Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

juhtmeta seinalüliti

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    juhtmeta seinalüliti

    kodu remont on täies hoos (vana taluhoone) ja tekkis probleem lambilülitiga. Abikaasa ei ole mingil juhul nõus mööda seina-lage jooksvate juhtmetega (need on tegeilikult ka koledad ju). Seina sisse vagude uuristamine-puurimine on palkseina korral keeruline. Pistikud tulevad põranda lähedale ja sinna jooksevad juhtmed põranda alt ja laelampide elekter jookseb lakast niiet nendega pole probleemi. Ainuke mure on lülitid, mis peaksid olema seina peal inimlikul kõrgusel. Kas http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...ron/950054.html on jublakas, mida mul vaja et saada tuled ilma juhtmeteta lülituma? Tundub kole kallis ja liialt paljude funktsioonidega olema. Kas järsku annaks ise midagi kokku tinutada või olen ma vale asja leidnud.

    Otsisin foorumist ka aga kohe mitte ei leia.

    #2
    eip, see asi on lüliti, millel on sees vastuvõtja ja siis saab seda puldist torkida, lambiga ühendab ikka seda lüliti.
    Üldiselt võib selle kaugjuhitava teemaga asi liiga keeruliseks ja karmiks minna. Kindlasti on tehnika kallis ja tuleb patareide vahetamisega hiljem regulaarselt tegeleda.
    Kas sul ei ole võimalik teha paigaldust nii, et paned lüliti piisavalt lähedale uksele / aknale ja siis puurid palgi sisse lüliti süvistatud pesa ning pesa seest kuskile ukse/akna lengi vahele; sealt vead juhtme edasi lengi ja seina vahelt ülemise servani ja ülevalt lakast puurid jällegi piki seina sinna ukse/akna lengi peale?

    Comment


      #3
      uste lähedalt vedamine on üks mõte küll, aga vana palki on kohe kahju lõhkuda, sest uksed on madalad ja sealt laeni veel hulk maad ~60 cm.
      ma mõtlesin midagi sellist (http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...=8063029_15573). tavaline lüliti peaks olema ju veel lihtsam. umbes nii:

      - ir saatja seinalülitisse onduleerida
      - lambi külge elektrooniliselt seatav lüliti
      - vastuvõtja sinna külge.

      kui keerulise arvutijupi tükid on alla 40.- ja pihutäie traatide-potsikutega saab arvutivastuvõtja ehitada. Umbes sellist teed mööda ma mõtlesin, arvatavasti peab ikka puurima-uuristama siis hakkama.

      Comment


        #4
        kui leiad kusagilt lammutusest või emexist vana vene teleka kaugjuhtimise süsteemi siis sellest suht lihtne sellist asja teha tehniliselt täiesti teostatav. seal mikroelektroonika osa väga primitiivselt tehtud ja väljundid olemas kuhu releed otsa riputada mis lampidele hakkab pinget lülima. tõsi küll asjaga on üksjagu tegemist kuid võimalik ja suht odav, kuid kas otstarbekas seda otsusta ise. mina paneks lülitid sest ei usu et see värk ka nii popp on et lüliti seina ei kõlbaks.Kuna küsisid lahendust siis üks teotatavatest ideedest.

        Comment


          #5
          muide üks idee veel on olemas raadioteel juhitavate mudelite juhtimiseks saatja ja vastuvõtja komplekt millega saab veel lihtsamalt ja edukamalt sellist asja teha, sellel on 16 käsklust. see tähendab et saab 16 lampi põlema süüdata ja kustutada ja kui selle vastuvõtjale jõuosa juurde teha siis peaks asi toimima vastuvõtja ja releed saab paigaldada peakilbi lähedale ja tööraadius sellel on kindel, et see majas toimib selline asi on mul olemas, see koosned puldist ja vastuvõtu plokist jõuosa ja releed pead ise otsima. töötab 9V paterei pealt kuid võib ka toiteplokk teha ja võrgust toita. võid ka välisvalgustuse selle taha panna ja kui koju jõuad siis juba õuest kõik tuled põlema panna.üldiselt on see asi töökindel ja venelaste tehtud impulss tehnikal ja häirekindel skeem ja õpetused eksplutiks olemas edasi priva teel. töötab kvartsi paelt ja lubatud sagedusalas ja vabas looduses on tööraadius ca150-200m.

          Comment


            #6
            Originally posted by humax@Aug 12 2004, 16:38
            ...sellist asja teha, sellel on 16 käsklust. see tähendab et saab 16 lampi põlema süüdata ja kustutada ja kui selle vastuvõtjale jõuosa juurde teha siis...
            16 on kole palju. aitaks maksimaalselt 3 lambi juhtimisest ühest lülitist. seevastu lüliteid peaks olema 4 vähemalt. aga mõte hea.
            kunagi ammusel ajal oli üks kohalik (arvatasvti salvo) mänguauto, mis oli kah raadioteel juhitav, puldil ainult üks nupp mis pani auto edasi-ragasi sõitma. Umbes selline oleks paras ma arvan.

            Comment


              #7
              see mis sinule on paras ei oska kommenteerida pakun valmis seadet mis on selline nagu ta on. ja seda ümerteha või midagi seal muuta on mõtetu tegevus.

