Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Originally posted by v6sa@Aug 3 2004, 18:29 ma arvan et kõige odavam lahendus oleks sulle 12dc -> 220ac muundur, sõltuvalt wattidest on hind, 100W peaks olema paar sada eeku
nu aga kust sada seda muuundurit .sest see paarsada eeku oleks norm!!!
et kas ma pean 12DC convertima 220V ja siis panema tavalise toite plokki vahele???? see on veids nutune!!! ausalt mõtetu konvertimineedasi edasi-tagasi äki oleks kellegi mingit lihtsamat lahndust???? .....(voolu kahju oleks suur liiga suuur(temp kulgeb liiga suureks)midagi lihtsamat???
mingi skeem!!!!
Pliiis!!!
või odav toide
vaatasin netist julmalt kirves
Sellest oli siin foorumis juba pikalt juttu.
Selline edasi-tagasi konverteerimine on sama mõttetu, kui 500W autovõim panna koju 220 > 12 alaldiga tööle ja auto 12 voldist ATX-le vajalikke pingeid saada igasugu alaldite ja stabilisaatoritega on samuti üsna lootusetu ettevõtmine.
Üks võimalus on tavaline toiteplokk võtta ja ehitada 220V osa ümber 12V peale - kivi võis vist isegi sama jätta. Trafot on vaja nats modida ja ka lülitustransse. Kuskilt netist nägin aga enam ei leia üles : (
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
kõige lihtsam on kõige algelisemal ups'l aku välja ja klemmid autoakule külge, veel parem oleks kui on eraldi aku eraldi genekaga, siis ei kõiguta muud voolud sul arvuti tööd ja pole hirmu et hommikul auto ei käivitu, muide toiteplokid on ju 200 ja rohkem W, palju tegelik voolutarve on?
Sõltub ju sellest, missugused tarbijad emmel veel peale prose küljes on...kõvakettad, mälud, CD-ROM jne. Ja missugune on UPS'i kasutegur...pakun, et 80% kanti võibolla. Siis 200W voolutarbimise puhul langeks akule u. 20A. Iseenesest see pole teab kui palju, aga kas UPS sellist koormust kestvalt ka vastu peab? Ja...tahaks ju näha ka, mis arvutis toimub...see siis eeldab mingit monitori, mis ka ikkagi arvestatavat voolu võtab, kui just pisike LCD pole.
no ütleme et siis 150W tuleb ikka ära ja 20 A pidevalt voolu imeks 60Ah aku ju 3 h tühjaks. Parem on autosse panna ITX emme mis on extra voolusäästliku VIA prosega, lapi ainult mälu, kõvakas ja vool kõlge ning ongi olemas sul kuskil max 40W voolutarbega asi. ITX on 17x17 cm mõõdus, pane või kindlaaekasse tööle jne, uuri ise infi aga UPS .... UPS peab akude peal vastu ka 48h täislaksu ja ma isiklikult olen hoidnud töös UPS'i aku pealt koguni 13 ööpäeva pidevalt akut laadides teisest kohast ja ei olnud mingeid probleeme aga ma soovitan tungivalt teist akut ja genekat kui on plaan autosse arvuti panna, eriti kui see on pikema perspektiiviga plaanis et jättagi ta sinna, samuti kõvaketas väga ära pehmendada, kui see tööhoos kõksu saab, on bad sectorid sees kohe!
Eks see UPS- i variant oleneb ikka konkreetsest UPS- i mudelist ka. Mõnel on radikad NII tillukesed, et 10 min töö järel ei tahaks neid enam vabatahtlikult näppida. Selgub katsetuste käigus (ettevaatust! seal on üle 300V! ja vajadusel võib sinna mingi arvuti vendi torgata - peale aku eemaldamist mahub sinna päris korralik turbiin Ja kõvakettast niipalju, et hea kui ainult bad sectorid, kõvema kõksu korral võib lugemispeadega asi ühel pool olla.
Originally posted by Padasonic@Aug 6 2004, 00:15 Eks see UPS- i variant oleneb ikka konkreetsest UPS- i mudelist ka. Mõnel on radikad NII tillukesed, et 10 min töö järel ei tahaks neid enam vabatahtlikult näppida. Selgub katsetuste käigus (ettevaatust! seal on üle 300V! ja vajadusel võib sinna mingi arvuti vendi torgata - peale aku eemaldamist mahub sinna päris korralik turbiin Ja kõvakettast niipalju, et hea kui ainult bad sectorid, kõvema kõksu korral võib lugemispeadega asi ühel pool olla.
radikad on alati ju vahetatavad.... kui aku eemaldada on sitax ruumi nii radikate, kui ka korraliku vendi jaoks.
Arvutipoodides on juba müügil üleminekud 12V -> 220 150W ja 840 eeq, tuloeb vast odavamgi kui ups selleks osta ... 110 V peael minevaid asju olen ka näinud võimsamaid ja 500 eeq eest. ATX toide vist on nagu ümber lülitatav sellele toitele :unsure: aga seal oli pistikupesad sellised kahtalsed, link ka siis:
Ma olen sel teemal siin juba sõna võtnud, otsi. Yks väga lihtne skeem on, nimeks tal sproggy eelarve umbes 500-600 eeku, kõik pinged olemas ATX'i tarvis.
Comment