgi sättida... Samas sellise asja välja töötamine ja häälde saamine on ikka suht ahistamine küll... Kaval oleks alustada mingist logimise seadmest ja sõita kuu aega masinaga niimoodi ringi, et logida sensori andmed ja täheldada ise üles ilma. Siis töödelda neid andmeid ja uurida korrelatsiooni takistuse ja vihma tugevuse vahel jne.

Comment

Working...
                              X