              Comment


                #8
                Humaxi varianti olen isegi mõelnud, aga siis peaks ka infrapunasaatja olema lüliti sees ja vahest keeruline tekitada nn. otsenähtavus lüliti ja lambi vahel...ja muidugi patareid...
                Üheks variandiks laetule lülimiseks oleks lihtsalt telekapult...peaasi, et tule juures olev vastuvõtja IR kiirtele tundlik oleks, erinevad "vilkumiskoodid" poleks siis olulised...iga nupuvajutus lüliks kas sisse või välja. Eelduseks muidugi see, et pult ei kiirgaks liiga laialt (muidu sähvib laevalgus kanalite vahetamisel).
                Puuduseks aga see, et pimedasse tuppa sisenedes tuleb kõigepealt pult üles leida
                Selle vene telekate vastuvõtumooduliga proovisin kunagi ja Sony pult täitsa toimis...aga mingit konkreetsemat skeemi ei leidnud lambi enda lülimiseks.
                EDIT: Auto signalisatsioon (kui sellise eriti odavalt kätte saaks) ajaks ka asja ära. Saatja (seina lülitisse) võtav väga vähe voolu ja signa asemele releega lüliti (see on muidugi enamustes signades juba olemas).

                Comment


                  #9
                  milleks seda infrapunast veel dubleerima vaja on? ja kui kardad et pime on siis tänapäeval pannakse kriitilistesse kohtadesse infrapunased lülitid, mis rakenduvad siis kui selle tsooni sisened ja valgus süttib.Tundub et küsimus kisub juba rohkem filosoofia valdkonda, mitte enam praktiliseks lahenduseks. See küsimus on ju väga lihtne


                  MIKS TEHA LIHTSALT, KUI KA KEERULISELT SAAB KÕIK OLENEB INSENERI MÕTTEST

                  Edu teile.

                  Comment


                    #10
                    Asi pole mitte dubleerimises, vaid kindlas lülimises. Muidugi on iselüliv infrapunaandur mugavam, ei vaidle vastu...aga vahest on küsimus ka häirekindluses ja see oleks näiteks laelambi lülimisel küll oluline. Filosoofia on hoopis teine teema...

                    Comment


                      #11
                      Kui ikka palki uuristada ei taha/ei saa, karbikuvarjant jama jne, siis pole midagi teha - tahad või ei taha, aga kaabli pead seinale toksima

                      Ennegi nähtud tellijaid, kes peale korteri valmimist ja lõppviimistluse lõppemist tahavad äkki saada veel ühte valgustit köögi töötasapinna kohale, veel ühte pistikupesa vannituppa peegli kõrvale pardli jaoks, veel ühte suundvalgustit magamistuppa maali valjustama jne. Peamine tellija soov on, et nimetatud asju tahaks saada, kuid kaableid ei taha mitte mingil juhul näha, kusjuures seinu enam lõhkuda ka ei lubata :huh: Lõpuks tuleb tal ikka mingi alternatiivlahendusega leppida. Kahjuks elektrienergiat ilma traadita veel üle ei kanta.

                      Mingid IR ja saatjate lahendused on kindlasti võimalik ka toimima saada, iseasi:
                      *kui palju maksab
                      *kui töökindel on
                      *kas süsteemi toimima saamiseks kulunud ajakulu ennast õigustab
                      Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

                      Comment


                        #12
                        Äkki sihuke asi nagu R-dimmer on abiks?
                        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by Laurikaks@Aug 12 2004, 16:17
                          uste lähedalt vedamine on üks mõte küll, aga vana palki on kohe kahju lõhkuda, sest uksed on madalad ja sealt laeni veel hulk maad ~60 cm...
                          aga sa vea juhtmed (ukse)lengi kõrvalt mitte laeni vaid põrandani. (lülitid tulevad niikuinii ju uste kõrvale)
                          pealegi, uuema aja "euronormide" järgi paigaldatakse lülitid pigem madalale, täiskasvanu allasirutatud käe(laba) kõrgusele, et ka lapsed ja invaliidid saaksid neid kasutada.

                          IR-i ei soovita lülitite juures kasutada, kuna see on suht. suunatundlik. pigem raadioside. odavaim võimalus valmisasja näol oleks novaluksis müüdav distantsjuhtimissüsteem. komplektis pult ja 3 pistikupesasse käivat adapterit-vastuvõtjat (võid need ju ka lampide juurde lae taha peita). iga kanal kannatas koormust vist ligi kilovati.
                          puldil suudab juhtida kuni 5-t eri kanalit. mitut komplekti saab koos tööle panna.
                          hind oli miski 3xx krooni. ise ilmselt odavamalt viisakat asja ei tee.
                          GSM: 5039624

                          Comment


                            #14
                            Vs: juhtmeta seinalüliti

                            Tere,

                            kas keegi teab, kas seda/sarnast novaluxi distantsjuhtimis süsteemi kusagil "täna" ka müügil on?
                            oleks vaja valmis lahendust, et saaks lambid puldist põlema panna.
                            hea oleks kui saaks ühest puldist 2 eraldi tsooni, kui ei siis lepin ühega.

                            Comment


                              #15
                              Vs: juhtmeta seinalüliti

                              Esmalt postitatud Tikk poolt
                              ... Kahjuks elektrienergiat ilma traadita veel üle ei kanta. ...
                              Varsti japsid teevad selle ära. Just täna lugesin, laevad mobiilide liitiumakusid 15 minutiga juhtmeteta.

                              Teema algatajale, ehk leiad midagi sobivat:
                              http://vallin.cma.ee/index.php?lang=est&id=7&tid=25,389

                              Comment

                              Working...
                              X