Kuidas on ehitatud autode vihmasensoriud ? ehk siis need vidinad, mis kojamehi automaagiliselt käitavad ? Kas sellist asja saaks ise koduste vahenditega ehitada ?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Teeks ise: Vihmasensor
Collapse
X
-
Vaata siia lehele.
http://www.wjjeeps.com/rainsense.htm
olen ise ühe sellise auto jumala kildudeks lahti võtnud ja tagasi kokku pannud.
-
Kui tahad oma autole vingeid tuuningdetaile välja mõelda siis on veel üks idee pakkuda. Üks kutt tegi eelmisel aastal endale vihmasensori,nii,et kui vihma hakkab sadama,sulgeb seisval autol katuseluugi ja alla sõitvad aknad(kõrvale lahtikäivad,millest midagi sisse ei jookse niikuinii,jäävad lahti)
Comment
-
Originally posted by supra@Apr 8 2004, 19:50
Vaata siia lehele.
http://www.wjjeeps.com/rainsense.htm
olen ise ühe sellise auto jumala kildudeks lahti võtnud ja tagasi kokku pannud.
Comment
-
Just nii see asi käib.
Aga on ju lihtsamaid variante nagu ma ideeks pakkusin. See originaal vidin on keskpeegli küljes või armatuuri keskel tumedast plastist nupna.Võimalik on ju panna tuule klaasi servale 2 metallist elektroodi ja oodata millal sinna piisk vedelikku langeb.Kunagi oli mul juhus,läksin 2000a. Bmw kojamehi näppima,süüde sees,vihma tibutas ja äkki panid kojamehed mul käest jooksu koos võtmetega ja kruvikaga.Neeh muidugi hoovastiku vahele ja siis mootor kinni,kaitse läbi ja jube ehmatus.
Comment
-
Originally posted by supra@Apr 8 2004, 21:51
Andur küll aga plokk mis selle anduri signaalile reageerib tuleb sul küll vist ise ehitada.Need ikke suht kallid(A la 3000-5000eek)
Comment
-
Ega ta sul kogu akent jälgi, ainult seda pisikest sensorit. Kui see kuivaks jääb, siis on kõik korras. Samuti ei ole mõtet seda süsteemi koguaeg aktiivsena hoida vaid ikka siis, kui mootor töötab vms. Kui asja kavalalt progeda, siis saaks isegi kojameeste töösagedust vihma tugevuse järgi sättida... Samas sellise asja välja töötamine ja häälde saamine on ikka suht ahistamine küll... Kaval oleks alustada mingist logimise seadmest ja sõita kuu aega masinaga niimoodi ringi, et logida sensori andmed ja täheldada ise üles ilma. Siis töödelda neid andmeid ja uurida korrelatsiooni takistuse ja vihma tugevuse vahel jne.
Comment
Comment